Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής - Οι καθηγητές του Τμήματος Χημικών Μηχανικών

Στην παρέμβαση που έκανε στο Κοινοβούλιο στις 18/4/2019 η κα. Πρύτανης κατανάλωσε το 13.5% του χρόνου ο οποίος της διετέθη για να αναφέρει:

 «… Στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 13 μεταφέρθηκαν, θα μου επιτρέψετε μια σύντομη αναφορά, τρία Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος με το σχέδιο Αθηνά 1, χωρίς καμία συζήτηση, μέσα σε μια νύχτα, με το Ίδρυμα. Αυτά τα τρία Τμήματα δεν είχαν επαγγελματικά δικαιώματα, το ένα ανήκε στο Πολυτεχνείο, ουδέποτε το Πολυτεχνείο της Πάτρας απεδέχθη αυτό το Τμήμα, και ήταν το Τμήμα
Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων που δεν είχε να πει τίποτα, από εκείνη όμως τη στιγμή ο Πρόεδρος του Τμήματός του, η Γενική Συνέλευση και όλοι, απηύθυναν εκκλήσεις προς τους εκάστοτε Υπουργούς και τους Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου να γίνουν  Μηχανικοί Περιβάλλοντος. Αυτό θεραπεύτηκε με αυτό το Νομοσχέδιο. Ο ίδιος Πρόεδρος όμως που ήταν τότε, γιατί καμιά φορά θα φτάσουμε και στη Σύγκλητο, που ήταν τότε Πρόεδρος και έστελνε τις επιστολές είναι Πρόεδρος άλλου Τμήματος τώρα, με μετακίνηση, του Πολυτεχνείου Πατρών και μιλάει πάρα πολύ άσχημα για αυτή τη μεταφορά τη μετατροπή σε Μηχανικούς Περιβάλλοντος, ένα πάγιο αίτημα, να αποκτήσουν επιτέλους αυτά τα παιδιά επαγγελματικά δικαιώματα. «

Στη συνέχεια, η κα. Πρύτανης ερμήνευσε το μήνυμα των συσχετισμών 19 – 5 (19 Τμήματα κατά έναντι 5 Τμημάτων υπέρ) και 10 – 23 – 1  (10 υπέρ, 23 κατά, 1 λευκό στη σχετική ψηφοφορία στη Σύγκλητο), με μια ιδιότυπη και πρωτότυπη μαθηματική ερμηνεία, ως περίπου 50 – 50 συσχετισμό («το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στη μέση!»)! Συμπέρανε κατόπιν ότι το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε αμηχανία.

Οι κάτωθι υπογράφοντες εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την προσωπική επίθεση της κας. Πρυτάνεως από τα έδρανα του Κοινοβουλίου προς τον Πρόεδρο του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, ο οποίος κατ΄ εκείνην υποπίπτει στο ολίσθημα να εκφράζει ως Πρόεδρος τις θέσεις των θεσμικών οργάνων τα οποία εκπροσωπεί, αντί να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να εκφράζει κατά το δοκούν την προσωπική του άποψη, αγνοώντας τις αποφάσεις των διοικητικών οργάνων.

Όσο για την ερμηνεία των απλών πράξεων με μικρούς αριθμούς, σίγουρα δεν είναι το Πανεπιστήμιο που βρίσκεται σε αμηχανία.

Οι καθηγητές του Τμήματος Χημικών Μηχανικών (αλφαβητικά):
Ελευθέριος Αμανατίδης, Κώστας Βαγενάς (ομότιμος), Παναγιώτης Βαφέας, Φώντας Βερύκιος (ομότιμος), Κώστας Γαλιώτης, Γιώργος Δάσιος (ομότιμος), Μαρία Δημαρόγκωνα, Αλέξανδρος Κατσαούνης, Δημήτρης Κονταρίδης, Μιχάλης Κορνάρος, Πέτρος Κουτσούκος (ομότιμος), Δημήτρης Ματαράς, Βλάσης Μαυραντζάς, Συμεών Μπεμπέλης, Σογομών Μπογοσιάν, Σπύρος Πανδής, Γιώργος Παπαθεοδώρου (ομότιμος), Χρηστάκης Παρασκευά, Σταύρος Παύλου, Δημήτρης Σπαρτινός, Γιάννης Τσαμόπουλος, Κώστας Τσιτσιλιάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου