Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Αμφιθέατρο ΒΑ – Προτζέκτορες και μικρόφωνα. Η αρχή μιας νέας ακαδημαϊκής χρονιάς

Αναφορά στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ 2 Οκτ 2019   4 Οτκ 2019
Παρασκευή πρωί 28 Σεπτεμβρίου. Σκέφτηκα πως καλό θα ήταν να κάνω έναν έλεγχο στο αμφιθέατρο ΒΑ  καθώς την Δευτέρα έχω το πρώτο μάθημα της ακαδημαϊκής χρονιάς. Περιμένω 400 φοιτητές και δεν μπορεί να γίνει διάλεξη χωρίς μικρόφωνο και προτζέκτορα.

Με δυσκολία (με λίγη βία θα μπορούσα να πω) πήρα το τηλεκοντρολ του προτζέκτορα από το κτίριο Διοίκησης. Έχουν  εντολή λέει να το δίνουν λίγο πριν το μάθημα.

Διαπίστωσα πως ο προτζέκτορας λειτουργεί κανονικά. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την μικροφωνική εγκατάσταση. Προσπάθησα να βρω την άκρη στο πρόβλημα στο Τμήμα μου. Δεν είναι αρμόδιοι. Τελικά το φιλότιμο του Παναγιώτη έδωσε λύση. Δόθηκε βλάβη στο 6666 και διαβεβαίωση πως θα αποκατασταθεί η βλάβη εγκαίρως. Για επιβεβαίωση μίλησα και εγώ με το 6666. Με διαβεβαίωσαν πως η βλάβη καταγράφηκε και θα αποκατασταθεί  εγκαίρως. Τόνισα πως έχω μάθημα την Δευτέρα το πρωί. Μην ανησυχείτε μου είπαν. Έτσι ξένοιαστος πέρασα μια υπέροχη Κυριακή στον Λόγγο.

Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου πολύ πρωί, και επειδή ξέρω την χώρα στην οποία ζω, μίλησα με το
6666 για να μου πουν πως έχουν καταγράψει την βλάβη και ψάχνουν να βρούνε τον υπεύθυνο για να την αποκαταστήσει. Τους τόνισα πως έχω μάθημα στις 11. Με διαβεβαίωσαν πως μέχρι εκείνη την ώρα το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί.

Στις 11 και 5 μπήκα στο ΒΑ με την αγωνία αν θα δουλεύει η μικροφωνική εγκατάσταση. Η αίθουσα σκοτεινή γεμάτη φοιτητές. Κατευθύνθηκα στην έδρα και προσπάθησα να κατεβάσω την οθόνη του προτζέκτορα. Τίποτε. Παρατήρησα πως το λαμπάκι της μικροφωνικής είναι σβηστό. Πήγα να ανεβάσω τον διακόπτη. Ήταν ανεβασμένος.  Η αίθουσα δεν είχε ρεύμα. Ρώτησα τους φοιτητές. Έσβησαν τα φώτα και έκαναν ήδη μια ώρα μάθημα χωρίς φώτα. Πήρα το 6666. Καταγράψαμε την βλάβη μου απάντησαν. Θα αποκατασταθεί. Ξεκίνησα το μάθημα, χωρίς φωτισμό, χωρίς προτζέκτορα, χωρίς μικροφωνική εγκατάσταση αλλά με την ικανοποίηση ότι 400 φοιτητές ήρθαν την πρώτη μέρα στο μάθημα.

Κάποια στιγμή αργότερα άναψαν τα φώτα. Χειροκρότημα από τους φοιτητές. Έβαλα τον προτζέκτορα. Το μικρόφωνο δεν παίζει. Μετά από 10 λεπτά σβήνουν πάλι τα φώτα. Χειροκροτήματα και πάλι. Ευτυχώς ο τεχνικός δεν είχε φύγει και αποκαθιστά την βλάβη. Όχι όμως και την μικροφωνική. 

Κάπως έτσι φτάνουμε στο διάλλειμα. Με την έναρξη της 2ης ώρας διαπιστώνουμε πως δεν λειτουργεί ο προτζέκτορας. Χειροκρότημα από τους φοιτητές. Φαίνεται πως το διασκεδάζουν και με παρέσυραν να τους πως το ανέκδοτο με τον Αγιο Πέτρο και αυτόν που επιλέγει με κλειστά μάτια την «Ελληνική κόλαση» γιατί εκεί ή ο διάβολος θα απεργεί ή τα σπίρτα θα έχουν τελειώσει ή δεν θα έχει ξύλα, ή η φωτιά δεν θα ανάβει, ή … και έτσι σίγουρα το καζάνι θα είναι δροσερό

Τελείωσε το δίωρο χωρίς προτζέκτορα και χωρίς μικροφωνική αλλά με την ευχαρίστηση που μου έδωσε ένα ακροατήριο 400 φοιτητών που με ησυχία και διάθεση να μάθει συμμετείχε στο μάθημα. 

Καλή Χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου