Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ... και οι ενοχές μας

Αγαπητέ Χρήστο,

"Όμως και εμείς τι κάναμε όταν βλέπαμε που οδηγεί αυτή η κατάσταση; Ή μήπως δεν θέλαμε να δούμε, γιατί και εμείς βολευόμαστε, έστω κατά τι, από την κατάσταση."

Προσωπικά δεν έχω ενοχές. Έκανα όπως υποθέτω και άλλοι, ότι μπορούσαμε (ενδεικτικά αναφέρω Πού ήσουν Αγανακτισμένε; Απάντηση και Ορθολογισμός ή κύκνειο άσμα ενός φαύλου συστήματος για επιβίωση; ), αλλά η διεφθαρμένη πολιτεία αγνοούσε όλες τις αντιδράσεις αυτού του είδους. Και το κάναμε αυτό αν και δεν γνωρίζαμε ότι το σάπιο πολιτικό σύστημα δανειζόταν για να ξοδεύει ανεξέλεγκτα και να δίνει εξωπραγματικές παροχές, συντάξεις και εφάπαξ και όχι μόνο. Και το πιο άσχημο είναι ότι σήμερα η διαφθορά έχει διαπεράσει όχι μόνο όλα τα επίπεδα της Διοίκησης αλλά και την κοινωνία γενικά.
Οσο για τους «απλούς στρατιώτες» σε κάποιο βαθμό έχεις δίκαιο, δεν μπορώ παρά να το παραδεχθώ και το έχω καταγράψει (Οδηγίες προς αξιολογούμενους ή Σήμερα, η ευθύνη είναι δική σου!).  Αλλα σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του Στρατηγού να μεταμορφώσει τους στρατιώτες του από «πάπιες», σε αγωνιστές με στόχο και όραμα και αν δεν μπορεί να το κάνει, οφείλει να πάει στο σπίτι του και να αφήσει τη θέση του Στρατηγού σε κάποιον άλλο .... που δεν θα κρύβει τις "λίστες Λαγκαρντ" και θα έχει να επιδείξει και κάτι άλλο εκτός από καταλήψεις.

Κλεάνθης Θραμπουλίδης


ΥΓ
(από το Σήμερα, η ευθύνη είναι δική σου!)
"Μην με ρωτήσετε ποιος είναι. Ξέρεις πολύ καλά. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που στηρίζεις, που ψηφίζεις, που υπηρετείς. Είναι ο τύπος που θα ήθελες κατά βάθος, και θέλεις ακόμη και σήμερα, να είσαι και συ. Είναι ο τύπος που θα σε βολέψει, θα σε καλύψει στις λαμογιές σου. Τι σημασία  έχει αν για όλα αυτά ο λογαριασμός θα έρθει στα παιδιά μας.
Μην πτοείσαι. Συνέχισε να κάνεις όλα αυτά που σε έφεραν μέχρι εδώ και να λες τα ακριβώς αντίθετα για να φτιάξεις την εικόνα σου. Γιατί ξέρεις πολύ καλά πως η εικόνα σου δεν επηρεάζεται, στην χώρα αυτή, από τις πράξεις σου.
Έχει καμιά σημασία για σένα πως όλα αυτά έκλεψαν το μέλλον των παιδιών μας; Εσύ το δικό σου το έχεις εξασφαλίσει. Έτσι τουλάχιστο νομίζεις."

Απάντηση στο
«κ. Θραμπουλίδη,
Έχετε απόλυτο δίκαιο να λέτε ότι φταίει το πολιτικό σύστημα για την σημερινή μας κατάντια. Όμως και εμείς τι κάναμε όταν βλέπαμε που οδηγεί αυτή η κατάσταση; Ή μήπως δεν θέλαμε να δούμε, γιατί και εμείς βολευόμαστε, έστω κατά τι, από την κατάσταση. Σαφέστατα την ευθύνη στην μάχη έχουν οι στρατηγοί. Αν, όμως, οι απλοί στρατιώτες «κάνουν την πάπια», τότε φταίνε και αυτοί (δεν συμμερίζομαι το Παγκάλειο «όλοι μαζί τα φάγαμε»).»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου