Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

"το πανεπιστημιακό άσυλο υπάρχει"


«Για μας, ανεξάρτητα από τη νομοθεσία, το πανεπιστημιακό άσυλο υπάρχει» δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ (Το ΒΗΜΑ εδώ).
Το σχόλιο μου στην νέα αυτή πρόκληση του αξιότιμου κ. Πρύτανη όπως καταχωρήθηκε στα σχόλια του σχετικού άρθρου (εδώ)
Σε αυτόν τον χώρο «διακίνησης ιδεών» έχει προ πολλού φιμωθεί κάθε αντίθετη με το σάπιο Πανεπιστημιακό κατεστημένο άποψη (εδώ). Και φυσικά είναι «μακρές ακαδημαϊκές παραδόσεις»,  η μη αποτελεσματική αξιοποίηση  των διαθεσίμων πόρων (ανθρώπινων και μη), η άρνηση στην αξιολόγηση, η απαράδεκτης ποιότητας εκπαιδευτική διαδικασία, η κατασπατάληση του Δημόσιου χρήματος, η μη εφαρμογή οποιουδήποτε νόμου της Πολιτείας που τυχαίνει να μην τους εξυπηρετεί (εδώ), η φίμωση της αντίθετης άποψης, το κλείσιμο με αλυσίδες του Πανεπιστημίου, για να αναφέρω λίγες από τις «μακρές ακαδημαϊκές παραδόσεις» σε αυτή την χώρα.
Ακόμη περιμένω την έκφραση θέσης της Πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της Διοίκησης στο
μήνυμα μου «Είναι ευθύνη όλων μας», ακόμη περιμένω την θέση της Διοίκησης για την υποχρέωση ή μη της εφαρμογής των νόμων (εδώ και εδώ Περί εφαρμογής των νόμων ... «όπου γαρ μη νόμοι άρχουσιν, ουκ έστι πολιτεία,» (Πολιτικά, 1292a 32-37)), ακόμη περιμένω την απάντηση του αξιότιμου Πρύτανη του ΑΠΘ στο μήνυμα μου «Η αντισυνταγματικότητα του Νόμου και η “κρατούσα άποψη” (εδώ).

Κύριε Πρύτανη,

Για 4 εβδομάδες όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου μας ήταν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών. Η εξεταστική διαδικασία δεν διεξήχθη με τεράστιες επιπτώσεις για τους φοιτητές μας και τους γονείς τους που βλέπουν τους κόπους τους και τις θυσίες τους για τη μόρφωση των παιδιών τους να πηγαίνουν χαμένοι, αλλά και για την Ελληνική οικονομία, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι ελάμβαναν τον μισθό τους χωρίς να εργάζονται, τη στιγμή που η χώρα δανείζεται με επαχθείς όρους για να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της … πλήρες κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου