Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η λογική σε αναγκαστική εφεδρεία και οι υβριστές του λαού

"ΟΙ Ελληνες θα ήταν ανήμποροι να κλέψουν, να τεμπελιάσουν, να ρίξουν το μορφωτικό και πολιτισμικό τους επίπεδο στο ναδίρ, αν οι νομοθέτες τους και τα εκτελεστικά τους όργανα δεν τους το επέτρεπαν.
ΑΥΤΗ τη χώρα, αυτούς τους Ελληνες, τους δημιούργησαν αυτοί που επί τόσα χρόνια είχαν στα χέρια τους τη δύναμη να νομοθετούν μ' αυτόν τον τρόπο, να αστυνομεύουν μ' αυτόν τον τρόπο, να ελέγχουν μ' αυτόν τον τρόπο και να εκτελούν μ' αυτόν τον τρόπο.
ΑΥΤΟΙ, οι θρασύτατοι πολιτικάντηδες (...), καλά θα έκαναν να ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη απ' αυτό το λαό. Για το πώς τον κατάντησαν. (...)
ΚΑΙ καλά θα έκαναν να του αδειάσουν τη γωνιά κρυπτόμενοι ή, στη χειρότερη περίπτωση, να σκύψουν και να τον υπηρετούν γονατιστοί για όσο χρόνο τους απομένει στην εξουσία. Χωρίς περιττές κουβέντες.
ΕΙΝΑΙ ντροπή τους που κατάντησαν τη χώρα έτσι. Και φοβερό θράσος να ενοχοποιούν γι' αυτό τα θύματά τους." το πλήρες κείμενο απάντηση στο "Η λογική σε αναγκαστική εφεδρεία" εδώ

1 σχόλιο:

  1. Νοητική εφεδρεία
    Της Ελενας Ακρίτα
    Τελευταία, τελώ εν νοητική εφεδρεία. Κοινώς, δεν καταλαβαίνω τίποτα: Τα δύο τελευταία χρόνια παρουσιάζω σοβαρά συμπτώματα αδυναμίας κατανόησης της όλης κατάστασης. Ενδέχεται ανέκαθεν να ήμουν ηλίθια και να μη μου το λέγανε για να μη με πικράνουνε. Παίζει κι αυτό. Διότι ο βλαξ πιστεύει αυτό που του λένε. Γι' αυτό πίστεψα τον Καραμανλή όταν με φλόμωσε στο ψέμα λέγοντάς μου ότι έχουμε μια «θωρακισμένη οικονομία». Πίστεψα τον Παπανδρέου όταν μου είπε «λεφτά υπάρχουν». Πίστεψα τον Παπακωνσταντίνου που με διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα που έπαιρνε τότε θα ήταν τα τελευταία. Πιστεύω, γενικώς. Και πληρώνω. Γενικώς. Και ειδικώς. Ειδικές εισφορές, κατά προτίμηση. ...
    http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4663354

    ΑπάντησηΔιαγραφή