Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Η "αναγέννηση" του εκπαιδευτικού μας συστήματος

"(...) Ιδιαίτερα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά την εφαρμογή του Σχεδίου «Αθηνά» για τον εξορθολογισμό του Ακαδημαϊκού Χάρτη και τις συνεχιζόμενες πολιτικές μας για τη σύνδεσή του με τον Αναπτυξιακό Χάρτη της χώρας, οι 455 νέοι συνάδελφοι στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα δώσουν ισχυρή ώθηση στα Ιδρύματα. Ταυτόχρονα, στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα επιθυμεί να κρατήσει το επιστημονικό δυναμικό της και να επενδύσει σε αυτό. Διότι η ανάκαμψη της χώρας, περνά μέσα από την αναγέννηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος» " Απόφαση Υπουργού ΔΜ&ΗΔ για την κατανομή μέλων ΔΕΠ σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

Δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο: α) να πιστεύεις αυτά που λες, ή β) εν γνώσει σου να προσπαθείς να παραποιήσεις την πραγματικότητα.
 

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Υπάρχουν ασφαλώς διαφοροποιήσεις, αλλά στη σύνθεση των Συμβουλίων βρίσκονται εκπρόσωποι του «βαθέος» πανεπιστημίου με αποστολή τη διασφάλιση του status quo. Προσπαθούν, δηλαδή, διά της παρουσίας σε κάθε διαθέσιμο όργανο να διασφαλίσουν ότι τα κακώς κείμενα δεν θα θιγούν...."


    Ποιοι φοβούνται τα Συμβούλια των ΑΕΙ ΒΗΜΑ 18/8/2013


    "Τον Αύγουστο του 2011 πέρασε από τη Βουλή ο νόμος για τα πανεπιστήμια, ένας νόμος που δεν υπαγορεύθηκε από τους δανειστές μας αλλά σχεδιάστηκε από τον Βασίλη Παπάζογλου και την Αννα Διαμαντοπούλου για να συντονιστούν τα πανεπιστήμιά μας με όσα γίνονται διεθνώς. Σε αυτόν αντιτάχθηκαν από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε ως σχέδιο, και ανεξάρτητα εντελώς από το περιεχόμενό του, όλες οι συναφείς συντεχνίες και όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα που στο κλίμα της εποχής αρνούνταν πεισματικά και ανεύθυνα το παραμικρό στοιχείο συναίνεσης (ενδεικτικά αναφέρω ότι η υπεύθυνη Παιδείας της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση διέκοψε αυθαίρετα εν εξελίξει ηλεκτρονική ψηφοφορία στον Τομέα Παιδείας για να προλάβει τυχόν έκβαση υπέρ του νόμου και έσπευσε να δηλώσει ότι το κόμμα της καταψηφίζει). Αντίθετα ήταν επίσης πολλά (και μεγάλα) στελέχη του ΠαΣοΚ. Για να περάσει αυτός ο νόμος από τη Βουλή με την πρωτοφανή πλειοψηφία που τελικά εξασφάλισε, έγινε μία κρίσιμη υποχώρηση: Ο πρύτανης δεν επιλέγεται πλέον από το Συμβούλιο και εκλέγεται από τους καθηγητές, πράγμα που συνεπέφερε ότι το Συμβούλιο δεν μπορεί πια να παύσει τον πρύτανη ακόμη κι αν αυτός αποδεικνύεται ακατάλληλος.

    Τον Αύγουστο του 2012 η ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή