Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Πρυτανικές εκλογές - Ερώτηση σε υποψήφιο

Αναρτήθηκε στο Πανεπιστημιακό ΒΗΜΑ (TOVIMA), 4/06/2020 με αφορμή την ανακοίνωση υποψηφιότητας για τις επερχόμενες Πρυτανικές εκλογές.


Αγαπητέ συνάδελφε,

Θεωρώ πως πρωταρχικό κίνητρο για τη διεκδίκηση μιας θέσης στην Διοίκηση δεν πρέπει να είναι η ικανοποίηση προσωπικών και μόνο φιλοδοξιών, αλλά η διάθεση προσφοράς στο Ίδρυμα και στην Πανεπιστημιακή κοινότητα.

Αν συμμερίζεσαι τη θέση αυτή και με δεδομένο ότι συμμετείχες ενεργά για 6 χρόνια στην Διοίκηση του Ιδρύματος, θα ήθελα μια απάντηση στην παρακάτω ερώτηση. 

Τι είναι αυτό που θέλεις/έχεις να προσφέρεις στο Ίδρυμα και δεν σου επετράπη ή δεν είχες τη δυνατότητα να κάνεις στα 6 χρόνια;

Τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι θα κάνει τη δική σου Πρυτανεία διαφορετική από την αποχωρούσα; (Αυτό φυσικά αν δεν έχετε στόχο τη συνέχιση/ολοκλήρωση του έργου της σημερινής Πρυτανικής Αρχής).

1 σχόλιο:

  1. Δέκα τέσσερα (14) χρόνια πριν, στα πλαίσια της τότε εκλογικής διαδικασίας για ανάδειξη Πρυτανικής αρχής έθετα μια σειρά από ερωτήματα στους Υποψηφίους Πρυτάνεις.
    Την εποχή εκείνη κανένας υποψήφιος δεν έμπαινε στον κόπο να απαντήσει σε ερωτήσεις Δημοσίως. Το παιχνίδι παιζόταν σε άλλο επίπεδο.
    Ελπίζω σήμερα η κατάσταση να έχει αλλάξει και να δούμε τους υποψηφίους να δημοσιοποιούν τις θέσεις τους για συγκεκριμένα θέματα της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

    Σημείωνα τότε μεταξύ άλλων

    «Σίγουρα δύσκολες εποχές για αυτό που ονομάζεται “ήθος” και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην διαμόρφωση των στόχων της πανεπιστημιακής κοινότητας για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

    Όσο για αυτό που ονομάζεται «Ακαδημαϊκό ήθος» τι να πω; Δόθηκαν ή επιχειρήθηκε να δοθούν ορισμένοι ενδιαφέροντες ορισμοί του όρου χθες στην ενημέρωση που έκαναν τα υποψήφια Πρυτανικά σχήματα στο ΑΑ.

    Ένα δεν μπορώ να δεχθώ, καθώς αυτό υποτιμά την νοημοσύνη μας. Πως το ακαδημαϊκό ήθος του καθενός μας διαμορφώνεται από τα λεγόμενα του στα πλαίσια μιας ημερίδας και δεν προσδιορίζεται καθοριστικά από τις καθημερινές ενέργειες (πρακτικές) του και την ιστορία του στο ίδρυμα αυτό.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή