Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Έργα βιτρίνας ...

Αναρτήθηκε στο Πανεπιστημιακό ΒΗΜΑ (TOVIMA), 17/12/2019

Κοινοποιώ στο ΒΗΜΑ την παρακάτω τοποθέτηση μου για θέμα της Συνέλευσης καθώς δεν μου επέτρεψε ο Προεδρεύων της Συνέλευσης κ. ***** να την κάνω την ώρα της Συνέλευσης γιατί δήλωσα πως δεν τον αποκαλώ Πρόεδρο (αιτιολογώντας βέβαια) .


κ. *****, ένα μαγαζί έχει βιτρίνα και έχει και εσωτερικό. Ο διευθυντής φροντίζει την βιτρίνα αλλά ξέρει ότι αν δεν έχει αντίστοιχο εσωτερικό το μαγαζί του δεν θα πάει μακριά. Μερικοί διευθυντές πάλι νομίζουν ότι μπορούν να κρύψουν όλες τις “βρωμιές” που κάνουν στο εσωτερικό με έργα στην βιτρίνα.

Σήμερα κ. **** , καλέσατε το τμήμα σε μια “δράση βιτρίνας”. Μια δράση για να ρίξει καπνό και να σκεπάσει την απαράδεκτη μεθόδευση που κάνατε το προηγούμενο διάστημα στο εσωτερικό του τμήματος υπέρ της συγχώνευσης με το ΤΕΙ.

Η σημερινή κίνηση γίνεται για να σκεπάσετε τις πρακτικές που ακολουθήσατε και  είχαν ως αποτέλεσμα να διχάσετε το Tμήμα αλλά και να το εκθέσετε με την πρωτοφανή στα χρονικά της Συγκλήτου αλλαγή ψήφου από Πρόεδρο σε επόμενη συνεδρίαση της. Και αυτό το κάνατε παρά το γεγονός ότι είχε τεθεί θέμα αμφισβήτησης της εμπιστοσύνης του Τμήματος στο πρόσωπο σας για διάφορους λόγους, περιλαμβανομένου και αυτού της παρέμβασης του υπουργού παιδείας κ. Γαβρόγλου στο αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου με την επέκταση της θητείας σας που στην πράξη ισοδυναμεί με “διορισμό”  σας για ακόμη ένα χρόνο στην θέση του Προέδρου.

Σας κάλεσα, εδώ μέσα, να μη νομιμοποιήσετε μια τέτοια ενέργεια του Υπουργού υποβάλλοντας την παραίτηση σας, μια ενέργεια που αποδεικνύει την ύπαρξη στοιχειώδους αξιοπρέπειας κάποιου που για χρόνια επικαλείται και υποτίθεται ότι αγωνίζεται, και από την θέση του Πρύτανη, για το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου.
Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη παρέμβαση στα εσωτερικά ενός Πανεπιστημίου από το να στερεί ο Υπουργός με την παρέμβαση του το δημοκρατικό δικαίωμα της εκλογής του Προέδρου από τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος.
Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη παρέμβαση από το να σας “διορίζει” μέλος της επιτροπής διαλόγου για την συγχώνευση με τα ΤΕΙ και να έχει ταυτόχρονα εκτός επιτροπής τον νόμιμο εκπρόσωπο της Πολυτεχνικής Σχολής, τον Κοσμήτορα της.

Και αποδεχθήκατε αυτή την τοποθέτηση και συμμετείχατε σε μια επιτροπή διαλόγου η οποία ποτέ δεν τοποθετήθηκε Δημόσια, ποτέ δεν ενημέρωσε την Πανεπιστημιακή κοινότητα για την δράση της. Και μεθοδεύσατε αποφάσεις του Τμήματος υπέρ της συγχώνευσης, αποφάσεις που οδήγησαν σε διχασμό το Τμήμα. Και μετά από όλα αυτά, όταν το εγχείρημα της συγχώνευσης ολοκληρώθηκε προκλητικά γράψετε στα πρακτικά της συνέλευσης του Τμήματος  πως ήσασταν κατά της συγχώνευσης με το ΤΕΙ,  σημειώνοντας μάλιστα “χωρίς κανένα αστερίσκο”. Και αυτό έγινε στα πρακτικά μιας συνέλευσης όπου οι συνεργάτες σας στο εγχείρημα της συγχώνευσης κατηγορούσαν εμάς που αντισταθήκαμε στην συνένωση ως προδότες.

Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό το “μαύρο” έργο σας στο εσωτερικό. Μπορώ να αναφέρω πολλά. Θα περιοριστώ όμως μόνο στα εκλεκτορικά των εκλογών του Τμήματος το τελευταίο διάστημα.
"Ορίσατε" τον εαυτό σας, αξιοποιώντας την θέση του Προέδρου, όχι μόνο μέλος του εκλεκτορικού της θέσης για «Κυβερνοφυσικά ενεργειακά ηλεκτρικά συστήματα» αλλά και μέλος της τριμελούς εισηγητικής. Και τα λέω αυτά γιατί όχι μόνο δεν έχετε σχέση με ενεργειακά συστήματα, που είναι το φυσικό μέρος ενός cyber physical συστήματος αυτής της περιοχής, αλλά δεν έχετε σχέση και με το cyber τμήμα ενός τέτοιου συστήματος. Και επιπλέον δεν συμπεριελήφθησαν στο εκλεκτορικό και τα τρία μέλη του Τμήματος που έχουν γνωστικό αντικείμενο Λογισμικό, και μάλιστα ένα από αυτά έχει και ενεργή δράση με δημοσιεύσεις στην περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αντίστοιχα ισχύουν και για το εκλεκτορικό στη θέση «Προγραμματισμός και Λογισμικό συστήματος». Είναι εκτός εκλεκτορικού σώματος καθηγητής με αντικείμενο Λογισμικό, άλλοι δύο που διδάσκουν προγραμματισμό στον κορμό αλλά και στο μεταπτυχιακό σε προχωρημένο μάλιστα επίπεδο (Παράλληλο Προγραμματισμό) και είστε μέσα εσείς που όχι μόνο δεν έχετε διδάξει ποτέ σχετικό μάθημα αλλά δεν έχετε καμία σχέση με το θέμα. Είστε "εκτός θέματος" που θα έλεγε και ο κ. Χούσος. Επιπλέον κάνατε πρόταση για τριμελή εισηγητική αποκλείοντας τον πλέον σχετικό με το αντικείμενο καθηγητή του Τμήματος.

κ. ****,
Καταστήσατε συνυπεύθυνους στις παραπάνω πράξεις τα μέλη ΔΕΠ που υπερ ψήφισαν τις προτάσεις συγχώνευσης με το ΤΕΙ που υπερ ψήφισαν τα παραπάνω όργανα. Θέλετε τώρα να κάνετε συνυπεύθυνο σε αυτές τις πρακτικές και τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη.

Για αυτούς και για άλλους λόγους που δεν μου επιτρέπει ο χρόνος να αναφέρω δεν θα συμμετέχω σε μία τέτοια διαδικασία “ξεπλύματος” των πρακτικών σας κάτω από την τελετή της απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα στον κ. Κ. Δασκαλάκη.


Δεν συμμετέχω σε μια διαδικασία “βιτρίνας” η οποία καμία σχέση δεν έχει με αυτά που γίνονται στο εσωτερικό του τμήματος από έναν Πρόεδρο του οποίου η θητεία για την οποία είχε εκλεγεί έχει λήξει.

Kleanthis Thramboulidis
Prof. of Software and System Engineering

1 σχόλιο:

  1. Σχετικό μήνυμα
    Πως ένα μήνυμα στο ΒΗΜΑ σε οδηγεί μετά από 6 μήνες στην Επιτροπή Δεοντολογίας … μέσω Συγκλήτου εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή