Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Πλαίσιο αγώνα για τις καταλήψεις


Μόλις διάβασα το κείμενο της απόφασης των φοιτητών μας για την κατάληψη που αποφάσισαν για 2η συνεχόμενη βδομάδα και προβληματίστηκα πολύ.  Αξίζει να του ρίξετε μια ματιά για να δείτε τον τρόπο σκέψης των νέων αυτών παιδιών.  
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι δυνατόν να στηρίζει η κοινωνία μια προσπάθεια ανατροπής του πολιτικού συστήματος συντασσόμενη με ομάδες  αντίδρασης που βασίζονται πάνω σε αντίστοιχες πρακτικές και νοοτροπίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα του ενάμιση χρόνου οι πολιτικές εξελίξεις (Μνημόνιο κλπ) δεν  έτυχαν της προσοχής των φοιτητών μας καθώς αυτοί δεν συγκάλεσαν ούτε μια φορά γενική συνέλευση, και αυτό όχι για να αγωνιστούν ενάντια σε αυτά, αλλά έστω για να συζητήσουν τα θέματα αυτά.
Η αντίδραση τους εκδηλώθηκε σήμερα που η Πολιτεία αποφάσισε να πάρει μέτρα για να διόρθωσει την κατάσταση στα Πανεπιστήμια της χώρας.
Προσωπικά δεν μπορώ να παρέχω στήριξη σε ένα τέτοιο κείμενο και σε αυτού του είδους τις λογικές γιατί απλά δεν θέλω να σκοτώσω κάθε ελπίδα για την νέα γενιά και τη χώρα.  
Θα μου πείτε, τώρα ξέρουμε πολύ καλά ποιος διαμόρφωσε αλλά και ποιος ανέχτηκε για χρόνια τώρα τις νοοτροπίες αυτές. Ίσως αυτό μας βοηθήσει να τις αντιμετωπίσουμε. Αν πραγματικά το θέλουμε.

2 σχόλια:

  1. Σχετικό μήνυμα σταλθηκε στους φοιτητές του Τμήματος.
    Ακολουθεί η απάντηση Φοιτήτριας μας
    "κ.Θραμπουλιδη,πραγματικα νομιζετε οτι τα mail των φοιτητων ειναι για να ξεκατινιαζετε τους συναδερφους σας και για ο,τι σας πειραζει να το μοιραζεστε με τους φοιτητες για να μπορεσετε να βρειτε στηριξη;Το κειμενο και οι αποφασεις που ελαβε η γενικη συνελευση των καθηγητων δεν αναρτηθηκε πουθενα στα mail μας,ρωτησαμε και μαθαμε τι εγινε.Τωρα αν οι καθηγητες δεν ενδιαφερονται για το τι παει να γινει στα πανεπιστημια και στα ΤΕΙ περιμενοντας να τους μπηξουν κι αλλο το μαχαιρι στο κοκαλο ειναι αποκλειστικα δικη τους ευθυνη.Εδω και 3 χρονια εχουμε καταλαβει ποιες ειναι οι αποψεις σας και δεν χρειαζεται να μας της δημοσιοποιειτε συνεχεια,αν ενδιαφερονται οι φοιτητες θα σας στειλουν ενα mail.Απο κει και περα τα mail αυτα ειναι για ανακοινωσεις κι οχι για ιδεολογικη προσεγγιση των φοιτητων και καθηγητων.Γιατι οπως λενε και μερικοι,οι μειοψηφιες κανουν ο,τι θελουν και γι'αυτο οι καταληψεις εχουν φτασει στις 310 σε ολη την Ελλαδα.Οποτε κρατηστε τις αντιληψεις για τον εαυτο σας πλεον και μην καταντατε το webmail φορουμ για να λεει ο καθενας την αποψαρα του."

    Η απάντηση μου
    "κ. ********, χρειάζεται πραγματικά πάρα, μα πάρα πολύ θράσος για να μπορείς να ζητάς από κάποιον να μην αντιδρά στον συστηματικό βιασμό που του ασκείς. Και το θράσος αυτό το έχεις.

    Όταν θα σεβαστείς το δικαίωμα μου να μπαίνω στο γραφείο μου, όταν θα σεβαστείς το δικαίωμα του συμφοιτητή σου να μπορεί να συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία, όταν θα σταματήσεις να επιβάλεις την άποψη σου με την βία, δεν θα έχω κανένα λόγω να σε ενοχλώ με την αντίδραση μου σε αυτό.

    Κλεάνθης Θραμπουλίδης

    ΥΓ

    Και για να μην παρεξηγηθώ Βιασμός: 2. βίαιη επέμβαση, παραβίαση: εδώ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσυ ποσο θρασος εχεις ρε για να ζητας απο ολους μας να μην αντιδρουμε στο βιασμο που υφιστανται οι ζωες μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή