Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Εκλογή Συμβουλίου

Προς την Πανεπιστημιακή κοινότητα

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θέλω να ευχαριστήσω όσες/όσους με τίμησαν με τη προτίμησή τους στις πρόσφατες εκλογές για το Συμβούλιο του Ιδρύματος.
Θέλω επιπλέον να πιστεύω πως ο αριθμός αυτός υπολείπεται του αριθμού των μελών ΔΕΠ που συμφωνούν με τις θέσεις που δημόσια έχω εκφράσει όλα αυτά τα χρόνια για τον τρόπο λειτουργίας και Διοίκησης του Δημόσιου Πανεπιστημίου.
Με την ελπίδα πως οι δημόσιες παρεμβάσεις μου, όπως αυτές κατεγράφησαν τα τελευταία χρόνια, δεν θα χρειάζονται πλέον, εύχομαι στα μέλη του Συμβούλιου καλή δύναμη!

Κλεάνθης Θραμπουλίδης

2 σχόλια:

  1. Η μάχη των ΣΙ
    "*****, τα ΣΙ έδωσαν μια μεγάλη μάχη (ίσως και την μοναδική) μόλις εκλέχθηκαν ... και την κέρδισαν. Κατάφεραν να ακυρωθεί η διάταξη του νόμου που όριζε τη λήξη της θητείας των μισών μελών του ΣΙ στα 2 χρόνια. Αυτό λέει πολλά για τις προτεραιότητες που θέτουν. Και όμως, τα 2 χρόνια ήταν υπεραρκετά για να δοθούν πολλές μάχες για να αλλάξει η κατάσταση στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, αν αυτός ήταν ο στόχος των εκλεγέντων."
    Από παρέμβαση μου στο σχόλιο συναδέλφου (7/92013) που ακολουθεί
    "Μοιράζονται αυτή την εποχή χρήματα και θέσεις (από ΕΕ, ΕΣΠΑ, Λέσχη, Υπηρεσία Διαχείρισης Πανεπιστημιακής περιουσίας και δε συμμαζεύεται) με τέτοια ταχύτητα που η πλειοψηφία των καθηγητών και μέρος του διοικητικού προσωπικού περνάει μια χαρά και δεν έχει λόγο να ακούσει τίποτα για καμία αλλαγή, μοιράζει με την χώρα προ κρίσης… άρα μόνο λίγα άτομα μιλάμε στον αέρα… σε λίγα χρόνια θα έχουμε δυσκολίες, αλλά αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί… στη μεγάλη οθόνη … και τώρα το βλέπουμε σε πολλές μικρές… ΑΕΙ με μεγάλες περιουσίες, Δήμοι με πολλά χρήματα και ακίνητα κλπ. Η θεωρία «μαζί τα φάγαμε….» βρίσκει εφαρμογή και σε δεύτερο (τοπικό) επίπεδο… το ΣΙ δεν έχει καμία πίεση από τα «μέσα» για ουσιαστικούς ελέγχους. Ο Πρύτανης αρνείται (με το έτσι το θέλω) να δώσει στοιχεία οικονομικά και για τις εργολαβίες στο ΣΙ. Το ΣΙ ή θα βγει να φωνάζει στα ΜΜΕ (που επιλέγει να μην το κάνει) ή θα σιωπά και θα περιμένει την ΑΝΟΙΞΗ… προτίμησε το δεύτερο (δυστυχώς κατά μένα)."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (...) Ενα τετριμμένο σχόλιο, σχετικά με την ελληνική κοινωνία, είναι ότι το βασικό κίνητρό της είναι η προώθηση των συμφερόντων του άμεσου κύκλου -οικογένεια, φίλοι, πολιτικοί σύμμαχοι κ.ά.- και ότι το ευρύτερο καλό έρχεται σε δεύτερη μοίρα (θα προσθέσω πως ο κυρίαρχος ρόλος των πολιτικών κομμάτων στα πανεπιστήμια είναι από τις πιο ακατανόητες, για εμάς τους προερχόμενους από το εξωτερικό, πλευρές του ελληνικού ακαδημαϊκού σκηνικού) ....
    (...) υπάρχει στ’ αλήθεια η διάθεση για ουσιαστική αλλαγή; Θα ακολουθήσει ένα επόμενο βήμα; Δεν μπορώ να ισχυριστώ κάτι τέτοιο με βεβαιότητα.

    Πρέπει να φύγω από το ΑΠΘ;
    Του Richard Hunter*
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_20/10/2013_537416

    ΑπάντησηΔιαγραφή