Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Κ. Γαυρόγλου διαψεύδει τους δύο Κοσμήτορες; … και η πρόταση Μπαμπινιώτη

Αποσπάσματα από τον διάλογο Γαυρόγλου Κεραμέως στη Βουλή. (Οι επισημάνσεις δικές μου)
 
“Κ. Γαβρόγλου:  (…) Εκεί λέει αυτό που είπατε. Αυτό θεωρείτε ότι πραγματικά βοηθάει το δημοκρατικό διάλογο, όταν ένας άνθρωπος βγαίνει, ενημερώνει…

“Κ. Γαβρόγλου:  (…) Δεύτερον, εγώ σε αυτήν την συνάντηση δεν είπα αυτό το πράγμα. Η
συνάντηση έχει πολλά άτομα και μπορούν όλοι τους, εκτός από τον συγκεκριμένο, να το πιστοποιήσουν και τρίτο και σημαντικότερο, υπάρχει ένα σχέδιο, αν στο σχέδιο κάποιος πει όχι, ποια είναι η λογική; Ότι μένει κανείς στα υπάρχοντα. Είναι περίεργο αυτό;”

Γράφει o Μπαμπινιώτης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε ολοσέλιδο άρθρο “Προτείνω να κλείσουν τα Πανεπιστήμια”
“Μια ακραία συμβολική, καθολική διαμαρτυρία, από φοιτητές, καθηγητές και Πρυτάνεις, για την πρωτοφανή υποβάθμιση τους”

2010. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου της ΠΟΣΔΕΠ, όπου συμμετείχα ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, σε συζήτηση με τους Νίκο Σταυρακάκη και Σωκράτη  Κάτσικα για τη θέση στο φαινόμενο των καταλήψεων, που είχαν διαλύσει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο εκείνη την εποχή (Υπάρχει γελοιοποίηση της έννοιας του ασύλου εδώ), ήμουν απόλυτος και εναντίον των καταλήψεων. Οι δυο συνομιλητές μου υποστήριζαν πως υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορείς να είσαι εναντίον.

Σήμερα, που το Δημόσιο Πανεπιστήμιο υποβαθμίζεται, καταστρέφεται (Πώς να καταστρέψετε ένα καλό Ελληνικό Πανεπιστήμιο  εδώ), σήμερα, που Πρυτάνεις, Κοσμήτορες και ορισμένοι, λίγοι, Πρόεδροι δεν είναι στην ίδια πλευρά με τους καθηγητές και τους φοιτητές και όχι μόνο επικροτούν αλλά και επικουρούν την επιχειρούμενη από την Κυβέρνηση  ισοπέδωση, έχω αλλάξει άποψη.

Αγαπητέ κύριε Μπαμπινιώτη, τι κάνουμε στην περίπτωση αυτή;


Καλό Πάσχα … Ανάσταση, δεν μπορώ να δω

Κλεάνθης Θραμπουλίδης

ΥΓ

“ (…) το νομοσχέδιο βρισκόταν για μεγάλο διάστημα στη διαβούλευση” δηλώνει ο Γαυρόγλου (Πηγή). Η επιτροπή διαβούλευσης γιατί μας το “έκρυβε”; … ίσως γιατί δεν βοηθάει τον δημοκρατικό διάλογο όταν βγαίνει ένας άνθρωπος και ενημερώνει ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου