Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Απάντηση στο "Ο Κ. Γαβρόγλου για τις σημερινές ανακοινώσεις της υπ. Παιδείας"


Σε αυτή την χώρα η συνέπεια λόγων και έργων δεν υπάρχει και αυτό είναι μια από τις βασικές αιτίες της κρίσης που βιώνει η χώρα. Ο Γαβρόγλου συνεχίζει την πάγια τακτική του (εδώ), να προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα χρησιμοποιώντας αστεία (για να αποφύγω την χρήση του όρου γελοία) επιχειρήματα. Αυτό έκανε ως υπουργός και είχε τότε πολλούς λόγους αλλά και μέσα για να πιστεύει ότι αυτό μπορεί να περάσει στην Πανεπιστημιακή κοινότητα και στην κοινωνία. Αυτό κάνει και σήμερα.

Κατηγορεί σήμερα την Κυβέρνηση γιατί δίνει  παράταση στην ημερομηνία για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών, καθώς αυτό κατά την άποψη του δημιουργεί «απρόβλεπτες συνέπειες ως προς τις προοπτικές των υποψηφίων φοιτητών, με τη δικαιολογία να διερευνηθούν αν είναι έτοιμα τα Τμήματα (…)» όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι τα τμήματα αυτά υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, χωρίς υποδομές, χωρίς προγράμματα σπουδών, χωρίς διδάσκοντες χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Είναι τμήματα που δημιουργήθηκαν μέσα σε μια νύχτα χωρίς κανένα σχεδιασμό, με αντίθετη την Πανεπιστημιακή κοινότητα και με μεθοδεύσεις για να κάνουν αυτές τις εκτρωματικές πράξεις μη αναστρέψιμες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Πανεπιστημίου Πατρών. Για περισσότερα στο “Πανεπιστήμιο Πατρών: Η μεθόδευση για τη συγχώνευση με το ΤΕΙ” (εδώ

Κατηγορεί σήμερα την νέα υπουργό ότι οι κινήσεις της «έρχονται και σε σύγκρουση με το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων αφού υπάρχουν αποφάσεις Συγκλήτων ως προς το πρόγραμμα σπουδών των Τμημάτων.»
Μπορεί να μας πει ο Γαβρόγλου τι έκανε ως υπουργός με την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών όταν αποφάσισε την συγχώνευση με το ΤΕΙ όταν τα 20 από τα 24 τμήματα ήταν αντίθετα με αυτό; Όταν η απόφαση της συγκλήτου ήταν αντίθετη με την συγχώνευση; Τώρα θυμήθηκε το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων;
Για περισσότερα στο “Θεσμική εκτροπή Γαβρόγλου: «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» για το Πανεπιστήμιο Πατρών” (εδώ
“Ο Γαβρόγλου δεν σέβεται την απόφαση της Συγκλήτου και το Αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου Πατρών” (εδώ 

Οσο για την δημιουργία Νομικής Σχολής στην Πάτρα γνωρίζουν όλοι πολύ καλά, και έχουν γραφτεί πολλά, για τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες δημιουργήθηκε. Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι ήταν το βασικό αντικείμενο της συναλλαγής για την συγχώνευση με το ΤΕΙ.

Και φυσικά όλα τα παραπάνω για να γίνουν πράξη ήθελαν και την συνεργασία με την ηγεσία του Πανεπιστημίου. Και δυστυχώς μόνο ένας αναπληρωτής Πρυτάνεως παραιτήθηκε δηλώνοντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω, πολύ χαρακτηριστικά

« … από την αρχή της συζήτησης για τις συγχωνεύσεις, είχα εκφράσει τη διαφωνία μου για αυτό το εγχείρημα, καθώς και για τη συμμετοχή μας ως Πανεπιστήμιο Πατρών, στον χωρίς δεδομένα και σχέδιο διάλογο.»

«… δεν μπορώ να υπηρετήσω και να εργασθώ για ένα εγχείρημα, που η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών όσο και η πλειοψηφία των Γενικών Συνελεύσεων των Τμημάτων απορρίπτουν και το οποίο προσωπικά δεν πιστεύω.»

Κλεάνθης Θραμπουλίδης
Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου