Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Αυτοί, Εμείς, οι Πρυτάνεις και οι πρόθυμοι

dailyNews24                                                                                          σε pdf μορφή
Η χώρα οδηγείται στην ολοκληρωτική καταστροφή. Οι τελευταίες ελπίδες για αναστροφή της κατρακύλας εξανεμίζονται καθημερινά. Πρακτικές και νοοτροπίες που έχουν την κύρια ευθύνη για την χρεοκοπία, κατα κύριο λόγο, θεσμών και αξιών (εδώ) και στη συνέχεια οικονομική, εξακολουθούν να βασιλεύουν. Τα κείμενα που πήρα πριν λίγο στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο με έπεισαν για μια ακόμη φορά πως οι όποιες ελπίδες λιγοστεύουν.

Κείμενο Νο 1.
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει σήμερα Πανεπιστημιακός δάσκαλος που με δεδομένη τη κατάσταση της χώρας αποδέχεται να υπογράψει επώνυμα κείμενο κατά μιας υποτιθέμενης εκστρατείας στοχοποίησης και ποινικοποίησης της πολιτικής (πανεπιστημιακής) ζωής (δες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ εδώ). Σήμερα που ο λαός αγωνίζεται για την κατάργηση του αισχρού
προνομίου των πολιτικών να είναι στο απυρόβλητο της Δικαιοσύνης, μια άλλη ομάδα, η υποτιθέμενη Πνευματική ηγεσία αυτού του τόπου, διεκδικεί για τον εαυτό της το προνόμιο αυτό. Αλλά το Πανεπιστημιακό κατεστημένο αποτελεί ακριβές, και ίσως βελτιωμένο, αντίγραφο του πολιτικού κατεστημένου (εδώ).

Κείμενο Νο 2. 
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει σήμερα Πανεπιστημιακός δάσκαλος που με δεδομένη τη κατάσταση της χώρας αποδέχεται να υπερασπισθεί επώνυμα πράξεις, με το επιχείρημα πως αυτές δεν είναι παρά υλοποίηση αποφάσεων «συλλογικών οργάνων» (συνεχίζουμε τον αγώνα, ή αυτοί ή εμείς εδώ). Η άθλια αυτή πρακτική διδάχτηκε για χρόνια τώρα από μερίδα Πανεπιστημιακών δασκάλων και επιτυχώς υιοθετήθηκε από τους συνδικαλιστές φοιτητές συγκεκριμένων πολιτικών παρατάξεων στο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε και στην κοινωνία. Σήμερα δε, προσπαθεί να φορέσει το καπέλο της αντίστασης κατά της καταστροφής της χώρας, μιας καταστροφής στην οποία  συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό (εδώ).

Και επειδή με τα παραπάνω κινδυνεύω να χαρακτηριστώ από τους σεβαστούς κ. Πρυτάνεις «πρόθυμος» παραθέτω παρακάτω (δες σχετικά κείμενα), μερικά μόνο, κείμενα μου από το παρελθόν και τους παρακαλώ, αν μπουν στον κόπο να απαντήσουν με επιχειρήματα, να το κάνουν επώνυμα και όχι πίσω από συλλογικές αποφάσεις.

Κλεάνθης Θραμπουλίδης
Καθηγητής
Πανεπιστήμιο Πατρών

ΥΓ
1. «συνεχίζουμε τον αγώνα, ή αυτοί ή εμείς»
Αυτούς τους γνωρίζουμε και τους πολεμάμε. Εσείς ποιοι είστε; (Σχετικό: Τάξις και ασφάλεια - Χάος και ανασφάλεια εδώ)
2. Οι επισυμάνσεις στα κείμενα 1 και 2 είναι δικές μου.  

Σχετικά κείμενα

1. Το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου ... και οι ευθύνες των Πανεπιστημιακών  εδώ    

2. "το πανεπιστημιακό άσυλο υπάρχει"  εδώ

3. Η υποχρέωση εφαρμογής των Νόμων και η “παραπληροφόρηση ορισμένων κύκλων”  εδώ

4. Περί εφαρμογής των Νόμων εδώ

5. Ο "ιστορικός" ρόλος των Πρυτάνεων … εδώ

6. Ειλικρινά χαίρομαι που ένα μέλος Πρυτανικής Αρχής νοιώθει την ανάγκη να παρέμβει Δημόσια και να πάρει θέση για την κατάσταση της χώρας. εδώ
 
7. Ο φόβος των Πρυτάνεων εδώ
8. αυτό που απασχολεί τους Πρυτάνεις ... εδώ

9. Προσχέδιο Νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση -- Και οι απόψεις των Πρυτανικών Αρχών εδώ

10. Καταλήψεις ΑΕΙ - Κύριε Πρύτανη, πού είστε; εδώ

11. Διαύγεια, Προσωπικά Δεδομένα, Διάλογος στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και η χρεοκοπία θεσμών και αξιών εδώ

1 σχόλιο:

  1. Εκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων τη Δευτέρα
    Το συντονιστικό όργανο συνέρχεται στο Λαύριο
    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=444109

    ΑπάντησηΔιαγραφή