Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

"Τάραξε νερά η Βενετσάνα"

... σε ένα σοβαρό Πανεπιστήμιο θα έπρεπε να έχει πάει στο σπίτι της την άλλη μέρα. Αντί αυτού της δόθηκε από τον «εκλεκτό της καρδιάς της Υπουργό» (Κ. Γαβρόγλου) ένας χρόνος παράταση στην θητεία της, ως αντάλλαγμα στις υπηρεσίες που προσέφερε για την ενσωμάτωση του ΤΕΙ

στο Πανεπιστήμιο (αυτό το τελευταίο αποτελεί άποψη μου). 19 από τα 24 Τμήματα του Πανεπιστημίου τάχθηκαν κατά της συγχώνευσης. Η Σύγκλητος τάχθηκε με συντριπτική πλειοψηφία κατά της συγχώνευσης αλλά η Πρύτανης παραβιάζοντας τον θεσμικό της ρόλο τάχθηκε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής υπέρ της συγχώνευσης. 

12 χρόνια πριν κατά την διάρκεια συζήτησης με συναδέλφους στο Aalto University of Technology (Ελσίνκι) ρώτησα πόση είναι η διάρκεια της θητείας της Πρυτάνεως (είχανε τότε γυναίκα Πρύτανη). Δεν υπάρχει διάρκεια μου απάντησαν. Και η απορία μου. Και αν κάποια στιγμή με την πάροδο του χρόνου λειτουργήσει αντίθετα με τα συμφέροντα του Πανεπιστημίου; Την άλλη μέρα θα πάει στο σπίτι της, μου απάντησαν και συνέχισαν: Υπάρχει ένα συμβούλιο που απαρτίζεται από τους 7 αρχαιότερους και πλέον διακεκριμένους καθηγητές που μπορεί να πάσα στιγμή να … την στείλει στο σπίτι της («Την άλλη μέρα θα πάει στο σπίτι του»). Αυτά σε σοβαρά Πανεπιστήμια, σε σοβαρές χώρες.

Καλή μας Χρονιά!

Σχόλιο στο
Τάραξε νερά η Βενετσάνα Κυριαζοπούλου με όσα δήλωσε στην «Π» (εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου