Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

το "αποτελεσματικό" μοντέλο

Για πολλά χρόνια οι εκάστοτε Κυβερνώντες, πράσινοι, μπλε και «άχρωμοι», αντί να επικεντρωθούν στο έργο της αναδιοργάνωσης που χρειάζεται το κράτος (κάτι που απαιτεί σχέδιο και στόχο) αναλώνονται στο να αποσπάσουν την υποστήριξη της κοινωνίας όχι στη βάση της χρηστής και αποτελεσματικής από μέρους τους διακυβέρνησης και μιας υγιούς επιχειρηματολογίας για τις θέσεις τους, αλλά στη βάση της αποφυγής της "καταστροφής” και του “χάους” που θα επιφέρει η άλλη πλευρά.

Και φυσικά ξεπλένουν στην «κολυμβήθρα» των με τον τρόπο αυτό διαμορφωμένων πλειοψηφιών όλες τις πρακτικές της καταστροφικής τους διαχείρισης.

Το μοντέλο αποδείχθηκε αποτελεσματικό όλα αυτά τα χρόνια (για τη δική τους επιβίωση). Δυστυχώς καταστροφικό για την χώρα. Αυτό το τελευταίο δεν τους απασχολεί …

Είναι πολύ δύσκολο ένα τόσο επιτυχημένο μοντέλο να μη βρει μιμητές ακόμη και μέσα στον Πανεπιστημιακό χώρο.

1 σχόλιο:

  1. "Έπειτα από προβληµατισµό µηνών, διαπίστωσα ότι, δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο ένα πολιτικό σύστηµα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόµη και για τα αυτονόητα.
    Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσοµαι σε µια οµάδα πολιτικών στελεχών που µπορούν να συζητούν για τα προβλήµατα της χώρας µε σεβασµό του ενός προς τον άλλον και που εργάζονται από κοινού για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας.

    Έπειτα από δυόµισι χρόνια, διαπιστώνω ότι είµαι απλά ροµαντικός. "
    http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1274431/paraiththhke-apo-voyleths-o-andreas-psyharhs.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή