Τετάρτη 6 Απριλίου 2005

Περί Αξιολόγησης

Αγαπητέ Συνάδελφε,

Απογοητευτική όσον αφορά την παρουσία μελών ΔΕΠ και φοιτητών για ένα τέτοιο θέμα αλλά και για την χρονική στιγμή που έγινε.

Παρόλα αυτά είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ακούστηκαν αρκετές απόψεις και έγιναν και τοποθετήσεις υπέρ της αξιολόγησης.

Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την τοποθέτηση του κ. Νικηφορίδη. Θα τον παρακαλούσα, θα ήταν χρήσιμο αν η τοποθέτηση αυτή υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή να δοθεί στην Πανεπιστημιακή
κοινότητα στα πλαίσια μιας δημόσιας συζήτησης (αλλά και δημόσιας τοποθέτησης) που οφείλουμε να κάνουμε προς την κατεύθυνση αυτή.

Διακρίνοντας της έννοιες «αξιολόγηση» και «τύπος αξιολόγησης» είμαι υπέρ της
αξιολόγησης αλλά σίγουρα θέλει πολύ συζήτηση επί του «στόχου και του τρόπου της αξιολόγησης», και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε συνεισφέροντας ο καθένας από την θέση του και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

Προσωπικά δεν μπορώ να «δω στα μάτια» τον υδραυλικό, τον ηλεκτρολόγο, τον κουρέα, τον μηχανικό αυτοκινήτων, … τον πατέρα των φοιτητών μου και να του πω πως δεν αποδέχομαι (άλλο το θέλω ή όχι, ίσως και αυτός αν τον πληρώνανε ανεξάρτητα από την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει να έκανε τα ίδια) αξιολόγηση.

Οι συνάνθρωποι μας αυτοί υπόκεινται καθημερινά σε αξιολόγηση από εμάς τους ίδιους. Είμαι σίγουρος ότι δεν επιμένουμε αλλά και δεν μας υποχρεώνει κανείς να δεχόμαστε τις υπηρεσίες οποιουδήποτε από αυτούς αν δεν τις θεωρούμε ικανοποιητικές. Είναι τουλάχιστο θράσος να αποζητάμε (να επιβάλουμε) από όλους αυτούς που ζουν καθημερινά με το άγχος της βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουν, να συνεχίσουν να αποδέχονται χωρίς δυνατότητα εναλλακτικής επιλογής και αδιαμαρτύρητα, τις υπηρεσίες που παρέχουμε σαν εκπαιδευτική οντότητα.

Ζω καθημερινά το "χάλι" του εκπαιδευτικού μας συστήματος όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο αλλά και στο Γυμνάσιο και Λύκειο (σαν πατέρας) και θεωρώ υποχρέωση μου να συνεισφέρω προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Κλεάνθης Θραμπουλίδης
Αν. Καθηγητής Μηχανιστικής Λογισμικού
Τμήμα ΗΜ&ΤΥ

sfendo wrote:


Επειδή πολλοί συνάδελφοι, όπως και εγώ, είναι βέβαιο ότι λόγω φόρτου εργασίας ή ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην ημερίδα του συλλόγου για την αξιολόγηση, πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμη η σύντομη και περιεκτική ενημέρωση εκ μέρους του ΔΣ για τα όσα διαμείφθηκαν εκεί, μέσω αυτού του ηλεκτρονικού φόρουμ. Συγκεκριμένα, θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε:
Ποιο ήταν το βασικό περιεχόμενο των εισηγήσεων;
Ποιο μοντέλο εναλλακτικής αξιολόγησης πιθανόν προτάθηκε;
Ποια ήταν τα κύρια συμπεράσματα της ημερίδας;
Ποια η συμμετοχή στην εκδήλωση εκ μέρους των συναδέλφων;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σπύρος Σφενδουράκης
Τμ. Βιολογίας
Dr. Spyros Sfenthourakis
Section of Animal Biology__

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου