Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Aν έχετε ακόμη επιχειρήματα υπέρ του σχεδίου απορρόφησης

κ. Πρόεδρε,

Η καθημερινή σήμερα γράφει σε άρθρο με τίτλο «Οχι» στην απορρόφηση ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας πως«Το Πανεπιστήμιο Πατρών απορρίπτει την πρόταση του υπουργείου Παιδείας να απορροφήσει το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος. Η πλειονότητα των Τμημάτων αποφάσισε αρνητικά επί της πρότασης, την οποία δημοσιοποίησε η πρύτανης του ιδρύματος, κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ως σχέδιο του υπουργείου. Μάλιστα, χθες, η κ. Κυριαζοπούλου δέχθηκε ένα ηχηρό πλήγμα καθώς η σχολή της, η Ιατρική, καταψήφισε την πρόταση του υπουργού κ. Κώστα Γαβρόγλου, με την οποία –όπως την επικρίνει πληθώρα συναδέλφων της– η πρύτανης συναινεί. Η απορριπτική απόφαση ελήφθη από την Ιατρική Πατρών με ψήφους 16-10, ενώ πρόταση που μειοψήφησε ήταν επίσης αρνητική, αλλά άφηνε κάποια περιθώρια συζήτησης.»

Αυτά γράφει η καθημερινή και αναφέρει τα τμήματα που τάχθηκαν ενάντια στην πρόταση
απορρόφησης. Και το τμήμα μας φυσικά λείπει και εσείς ξέρετε πολύ καλά ότι ήμαστε το μόνο Τμήμα της Πολυτεχνικής και ένα από τα 2 του Πανεπιστημίου που δεν απέρριψε την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας. Και αυτό είναι προσβολή για το Τμήμα για να μην πω διασυρμός. Και είναι αποκλειστικά δική σας η ευθύνη για αυτό.  Εσείς καταθέσατε την πρόταση που τελικά υπερψηφίστηκε καθώς χρησιμοποιήσατε ψευδή στοιχεία και παραπληροφορήσατε τα μέλη της Συνέλευσης υποστηρίζοντας πως η Σχολή Επιστημών υγείας και Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων υποστηρίζουν την πρόταση απορρόφησης του ΤΕΙ (εδώ).

Και όταν ακόμη αποκαλύφθηκε ότι τα στοιχεία που χρησιμοποιήσατε ήταν ψευδή καθώς κοινοποιήθηκαν οι αποφάσεις όλων των Τμημάτων των δύο παραπάνω σχολών (και όχι μόνο) και ήταν εναντίον του σχεδίου απορρόφησης, εσείς όχι μόνο δεν κάνατε τίποτε για να αλλάξετε την απόφαση, αλλά δεν είχατε και την ευαισθησία να δηλώσετε πως η απόφαση αυτή είναι άκυρη και δεν μπορεί να μεταφερθεί στην Σύγκλητο καθώς βασίζεται σε παραπληροφόρηση που εσείς μεθοδεύσατε (εδώ).

κ. Πρόεδρε, 
με την εμμονή σας να στηρίζετε μια πρόταση μιας επιτροπής που είστε μέλος, παρότι η πρόταση αυτή είναι ενάντια σε κάθε ακαδημαϊκό κριτήριο, είναι ενάντια στους φοιτητές μας είναι ενάντια στην ποιότητα του Τμήματος, ταλαιπωρείτε αδίκως το Τμήμα, ταλαιπωρείτε αδίκως τα μέλη ΔΕΠ και τους φοιτητές μας.

κ. Πρόεδρε, αν έχετε ακόμη επιχειρήματα υπέρ του σχεδίου απορρόφησης εκτός του ότι αυτό υποστηρίζεται από τις σχολές Επιστημών υγείας και Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ψευδές) σας καλώ να τα εκθέσετε εδώ. Και λογικά θα αναρωτηθώ γιατί τα επιχειρήματα αυτά δεν τα καταθέσατε στην Συνέλευση της Πολυτεχνικής Σχολής, γιατί δεν τα καταθέσατε στον δημόσιο διάλογο της πανεπιστημιακής κοινότητας όπου κατατέθηκαν θέσεις και επιχειρήματα από πολλούς συναδέλφους. Ενδεικτικά καταγράφω

H σιγή … ισοδυναμεί με συνενοχή             εδώ
Πώς να καταστρέψετε ένα καλό Ελληνικό Πανεπιστήμιο   εδώ
Απαιτείται Διαφάνεια       (κοσμήτορας Πολυτεχνικής)   εδώ
Περιφερειακό ή Επαρχιακό Πανεπιστήμιο  (Στεφανόπουλος)   εδώ

Κλεάνθης Θραμπουλίδης

1 σχόλιο: