Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006

όταν αντιδρούσα στις όποιες παράτυπες και καθαρά συντεχνιακής μορφής αποφάσεις


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αναφορά στο δικαίωμα που έχει ο καθένας μας να προσφύγει στην διοικητική ιεραρχία.

Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι όπως κάθε πολίτης αυτής της χώρας έχω κάθε δικαίωμα προσφυγής στην Διοικητική ιεραρχία.
Το δικαίωμα αυτό όπως όλοι σας γνωρίζετε κατοχυρώνεται από το σύνταγμα και τους νόμους και καμία Γ.Σ. δεν μπορεί να το αφαιρέσει.
Όπως όλοι σας επίσης γνωρίζετε, το Δημοκρατικό μας πολίτευμα, μας διασφαλίζει μεταξύ των άλλων δικαιωμάτων, και το πολύ βασικό δικαίωμα της κριτικής και της έκφρασης διαφορετικής άποψης (δες ένθετο πλαίσιο).
Την άσκηση του δικαιώματος μου αυτού δεν έχει κανένα δικαίωμα η Γ.Σ. να αμφισβητήσει ούτε να εμποδίσει.
Αν τώρα, η Γ.Σ. εκτιμά πως η πράξη αυτή (την οποία ο νόμος μου διασφαλίζει ως δικαίωμα) ασκήθηκε παράτυπα ή παράνομα, ας αποφασίσει αν θέλει να παραπέμψει το σχετικό θέμα στα αρμόδια όργανα. Εξάλλου η ΕΔΕ έχει αποδειχθεί (στο παρελθόν) αποτελεσματικό όπλο στα χέρια της εκάστοτε εξουσίας.
Είναι όμως σίγουρο, πως η Γ.Σ. αυτή, δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο εν λόγω θέμα με την μορφή μάλιστα που εκφράσθηκε μέσα από την συνεδρίαση της 16ης Γ.Σ. της 22/12/2006.

--------------------------------------------------------------------------------------
Γενικά περί κριτικής και τα οφέλη που αυτή αποφέρει.
Πριν 3-4 χρόνια μια ομάδα φοιτητών αντιδρώντας στον τρόπο διεξαγωγής του εργαστηρίου και του μαθήματος κυκλοφόρησε επανειλημμένα κείμενα καταγγέλλοντας στους φοιτητές και το τμήμα το μάθημα και το εργαστήριο.
Α) Το είδα σαν ευκαιρία για να ενημερώσω τους φοιτητές για τους λόγους που το μάθημα και το
εργαστήριο διεξάγεται με τον τρόπο αυτό,
Β) αναγνώρισα τα προβλήματα και έκανα διορθωτικές ενέργειες, και
Γ) τελικά λειτούργησε θετικά προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του μαθήματος και του εργαστηρίου.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να επισημάνω στους φοιτητές ότι μόνο μέσα από την διεκδίκηση θα
καταφέρουν να βελτιώσουν την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και οφείλουν να το κάνουν.

---------------------------------------------------------------------------------------

Κύριε Πρόεδρε,
με την απαράδεκτη μεθόδευση σας, και με την μορφή στην οποία «οδηγήσατε» ή επιτρέψατε να εξελιχθεί η συνεδρίαση της Γ.Σ. της 22/12/05
μπορεί, να θέλατε (εσείς ή ορισμένοι συνάδελφοι) να διασύρετε ένα μέλος ΔΕΠ, (και ίσως να το καταφέρατε),
Μπορεί, να θέλατε να δώσετε ένα μάθημα στα νέα μέλη ΔΕΠ για το τι τους περιμένει αν δεν συμφωνούν, ή αν αμφισβητούν την νομιμότητα οποιασδήποτε ενέργειας, που διασφαλίζει περιστασιακά την πλειοψηφία. Ίσως και να τα καταφέρατε.
Μπορεί να πιστεύετε, ότι πετύχατε να δημιουργήσετε ένα τέτοιο κλίμα που δεν θα επιτρέψει σε κανένα άλλο μέλος της Γ.Σ. στο μέλλον να βρει το κουράγιο να κάνει κάτι ανάλογο.


Διασύρατε όμως ανεπανόρθωτα την αξιοπρέπεια και το κύρος ενός θεσμού, το θεσμού της Γ.Σ. και επιτρέψατε την προσβολή της τιμής και αξιοπρέπειας ενός μέλους ΔΕΠ επιτρέποντας επιθέσεις, τοποθετήσεις και ερωτήσεις, οι οποίες δεν καταγράφηκαν στα πρακτικά της Γ.Σ. παρότι το ζήτησα επανειλημμένα. (Για αυτό το τελευταίο επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματος μου.)
 

Συνάδελφοι
Άσκησα ένα καθ’ όλα νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα μου.
1. Να ενημερωθώ σαν μέλος της …
2. Να αποτρέψω την αξιοποίηση μέρους της χρηματοδότησης του ΤΣΜΕΔΕ …
 

Θέλετε να με βάλετε στην μέση και να με πετροβολήσετε;
 

Δεν είναι η πρώτη φορά για μένα.
 

Αυτό έχει ήδη γίνει, όχι μόνο στην συνεδρίαση της Γ.Σ. της 22/12/05, αλλά και στα πλαίσια επιτροπών και Γ.Σ. τομέων, όταν αντιδρούσα στις όποιες παράτυπες και καθαρά συντεχνιακής μορφής αποφάσεις της «πλειοψηφίας» με την οποία ορισμένοι «ασκούν την δημοκρατία»,
 

Όλοι ενθυμίσθε ότι, πριν 3-4 χρόνια, το όργανο αυτό, δείχνοντας την ευαισθησία του σε θέματα διασφάλισης της Δημόσιας περιουσίας, ************************
 

Σήμερα εσείς, διαθέτοντας τη στοιχειώδη συνέπεια στις πράξεις σας, δεν μπορείτε να θέλετε να εμποδίσετε ή να τιμωρήσετε, την άσκηση του αναφαίρετου αυτού δικαιώματος ενός μέλους αυτού του οργάνου, να ενεργεί (καθ’ όλα νόμιμα) προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της Δημόσιας περιουσίας.
 

Δεν θα σας πω τι να κάνετε. Μπορείτε να πράξετε σύμφωνα με την συνείδηση σας, ή να υπακούσετε στον «Θεό» σας όποιος και αν είναι αυτός.
 

Εγώ θα μείνω εδώ.

Θα μείνω εδώ για να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια αυτού του οργάνου, (όση έχει απομείνει).

Θα μείνω εδώ, για να υπερασπιστώ το θεμελιώδες δικαίωμα του κάθε μέλους αυτού του οργάνου και του Τμήματος, να διατηρεί την αξιοπρέπεια του και να αντιστέκεται στους, με διαφόρους τρόπους, ασκούμενους ηθικούς βιασμούς.

Θα μείνω εδώ, για να δώσω ένα μήνυμα κύρια στους νέους συναδέλφους, στους φοιτητές μας, ότι μπορούν και ίσως οφείλουν να αντιστέκονται σε διαδικασίες αυτού του είδους. Διαδικασίες σαν αυτές που εκφράστηκαν με τον πιο χυδαίο τρόπο στην συνεδρίαση της Γ.Σ. της 22/12/2005.

Θα μείνω εδώ, αλλά αρνούμαι, για τους λόγους που ήδη ανέφερα, να συμμετάσχω στην διαδικασία αυτή.

Σας ενημερώνω δε πως έχω κάθε νόμιμο δικαίωμα να ενεργήσω προς την κατεύθυνση της προφύλαξης του ατόμου μου από τέτοιου είδους αήθεις διαδικασίες.
 

Κλεάνθης Θραμπουλίδης

ΥΓ
Το κείμενο αυτό συντάχθηκε κάτω από την συναισθηματική φόρτιση που τα γεγονότα της Γ.Σ. της
22/12/2005 (η οποία κάθε άλλο παρά τιμά το όργανο αυτό) δημιούργησαν.
Κατέγραφε την θέση που θα εξέφραζα στην Γ.Σ. στην οποία θα έμπαινε προς συζήτηση το εν λόγω θέμα. Αυτό δεν έγινε στην προχθεσινή Γ.Σ. γιατί είχα εκτιμήσει πως υπήρχε η διάθεση για εκτόνωση της κατάστασης. Δυστυχώς τα γεγονότα με διέψευσαν. Η προσπάθεια ανάδειξης της Γ.Σ. σαν υπέρτατου οργάνου νομοθετικού, εκτελεστικού, και δικαστικού, η αναφορά από τον Πρόεδρο στις Πρυτανικές Αρχές και το Υπουργείο Παιδείας σαν «εξωθεσμικά κέντρα» και η έντονη προσπάθεια να οδηγηθεί η Γ.Σ. στην καταδίκη της καθ’ όλα νόμιμης ενέργειας μου να αναφερθώ σε ανώτερο διοικητικά όργανο με οδήγησαν στην απόφαση να δημοσιοποιήσω το κείμενο αυτό.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου