Τρίτη 23 Απριλίου 2019

...you are not entitled to your own facts

Όχι, δεν σε αποκαλώ Πρόεδρο, γιατί πολύ απλά θα έπρεπε να έχεις παραιτηθεί εδώ και καιρό πριν απαξιώσεις τελείως τον θεσμό του Προέδρου του Τμήματος. Γιατί οι πρακτικές σου όχι μόνο έχουν απαξιώσει τον θεσμό του Προέδρου, αλλά έχουν ταλαιπωρήσει και έχουν διχάσει επικίνδυνα το Τμήμα, καταρρακώνοντας την ιστορία του.


Όχι, δεν απευθύνομαι σε σένα ως μέλος της επιτροπής διαβούλευσης (ευστόχως αποκαλούμενη “επιτροπή μεθόδευσης”) γιατί πολύ απλά θα έπρεπε να έχεις παραιτηθεί από την θέση αυτή αν είχες το παραμικρό ίχνος αξιοπρέπειας.

Όχι, δεν κυκλοφορεί πλέον μόνο ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ότι άλλαξες την ψήφο σου. Όχι, η ψήφος σου δεν παραμένει ‘λευκό’ όπως ισχυρίζεσαι και “εξήγησες αναλυτικά” [1]. Η ψήφος σου ΑΛΛΑΞΕ
και καταγράφηκε ως ΥΠΕΡ. Και αυτό
δεν μπορείς πλέον να το αρνείσαι … γιατί απλά “you are not entitled to your own facts” [2]. Και αυτό έγινε στη Διαρκή Επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και χρησιμοποιήθηκε κατάλληλα.

Όχι, δεν είναι υπονοούμενα τα όσα αντιλήφθηκες από το μήνυμα μουστο ΒΗΜΑ του Πανεπιστημίου. Είναι απλά η πραγματικότητα την οποία τεχνηέντως κατάφερες  πολλές φορές να παραποιήσεις με στόχο να αποσπάσεις από την Συνέλευση του Τμήματος την απόφαση που εσύ κοινοποίησες  στην Πανεπιστημιακή κοινότητα [3]  με στόχο να την ενημερώσεις για τις “προσωπικές επιθέσεις πέραν των αποδεκτών ορίων και με προφανείς σκοπιμότητες, από συγκεκριμένες και εν πολλοίς γνωστές πλευρές.”   που δέχεσαι “καιρό τώρα”. Μπορεί εσύ να μην αναγνωρίζεις σε κανέναν το δικαίωμα να “αμφισβητεί την αφοσίωση μου (σου) στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο οποίο αφιέρωσα (ες) τη ζωή μου (σου).” Είναι όμως οι πράξεις σου που όχι απλά το αμφισβητούν αυτό αλλά το διαψεύδουν.

Και αν όπως ισχυρίζεσαι οι αποφάσεις που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Συνέλευσης του Τμήματος δεσμεύουν το Τμήμα, δεσμεύουν και τον Πρόεδρο του. Και η απόφαση, την οποία κοινοποίησες στην Πανεπιστημιακή κοινότητα για να την ενημερώσεις για τις ‘άδικες’ επιθέσεις που δέχεσαι, αν και ‘αποσπάστηκε’ με βάση παραπληροφόρηση [4][5] δεν σου επιτρέπει να ψηφίσεις ΥΠΕΡ του σχεδίου νόμου [7]. Όπως δεν σου επιτρέπει και η θέση του Προέδρου να μην ενημερώνεις το Τμήμα για τις θέσεις που πήρες εκπροσωπώντας στο Τμήμα.

Αν υπάρχει η στοιχειώδης ευθιξία και αξιοπρέπεια, η παραίτηση σου από την θέση του Προέδρου είναι το καλύτερο που μπορείς να προσφέρεις στο Τμήμα και το Πανεπιστήμιο. ‘Προσφορές’ αυτού του τύπου δεν αρμόζουν στην ιστορία ούτε του Τμήματος ούτε του Πανεπιστημίου.

Το αίτημα για παραίτηση ενισχύεται από το ότι όχι μόνο δεν εξουσιοδοτήθηκες από κανέναν να επικροτήσεις ένα καταστροφικό για το Πανεπιστήμιο και την Πολυτεχνική Σχολή σχέδιο νόμου αλλά και από το γεγονός της ολοκλήρωσης της θητείας για την οποία εξελέγης από το εκλεκτορικό σώμα. Και οφείλεις να μην αποδεχθείς τον διορισμό σου για ένα χρόνο από τον Υπουργό, πράξη που στερεί το δικαίωμα στο εκλεκτορικό σώμα να εκφραστεί.

Κλεάνθης Θραμπουλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου