Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η πρόσβαση στην λίστα ανακοινώσεων του Πανεπιστημίου

Συνάδελφος με ρώτησε αν και πως μπορεί να στείλει μήνυμα στην λίστα announcements.
Επειδή η απάντηση ενδιαφέρει πιθανόν και άλλους σας την προωθώ.

Η λίστα αυτή αποτελεί, κατά ορισμένους, κύρια μέσο άσκησης Πολιτικής Προπαγάνδας (εδώ).
Η αποστολή δε μηνύματος σε αυτή απαγορεύεται για τους ελευθέρα ή διαφορετικά σκεφτόμενους Πανεπιστημιακούς.

Η απαγόρευση επιβλήθηκε με απόφαση της Συγκλήτου με την αιτιολογία ότι τα κείμενα που εμφανιζόντουσαν σε αυτή είχαν ως αποτέλεσμα να «αναμειγνύονται το καίριο με το ασήμαντο, το κεφαλαιώδες με το τυχαία περιστασιακό, το ανατρεπτικό του εφησυχασμού με την αναπαραγωγή της μετριότητας.»
«Πολλές μάλιστα από τις απόψεις που διατυπώνονται (…) ενέχουν έναν ακραίο νομικισμό, έναν στείρο ηθικισμό, ένα αμετροεπές καταγγελτικό ύφος και μια απόπειρα απαξίωσης της αντίθετης άποψης. Εν συνόψει: υφέρπει ένας διάχυτος εισαγγελισμός «μεσαιωνικής» ιστορικής και πολιτιστικής τάξης Τύφλα να έχουν τα κείμενα του Μπαμπινιώτη.

Και συνεχίζει
«Το διαδίκτυο αποκτά δημοκρατικό νόημα μόνον όταν ανακοινώνεται ό,τι έχει δυνατότητα για ποιοτική μετάπλαση και ανανέωση του κοινωνικού γίγνεσθαι. Και πιο ειδικά για τα καθ’ ημάς: όταν συμβάλει στην διεύρυνση της πρόσβασης του ακαδημαϊκού χώρου στα πολιτικά και στα πολιτιστικά τελούμενα

Αν δεν το πιστεύετε δεν έχετε απλά να ρίξετε μια ματιά στην λίστα για να πεισθείτε για αυτό. Τώρα, μην με ρωτήσετε γιατί δεν εμφανίζεται κανένα μήνυμα σχετικό με την «διεύρυνση της πρόσβασης του ακαδημαϊκού χώρου στα πολιτικά (…) τελούμενα» …
  
όμως παρά την απαγόρευση αυτή μπορείτε να παρακαλέσετε τον Πρόεδρο του συλλόγου ΔΕΠ (δεν θα είστε ο πρώτος. Το κάνει εδώ ακόμη και πρώην Πρύτανης) να σας το προωθήσει. Αλλά και πάλι κινδυνεύεται να δεχθήτε την παρατήρηση της κ. Αντιπρυτάνεως (εδώ) για παραβίαση των νόμων (λάθος κανονισμών).

Μια προσπάθεια μου να κοινοποιήσω ένα μήνυμα έχει καταγραφεί στο

Ελπίζω να σας βοήθησε η απάντηση μου.
Εγώ εξακολουθώ να αντιδρώ σε αυτό. Αν θέλεις και συ μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Κλεάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου