Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Η χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου

Αξιότιμα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,
Η διοίκηση του Πανεπιστημίου, σχεδόν ένα μήνα μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιό μας, έφερε ως θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου την επικύρωση επιτροπών για την υλοποίηση της διαδικασίας της συγχώνευσης. Οι επιτροπές είχαν ήδη σχηματιστεί  από την Πρύτανι κ. Κυριαζοπούλου χωρίς τη συμμετοχή των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου μας
στην επιλογή τους και χωρίς καμία εκ των προτέρων ενημέρωση των μελών της Συγκλήτου. Επομένως, εκείνο που επιδιώκονταν ήταν η τυπική επικύρωσή τους.
Όπως σε όλο το διάστημα που προηγήθηκε, η προσπάθεια αυτή συνδυάστηκε και χθες με μια πρωτοφανή σπουδή και πίεση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να μην επιτρέψει στη Σύγκλητο να συσκεφθεί και να συζητήσει ουσιαστικά, αλλά –στο όνομα πάλι του επείγοντος– να εγκρίνει απλώς τα προτεινόμενα από την Πρύτανι. Επιπλέον όμως χθες δεν τηρήθηκαν καν στοιχειώδεις κανόνες που σύμφωνα με τον Νόμο και τον Εσωτερικό Κανονισμό πρέπει να διέπουν τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων. Αντιδρώντας στη συνεχή υποβάθμιση της Συγκλήτου και στην παραβίαση των προβλεπόμενων διαδικασιών, αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, θεωρώντας ότι οφείλουμε να υπερασπιστούμε την αρχή της νομιμότητας και της δημοκρατικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου μας.

Βασίλης Αναστασόπουλος
Δημήτρης Ματαράς
Παύλος Τζερμιάς

Σταύρος Τσιτσιρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου