Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ενωτικό συλλείτουργο

Εύχομαι όλα αυτά που έγιναν χθες να μην αποτελούν ένα ακόμη "ενωτικό συλλείτουργο" σαν και αυτό που γράφεται πως έγινε στην Πόλη στις 12 Δεκεμβρίου 1452 και να μην εναποθέσουμε τις ελπίδες μας για τον Ιούνιο σε αυτό.
Γιατί στα χέρια  αυτών των Πολιτικών που έφτασαν την χώρα εδώ, δεν μπορώ πλέον να έχω καμία εμπιστοσύνη. Δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη σε αυτούς που άφησαν τη χώρα να καεί ... για να δείξουν στον λαό πως θα είναι η "αυριανή" μέρα ... 
Σχόλια στα μηνύματα Ηλία Κουρούμαλη (εδώ) και Ιωακείμ Γρυσπολάκη (εδώ)
Πηγή


3 σχόλια:

  1. Οσο για τα αποτελέσματα των ενωτικών συλλείτουργων Γενικών Συνελεύσεων αλλά και αυτής της Συγκλήτου με τους συνδικαλιστές, τα βλέπουμε σήμερα και πιθανόν (αν θέλουμε!) αναγνωρίζουμε τις συνέπειες τους αλλά και τους υπεύθυνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε απάντηση ερωτήσεων
    1452 μ.Χ. 12 Δεκεμβρίου. Γίνεται στην Αγία Σοφία το απαράδεκτο "ενωτικό συλλείτουργο" με τον Καρδινάλιο Ισίδωρο ως απεσταλμένο του Πάπα, όπου και ακούγεται το αιρετικό "Φιλιόκβε", εξοργίζοντας και αναστατώνοντας ολόκληρη τη Βασιλεύουσα! Στη "λειτουργία" παρίσταται με σφιγμένα δόντια ο Κωνσταντίνος, που θεωρεί πως ήταν η εσχάτη, έστω απελπισμένη, ενέργεια να περισώσει την Πόλη, από τους Τούρκους που την κύκλωναν απειλητικά ....

    1453 μ.Χ. 7 Απριλίου. Ο Μωχάμετ (Μωάμεθ) Β΄ αρχίζει την πολιορκία της Πόλης με 250.000 στρατό, έναντι 7.000 μόλις υπερασπιστών (5.000 Έλληνες + 2.000 Γενουάτες, Βενετοί κ.α.). Η βοήθεια, την οποία προσδοκούσε - μετά το "συλλείτουργο" που είχε κάνει με το μαχαίρι στην καρδιά - ο Παλαιολόγος, δεν ήρθε. Μόνο ο Ιουστινιάνης έφτασε με 700 για να βοηθήσει. Ο Πάπας είχε πετύχει διπλή ΝΙΚΗ. Αφού πέτυχε το εξευτελιστικό "συλλείτουργο" ανοίγοντας δρόμο πολλών προς τη Ρώμη, τώρα θα πετύχαινε και την τέλεια υποταγή, αφού χωρίς Βασιλεύουσα, χωρίς Υπερασπιστή, η Ορθοδοξία θα ξεχνιόταν για πάντα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλοι,

    Νομίζω ότι έχει απόλυτα δίκιο ο κ. Γρυσπολάκης!!! (Διαβάστε ακόμα και ένα σημερινό μήνυμά του για τον απίστευτο πρόσφατο (25-1-2012) διορισμό υπαλλήλου σε γραφείο στη βουλή του παλαιότατου προέδρου του Συνασπισμού κ. Κωνσταντόπουλου , ο οποίος σήμερα όχι μόνο βουλευτής δεν είναι αλλά ασκεί δραστήρια το επάγγελμα του δικηγόρου!!!!

    Χωρίς να υποστηρίζω όλα τα σημεία του μνημονίου, θα υπενθυμίσω ότι πολύ πριν φτάσουμε στη σημερινή κρίσιμη κατάσταση, πολλοί από μας προβλέπαμε την επερχόμενη καταιγίδα και ζητούσαμε να γίνουν ριζικές αλλαγές στo σύνταγμα και τη Δημόσια Διοίκηση της χώρας… Και ενώ κάθε υποψήφιος πρωθυπουργός το ίδιο υποσχόταν, με αποκορύφωμα την επανίδρυση του κράτους - κεντρικό σύνθημα που έφερε στην εξουσία τον Κωνστ. Καραμανλη - αντί να βελτιωθούν τα πράγματα, πηγαίναμε από το κακό στο χειρότερο!!! Γιατί λοιπόν εστιάζουμε μόνο στη σκληρή λιτότητα που μας επιβάλλουν τα μνημόνια και αποσιωπούμε τις δομικές αλλαγές που απαιτούν μια και μόνοι μας αποδειχθήκαμε ανίκανοι να τις πραγματοποιήσουμε?? Όλοι οι Έλληνες δεν διαμαρτυρόμασταν επί χρόνια λέγοντας ότι πολλά από αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν τα συναντά κανένας ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες ?? Έχουμε ένα κράτος ανύπαρκτο…. Δικαιοσύνη που απονέμεται, όποτε απονέμεται, μετά πολλά χρόνια και με επιείκεια αδιανόητη για χώρες με εγκληματικότητα ανάλογη προς τη δική μας… Δημόσια τάξη?? Ανύπαρκτη και αυτή μια και εδώ και 30 χρόνια επιτρέπει σε κάθε διαμαρτυρία πολιτών να καίγεται η Αθήνα … (παρεμπιπτόντως, θέτω το έξης ερώτημα στον νυν Υπουργό Δημοσίας τάξεως (ή Προστασίας του Πολίτη , μετά την κατ όνομα μόνο αναβάθμισή του) αλλά και σε όλους τους προκατόχους του από τις αρχές του 80 και μετά: Αλήθεια , αν ο επόμενος στόχος των αναρχικών, μετά τα νέο-κλασσικά, ήταν τα μουσεία μας και ο Παρθενώνας, πάλι θα προσπαθούσε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι οι εμπρηστές έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου… αλλά ευτυχώς δεν «άνοιξε μύτη» ??

    Να συνεχίσω με τα νοσοκομεία μας?? Τα Πανεπιστήμιά μας?? Που κτίρια τους ανεχόμαστε να αποτελούν ορμητήρια των καταστροφέων της πόλης, με τις ανεκδιήγητες κοκορομαχίες αστυνομικών και πανεπιστημιακών αρχών, σε στυλ κακοπαιγμένου «σίριαλ», για το ποιος φταίει που μέρες πριν τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα της Αθήνας το κτίριο της Νομικής είχε μετατραπεί, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, σε εργαστήριο, ή μάλλον εργοστάσιο, παραγωγής μολότοφ που έκαψαν τη σύγχρονη πολιτιστική κληρονομιά της Αθήνας, βυθίζοντας ταυτόχρονα σε απόγνωση δεκάδες ελληνικές οικογένειες που είδαν τα καταστήματα τους να καίγονται? (Βέβαια δεν παραβιάστηκε το Πανεπιστημιακό άσυλο, η μεγαλύτερη κατάκτηση των «προοδευτικών» (sic) νεοελλήνων πανεπιστημιακών !!! …. Έ κάτι είναι και αυτό!! Ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας…!!!!! ). Μήπως δεκαετίες πριν δεν είχε αρχίσει η ίδια ιστορία με τον εμπρησμό, 2 φορές μάλιστα, ιστορικών κτιρίων του Πολυτεχνείου? (αλλά ας μην ξεχνάμε βέβαια πως και τότε πάλι δεν παραβιάστηκε το άσυλο !!!)

    Προσωπικά, και γνωρίζω ότι εκφράζω πάρα πολλούς Έλληνες, που όμως δεν τολμούν να αρθρώσουν μια μεγάλη αλήθεια παρά μόνο σε κατ ιδίαν συζητήσεις, μη τυχόν και κατηγορηθούν από ποικίλους ψευτοπατριώτες, (με πρώτους από όλους τους πολιτικούς μας, που μας οδήγησαν εδώ), προτιμώ την επιβολή των αναγκαίων αλλαγών για την «επανίδρυση του κράτους» από μια Τρόικα, από τις καταστροφικές πολιτικές Ελλήνων Πολιτικών ( εκλεγμένων από Έλληνες) και από τις αυτοκαταστροφικές τάσεις πολλών Νέο Ελλήνων, που μας οδήγησαν στο άκρο του γκρεμού!! … Είναι ίσως η μόνη μας ελπίδα, να επιβιώσουμε ως έθνος, εδώ που φτάσαμε.

    Φιλικότατα

    Σταύρος Α. Αναγνωστόπουλος
    Καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών
    Διευθυντής Τομέα Κατασκευών
    Πανεπιστήμιο Πατρών
    Editor (Europe), Earthquakes and Structures

    ΑπάντησηΔιαγραφή