Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Αιτιολογήστε την θέση σας για το Σχέδιο Νόμου


ΠΡΟΣ
Πρόεδρο
Τμήμα ΗΜ&ΤΥ



Κύριε Πρόεδρε,

Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης του Τμήματος με Αρ. Συνεδρίας 9/12-3-2019 και στα πλαίσια της συζήτησης του πρώτου θέματος επί της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, διατυπώσατε και θέσατε σε ψηφοφορία πρόταση η οποία τέθηκε σε αντιπαράθεση με άλλη πρόταση (πρόταση Αντωνακόπουλου) η οποία ήταν KATA του σχεδίου Νόμου.


Κατά την σχετική ψηφοφορία η πρόταση σας έλαβε 14 ψήφους, έναντι 13 που έλαβε η πρόταση Αντωνακόπουλου.

Τις επόμενες ημέρες διεπιστώθει ότι η συνέλευση είχε παραπληροφορηθεί σχετικά με τις θέσεις των σχολών Επιστημών Υγείας και Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων  και σας ζητήθηκε να επανεκτιμήσετε την κατάσταση (συνημμένο 2).

Στην υπ. Αρ.  148/8.4.2019 έκτακτη συνεδρίασή της Συγκλήτου όπου υπέρ του Σχεδίου Νόμου ψήφισαν δέκα (10) μέλη, και κατά του Σχεδίου Νόμου ψήφισαν είκοσι τρία (23) μέλη, εσείς ψηφίσατε λευκό.

Στην συνεδρίαση της Συγκλήτου που έγινε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 δηλώσατε ότι η θέση σας είναι υπερ του Σχεδίου Νόμου.

Αυτό δεν είναι συμβατό με την απόφαση του Τμήματος όπως μας την κοινοποιήσατε (συνημμένο 1) όπου καταγράφονται ένα σύνολο από θέσεις οι οποίες περιγράφονται ως μη διαπραγματεύσιμες. Πιο συγκεκριμένα.

Θέση Νο 1.
Απορρίπτεται η συνένωση της ΣΤΦ του ΤΕΙ με τα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής”
Δεν υπήρχε στην πρόταση που βάλατε για ψηφοφορία. (με επιφύλαξη)

Θέση Νο 2.
«Απορρίπτεται η άκριτη και χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια μετακίνηση μελών ΔΕΠ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας σε Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής.»

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου
«Οι αναπληρωτές και επίκουροι καθηγητές υποβάλλουν αίτηση για μετατροπή της θέσης τους σε οργανική της ίδιας βαθμίδας, σε χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Η μετατροπή συντελείται με απόφαση της Συγκλήτου που εκδίδεται χωρίς τήρηση άλλης διαδικασίας και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

Θέση Νο 3.
Απορρίπτεται και  θεωρείται απαράδεκτη η ίδρυση νέας Σχολής Τεχνολογίας τετραετούς φοίτησης με τμήματα αντίστοιχα των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής, στα οποία θα μεταπηδήσουν τα  μέλη ΔΕΠ της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας”

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου
Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας εντάσσονται στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ως εξής:
α) Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας εντάσσονται στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, (…)”

Θέση Νο 4.
“Απορρίπτεται η με οποιονδήποτε τρόπο απορρόφηση φοιτητών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας προερχομένων από τα Τμήματα της ΣΤΕΦ και …”

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου
“Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές σε Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, όσοι δηλαδή κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος δεν έχουν ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απαιτούνται από το πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη πτυχίου, εντάσσονται αυτοδίκαια στο Πανεπιστήμιο Πατρών, …”

Το ίδιο συμβαίνει και με τις θέσεις Νο 5 και 6, όπως και για την Νο 7, δηλ.  Θεωρούμε ως αυτονόητη την προϋπόθεση να λειτουργήσει το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ως έχει μέχρι την περάτωση των σπουδών όλων των ήδη φοιτούντων σε αυτό, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση του Πανεπιστημίου Πατρών”. Δεν ικανοποιούνται δηλαδή από το σχέδιο Νόμου.

Με βάση τα παραπάνω σας παρακαλώ να ενημερώσετε το Τμήμα με βάση ποια λογική στην υπ΄ αριθ. 148/8.4.2019 έκτακτη συνεδρίασή της Συγκλήτου ψηφήσατε Λευκό και στην συνεδρίαση της Τετάρτης 10 Απριλίου 2019 δηλώσατε ότι η θέση σας είναι ΥΠΕΡ του Σχεδίου Νόμου.


Κλεάνθης Θραμπουλίδης

1 σχόλιο:

  1. Δεν χρειάζεται πλέον να μας απαντήσετε
    Η απάντηση δόθηκε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής εδώ (στο 48')
    "... δύο Πρόεδροι εξέφρασαν την θετική τους άποψη και άλλαξαν την ψήφο τους ..."
    και είστε ο ένας από αυτούς. Και αλλάξατε την ψήφο σας κατα παράβαση της απόφασης του Τμήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή