Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ανακαλέστε το μέτρο για να ανοίξει άμεσα το Τμήμα

ΠΡΟΣ
Πρόεδρο
Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και
Τεχνολογίας Υπολογιστών

                                                       Κοιν.: Κοσμήτορα Πολυτεχνικής Σχολής
Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Κοσμήτορα,

Σε συνέχεια της από 16/11/2014 επιστολής μου με την οποία σας ζητούσα για μια ακόμη φορά να υπαναχωρήσουμε στο μέτρο του ορίου της δήλωσης μαθημάτων για τους παλιούς φοιτητές, σας καλώ ακόμη μια φορά να ανακαλέσετε το μέτρο για να ανοίξει άμεσα το Τμήμα. Προς την κατεύθυνση αυτή παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας εκτός των όσων έχω αναφέρει τις 5 αυτές βδομάδες και τα παρακάτω επιχειρήματα:

1.    Η σχετική απόφαση του ορίου στην δήλωση μαθημάτων ελήφθει τέλος Μάιου 2014 κατά τη Γενική Συνέλευση υπ’αριθμ. 7/27-5-2014, μόλις μια βδομάδα πριν την έναρξη της εξεταστικής του Ιουνίου.

2.    Η σχετική πρόταση έλαβε 20 ψήφους, αριθμός που είναι μικρότερος του μισού του αριθμού των καθηγητών και λεκτόρων του Τμήματος.    

3.    Επιπλέον, σύμφωνα με τον Νόμο, θέματα που άπτονται του Προγράμματος Σπουδών του επομένου ακαδημαϊκού Νόμου διευθετούνται πριν το τέλος Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

4.    Οι φοιτητές δεν ενημερώθηκαν για το μέτρο αυτό παρά μόνο μετά την έναρξη των μαθημάτων του Χειμερινού εξαμήνου. Αυτό δεν τους επέτρεψε να αξιοποιήσουν  τις εξεταστικές περιόδους του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου ώστε το νέο μέτρο να μην τους πλήξει σημαντικά. 

5.    Είναι γενικά αποδεκτό, όπως επανειλημμένα σας ανέφερα με βάση την εμπειρία μου από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, ότι το καθεστώς και οι κανόνες που ορίζουν το πλαίσιο φοίτησης ενός φοιτητή αποτελεί στην ουσία ένα συμβόλαιο που προσδιορίζει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του από την αρχή μέχρι το τέλος των σπουδών του και κανείς δεν μπορεί να το αλλάζει μονομερώς.

Για τους παραπάνω λόγους, και για όσα άλλα έχω αναφέρει τις πέντε αυτές βδομάδες  της κατάληψης, σας παρακαλώ να ανακαλέσετε άμεσα το όριο στην δήλωση μαθημάτων ώστε να ανοίξει το Τμήμα και να προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές της πολυήμερης αυτής κατάληψης πριν είναι πολύ αργά.

Με τιμή
Κλεάνθης Θραμπουλίδης
Καθηγητής
Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών

Σημείωση: Αναρτήθηκε στις 5/12/2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου