Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Τα "δικά μας παιδιά" ... και το brain gain

Πολύ κουβέντα για τα “δικά μας παιδιά” στην κοινωνία αυτές τις μέρες (εδώ).
Ίσως και η κρίση να έχει αναγκάσει την κοινωνία να φτάσει στην ωριμότητα που απαιτείται για να αποβάλλει τέτοιου είδους πρακτικές. Πρακτικές που πολύ σκληρά πληρώσαμε και ακόμη πληρώνουμε ως κοινωνία.

Θα εκπλαγώ αν ακούσω αυτές τις μέρες έστω και έναν Πανεπιστημιακό δάσκαλο να μην κατακρίνει αυτού του είδους τις πρακτικές. Αυτό βέβαια … για τα εκτός Πανεπιστημίου. Για τα του οίκου … “άκρα του τάφου σιωπή”.

Χρόνια τώρα ακούγονται στους διαδρόμους πολλά σχόλια για τα δικά μας παιδιά και πως το
αυτοδιοίκητο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο διεξάγει τις εκλογές μελών ΔΕΠ.

Εκλογές μελών ΔΕΠ? Όρος απαγορευμένος για το ΒΗΜΑ του ΠΠ.

Αντιγράφω από τον κανονισμό του ΠΠ (άρθρο 7 ΦΕΚ 628).

«Η διδακτική ικανότητα υποψηφίων που δεν είναι μέλη του Πανεπιστημίου Πατρών αξιολογείται με βάση ένα (1) δοκιμαστικό μάθημα, το οποίο παρακολουθούν φοιτητές του οικείου Τμήματος και όσα μέλη του εκλεκτορικού σώματος και της Συνέλευσης του Τμήματος επιθυμούν. Ο τίτλος του μαθήματος, ο τόπος, η ημέρα και η ώρα της διεξαγωγής του δοκιμαστικού μαθήματος γνωστοποιείται στον υποψήφιο πέντε (5) ημέρες πριν τη διάλεξη με ευθύνη του Προέδρου του Τμήματος μετά από συνεννόηση με τον αντίστοιχο Διευθυντή του Τομέα (εάν υπάρχει).» Οι επισημάνσεις δικές μου

Πέντε (5) ημέρες πριν”, ούτε να εργάσιμες, θα ενημερώσουμε τον υποψήφιο από την Καλιφόρνια (λέω για παράδειγμα) για να δώσει την διάλεξη του στην Πάτρα.

Κατά τα άλλα …  Η χώρα  υποστηρίζει το brain gain http://braingain.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου