Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ

Το ΔΣ του συλλόγου ΔΕΠ θεωρεί πως η προηγούμενη τοποθέτησή του σύμφωνα με την οποία «η συνολική αναδιάρθρωση του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επιχειρείται από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί μνημονιακές συμφωνίες που καμία σχέση δεν έχουν με ακαδημαϊκά/επιστημονικά κριτήρια» επιβεβαιώνεται απολύτως από τον πρόσφατα ψηφισθέντα  νόμο Γαβρόγλου.
Με αφορμή την πρώτη, μετά την ψήφιση του νόμου Γαβρόγλου, συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών στην οποία θα ληφθούν αποφάσεις που αφορούν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου, θεωρεί ομόφωνα πώς:
  • Η Σύγκλητος του Πανεπιστήμιου Πατρών θα πρέπει να τοποθετηθεί δημοσία για τη στάση της Πρυτανικής αρχής και της ορισθείσας επιτροπής του Πανεπιστημίου στις διαδικασίες διαβούλευσης για τον σημερινό νόμο Γαβρόγλου.
  • Η έναρξη λειτουργίας των νέων Τμημάτων, ορισμένα από τα οποία θα δεχθούν τον Σεπτέμβριο φοιτητές, δεν πρέπει να προχωρήσει χωρίς σχετικές εκθέσεις σκοπιμότητας, χωρίς να έχει προσδιορισθεί ρητά και τεκμηριωμένα το περιεχόμενο των σπουδών τους και χωρίς να έχουν εξασφαλισθεί οι όροι λειτουργίας τους.
  • Η απόφαση της κυβέρνησης για ίδρυση Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών δεν μπορεί ούτε πρέπει να γίνει δεκτή. Η δομή των διετών κύκλων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης πρέπει να αποτελέσει διακριτό κύκλο στην Δημόσια Εκπαίδευση ανεξάρτητο της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.
Με βάση τα προηγούμενα ο Σύλλογος ΔΕΠ διεκδικεί την αναστολή εφαρμογής του ν. Γαβρόγλου μέχρι την κατάργησή του και την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών στα συλλογικά όργανα του Πανεπιστήμιου Πατρών.
--
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου