Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Το ΣΔΟΕ αυτοκαθάρθηκε

Κάποιοι βλέπουν αυτοκαθάρσεις και επικίνδυνα αφελείς παρεμβάσεις. Γιατί ο λαός βλέπει σαπίλα παντού;
«τo ΣΔΟΕ αυτοκαθάρθηκε» (εδώ). Όλα στην χώρα αυτή αυτοκαθάρονται. Τα πολιτικά κόμματα, η εκκλησία, τα Πανεπιστήμια, η Δημόσια Διοίκηση … όλα «στην ώρα τους» … 15 χρόνια μετά.

Τώρα «Γιατί δεν έγιναν στο παρελθόν και γίνονται τώρα αυτά, …»;  Μα είναι εμφανές!  Νέοι, άφθαρτοι άνθρωποι  στην Κυβέρνηση, στην Διοίκηση, στα πολιτικά κόμματα, στα Πανεπιστήμια ….
Νέοι! Άφθαρτοι! Πρότυπα ήθους. Αγωνιστές!  Με νέες ιδέες, με νέες αρχές,  με νέα πιστεύω, με νέους στόχους.  Εξάλλου για αυτό τους επέλεξε, με Δημοκρατικές πάντα, διαδικασίες ο λαός.

[20 Jan 2008] Re: Διαφάνεια - Συγκρότηση Ερευνητικής Ομάδας‚ εδώ
[29 Sep 2006] Περί πανεπιστημιακού "κατεστημένου" εδώ
[1 Dec 2010] Σας προωθώ έγγραφο μου με τίτλο "Διαφάνεια - Συγκρότηση Ερευνητικής Ομάδας" που είχα αποστείλει 20/1/2008 στον ΑντιΠρύτανη  Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Έρευνας και στο οποίο δεν έλαβα απάντηση αλλά το σημαντικότερο δεν είδα τις ενέργειες εκείνες από πλευράς της Διοίκησης που θα διασφαλίζουν την διαφανή διαχείριση ...
[9 Jan 2011] Διαύγεια, Προσωπικά Δεδομένα, Διάλογος στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και η χρεοκοπία θεσμών και αξιών εδώ
[31 May 2011] “Το τελευταίο διάστημα, στο όνομα της «διαφάνειας»,  γινόμαστε αποδέκτες ενός πρωτόγνωρου ελεγκτικού μηχανισμού που θεωρούμε ότι πλήττει το κύρος και την αξιοπρέπεια της Πρυτανικής Αρχής, αλλά κυρίως του Πανεπιστημίου μας.”
“Σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα και την Ανώτατη Παιδεία, κάποιοι προτιμούν την πειθαρχία στις κομματικές επιταγές, αντί  να συντάσσονται σε ένα ενιαίο ακαδημαϊκό μέτωπο προάσπισης του δημόσιου Πανεπιστημίου.  Εμείς θα συνεχίσουμε με γνώμονα τα «πιστεύω μας» για ένα καλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο.” εδώ
[20 Jan 2012] "Είτε ο κ. X είναι επικίνδυνα αφελής, είτε πρόκειται για πολιτική παρέμβαση που θέτει σε κίνδυνο ..." εδώ
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απάντηση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Κ.Π.Σ. σε συγκεκριμένη αναφορά παρατυπιών και κακής διαχείρισης. Θαυμάστε το «σε ελέγχους που έχουν γίνει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και τις ελληνικές ελεγκτικές αρχές έχει διαπιστωθεί η ορθή, αποτελεσματική, κανονική, νόμιμη και χρηστή διαχείριση …» αλλά και την «τήρηση της διαφάνειας, της νομιμότητας και της αποτελεσματικότητας της διαχείρισης των κοινοτικών πόρων»

1 σχόλιο:

  1. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέλη της Ελληνικής Ομάδας του Βερολίνου ανήρτησαν πλακέτες με τη λέξη «SIEMENS», ενώ εκπρόσωπός τους πήρε τον λόγο και χαρακτήρισε «ιδιαίτερα προβληματικό να προσκαλεί κανείς τον Κώστα Σημίτη για να μας πει πού πρέπει να πάει η Ελλάδα», καθώς, όπως είπε, «έχει ένα μακρύ παρελθόν στο ελληνικό πολιτικό τοπίο και είναι συνυπεύθυνος για την κατάσταση, αφού κατά την διάρκεια της κυβέρνησής του η διαφθορά αυξήθηκε σε απίστευτο βαθμό». Η εκπρόσωπος της ομάδας αναφέρθηκε στους κυρίους Τσουκάτο και Μαντέλη, αλλά και σε πρώην υπουργό Αμυνας, για τον οποίο η γερμανική δικαιοσύνη θεωρεί ότι έχει επίσης πάρει χρήματα και κάλεσε τον κ. Σημίτη, τον άνθρωπο που «θυσίασε τον ελληνικό λαό» και είναι «ταυτισμένος με την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, την οποία σήμερα επικρίνει» να «αναλάβει τις ευθύνες του και να αποσυρθεί».
    Ο κ. Σημίτης αρνήθηκε να σχολιάσει την παρέμβαση, η οποία χειροκροτήθηκε από μέρος του κοινού.
    http://dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=10533:the-simitis-was-sung-in-greek-in-berlin

    ΑπάντησηΔιαγραφή