Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Οι εξετάσεις και οι αγώνες(καταλήψεις), η συνέπεια και η μειωμένη ευαισθησία στην αξιοπρέπεια, και Ο ΣΤΟΧΟΣ.

Αγαπητέ συνάδελφε,

Ισως μπορείς εσύ να δώσεις απάντηση στην ερώτηση «Ποιος είναι ο σκοπός της Πρωτοβουλίας;» Καθώς, όπως υποθέτω, ο στόχος της εκδήλωσης αλλά και της αποδοχής από μέρους σου της πρόσκλησης για  την εν λόγω παρουσίαση συμφωνεί απόλυτα με τον πρωταρχικό στόχο της Πρωτοβουλίας.
Εγώ, αφού απευθύνθηκα στην Πανεπιστημιακή κοινότητα [1] [2] για να πάρω απάντηση στην ερώτηση αυτή αλλά και άλλες σχετικές, έψαξα στο Google με «Πρωτοβουλία Πανεπιστήμιο Πατρών» και βρήκα την ιστοσελίδα με τίτλο «Ανακοίνωση υποψηφιότητας για τις Πρυτανικές Εκλογές 2010» εδώ.
Να υποθέσω πως η σελίδα αυτή ακόμη δεν έχει ανανεωθεί καθώς μου φαίνεται πως ο αγώνας για τη μη εφαρμογή του Νόμου για τα ΑΕΙ έχει τώρα μετατραπεί σε αγώνα για την κατάληψη της θέσης εκείνης που θα έχει την ευθύνη εφαρμογής του Νόμου;
Βέβαια μπορείς να μου πεις πως ο πρωταρχικός στόχος της Πρωτοβουλίας, ο πρωταρχικός δηλαδή στόχος μας, δεν έχει αλλάξει. Εξάλλου η συνέπεια δεν διακρίνει μόνο τον Θόδωρο σε αυτό το Τμήμα.
Θόδωρε! δεν έχει καμία σημασία αν ήσουν (δεν αναφέρομαι σε σένα) παρόν σε «όλες τις μάχες (των τελευταίων μηνών) για την υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου» από τον νέο Νόμο. Δεν σου απαγόρευε κανένας και τίποτε να προετοιμάζεσαι ταυτόχρονα και για το αύριο. Και σήμερα έμμεσα, και αύριο άμεσα, μπορείς να μας ζητήσεις την ψήφο σου για την αποτελεσματική εφαρμογή αυτού του Νόμου.
Εξάλλου αυτό το μοντέλο έχει επανειλημμένα αποδώσει στην Πολιτική σκηνή χρόνια τώρα. Έχει καμιά σημασία ότι αυτό είναι η κύρια αιτία της σημερινής κατάστασης του Πολιτικού  συστήματος και της χώρας; Σήμερα, για τους πολιτικούς, ίσως έχει. Για τους Πανεπιστημιακούς; Ακόμη όχι!
Και είναι κάποιοι αφελείς που ελπίζουν πως η αναγέννηση μπορεί να έλθει από τους Πανεπιστημιακούς δασκάλους.
Και ας υποστηρίζει ο συγγραφέας του άρθρου στην Καθημερινή «Πρώτος όρος συλλογικής επιβίωσης, το αδιαπραγμάτευτο της αξιοπρέπειας. (…) Tρίτος όρος, η προτεραιότητα ταυτότητας και αξιοπρέπειας έναντι οποιωνδήποτε οικονομικών ωφελημάτων.»
Και φυσικά κάθε απάντηση και κάθε σχόλιο σας είναι καλόδεχτο
Δεν συμφωνείς Αντώνη;

Κλεάνθης Θραμπουλίδης

ΥΓ
«Αυτό που σάπισε ακόμη δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη, (και ετοιμάζεται να μεταλαχθεί) και αυτό που έρχεται (πιθανόν το παλιό, μεταλαγμένο) είναι αρκετά απροσδιόριστο, αλλά πάντως μένει να κριθεί.»

Αναφορές

[1] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και οι "αγωνιστές" της υπεράσπισης του Δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. 1/8/2011 εδώ
[2]  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και οι "αγωνιστές" της υπεράσπισης του Δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου.30/8/2011 εδώ    

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου