Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Συνοικέσιο ΑΕΙ-ΤΕΙ – … η Κερκόπορτα (Μέρος Β. Επεισόδιο Νο 2)

Αναρτήθηκε στο Πανεπιστημιακό ΒΗΜΑ (TOVIMA), 22/10/2018

Επεισόδιο  Νο 1. - Η πρόταση ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ

Την επομένη, 11 Oct 2018, ο Πρόεδρος απαντά στα μηνύματα των μελών της Συνέλευσης που αμφισβητούν τη διαδικασία και το περιεχόμενο της απόφασης. Κλείνει το μήνυμα του αρνούμενος οποιοδήποτε πρόβλημα στην διαδικασία και την ουσία της απόφασης (οι επισημάνσεις δικές μου)
«…Επομένως, δεν είναι αληθές ότι υπήρξε σπουδή για την λήψη απόφασης, χωρίς να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος.
Τέλος, θέλω να σημειώσω, ότι στην τελευταία ΓΣ υπήρξε πράγματι πολύ υψηλό επίπεδο συζήτησης, παρά την
(δικαιολογημένη εν πολλοίς) ένταση κάποιων τοποθετήσεων, κάτι που ανέφερα και στην Συνέλευση. Πιστεύω ότι θα ήταν μεγάλο λάθος αν αυτό το καλό κλίμα ανατραπεί εκ των υστέρων και δεν αναφέρομαι στις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν γι’ αυτό το πολύ σοβαρό και κρίσιμο θέμα, τις οποίες θεωρώ θεμιτές και χρήσιμες και οι οποίες δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται, όταν κάποιος διαφωνεί με αυτές. Σταύρος Α. Κουμπιάς»
Στην απάντηση στο παραπάνω μήνυμα την ίδια μέρα σημειώνω μεταξύ άλλων:
«…Περιμένω με αγωνία να διαβάσω στα πρακτικά τα επιχειρήματα (γιατί εγώ δεν άκουσα κανένα) πάνω στα οποία έδωσε βάση η Συνέλευση και ψήφισε την πρόταση 3 και την πρόταση καφενείου (4).
…. Αυτό δεν είναι επιχείρημα για τις θέσεις 3 και 4. Λέγεται, πολύ απλά, εξαγορά και μάλιστα χωρίς καμία δέσμευση.
Υψηλού επιπέδου συζήτηση πάνω σε μια πρόταση καφενείου δεν μπορεί να γίνει.
και θα προσθέσω και αυτό που ανέφερα στην Συνέλευση. Τι νόημα έχει ένα Γενικό Τεχνολογικό Τμήμα όταν τα μέλη του θα διδάσκουν full time  στο ΤΕΙ για τουλάχιστο 6 χρόνια ακόμη? Με βάση αυτό ποιος θα είναι ο χρόνος διάρκειας του Τμήματος; Και χιλιάδες άλλες ερωτήσεις. Για να μην ρωτήσω ποιο θα είναι το όφελος του Τμήματος και του Παν. από αυτό;
Προσωπικά θεωρώ τις προτάσεις 3 και 4 την Κερκόπορτα που χρειάζεται το Υπουργείο και αυτήν την έδωσε ο εντός των τειχών εχθρός. Μένει να την ανοίξει ...»
Ακολουθεί το email   του Προέδρου που προτρέπει τα μέλη του ΔΣ και της συνέλευσης που ψήφισαν την πρόταση να απαντήσουν.
«...για τις προτασεις καφενειου, ας απαντησουν τα μελη του ΔΣ που τις εισηγηθηκαν και τα μελη της ΓΣ που τις ψηφισαν. ΣΚ»


Κλεάνθης Θραμπουλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου