Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Η απαξίωση του Πανεπιστημίου

Όταν “μαζεύεις” 850 μόρια και σου λένε … Μπράβο! πέρασες στο Πανεπιστήμιο! …όταν “μαζεύεις” 3.500 μόρια και σου λένε … Μπράβο! Πέρασες στο Πολυτεχνείο! (Πολυτεχνική Σχολή Πάτρας) κοροϊδεύουν εσένα, τους γονείς σου, την κοινωνία αλλά κυρίως απαξιώνουν το Πανεπιστήμιο.
Σημειώνει ο Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής
“Διαβάζω τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων. Δεκαπέντε (15!) τμήματα του πανεπιστημίου μας έχουν βάση κάτω από τα 10.000 μόρια, σε δυο εξ αυτών ακόμη και οι πρώτοι εισακτέοι είναι κάτω από αυτό το όριο. Υπάρχουν τμήματα μας με βάση 875 μόρια και ακόμη με 1025 και με 1700! Αυτοί φαντάζομαι έγραψαν μόνο το όνομα τους. Τι εκπαίδευση μπορεί να γίνει με αυτά τα δεδομένα;
Ελπίζω να μην ακούσουμε πάλι δικαιολογίες που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.
Υπάρχει κανείς, εκτός από τον υπουργό της καρδιάς μας, που να αισθάνεται κάποια ελάχιστη ευθύνη;”
Για αλλαγές βιτρίνας μιλάει συνάδελφος από το ΑΠΘ σχολιάζοντας τους πέντε άξονες του Υπουργείου
« (…) τι έλεγε στις 5/7/20 στη Καθημερινή ο κ. Περικλής Μήτκας πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης για τα τμήματα μαϊμού του κ. Γαβρόγλου. (....) αν δεν αλλάξει τίποτα στο υπουργείο το μόνο που θα περιμένετε από την σημερινή ηγεσία είναι «το νέο τοπίο με πέντε άξονες» από τη συνέντευξη του κ. Δηγαλάκη στο κ. Λακασά στις 6/7/20. Διακοσμητικές αλλαγές βιτρίνας μέχρι να κλείσει η τετραετία.
Το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής στις 5/7/2020 έγραφε «Ριζικές αλλαγές στα ΑΕΙ».
«Προτεραιότητα του υπουργείου αλλά και των διοικήσεων των ΑΕΙ οφείλει να είναι η κατάλληλη στελέχωση και γενικότερη στήριξη των νέων τμημάτων (στα τμήματα Γαβρογλου αναφέρεται), ώστε γρήγορα να δυναμώσουν, να πιστοποιηθούν και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των υποψηφίων.» Συμπέρασμα ..... η κοροϊδία της κοινωνίας με τα τμήματα μαϊμού θα πάει μακρυά.»
Και σχολιάζω «Αναζητώ την αντίδραση της Πανεπιστημιακής κοινότητας,, της Συνόδου των Πρυτάνεων στις ανωτέρω προτεραιότητες του Υπουργείου. Αναζητώ την πίεση της Πανεπιστημιακής κοινότητας, της Συνόδου των Πρυτάνεων προς το Υπουργείο για την βάση του 10. Βοηθήστε με ....»
Τα ελληνικά ΑΕΙ στην ‘Κατάταξη της Σαγκάης 2020’ ... και οι ευθύνες (εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου