Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Αναζητώ την υγιή επιχειρηματολογία που θα μπορεί να στηρίξει μια, έστω και μικρή, ελπίδα

Αναζητώ την υγιή επιχειρηματολογία με βάση την οποία μπορεί κανείς να υποστηρίζει ακόμη το χρεωκοπημένο και υπαίτιο για την κατάσταση της χώρας πολιτικό σύστημα.

Αναζητώ την υγιή επιχειρηματολογία με βάση την οποία μπορεί κανείς να υπερασπίζεται ένα Σύνταγμα που φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί το πολιτικό αυτό κατεστημένο και δημιούργησε το πλαίσιο μέσα στο οποίο ανδρώθηκε και διατηρείται το σημερινό σύστημα που δεν δίσταζε όταν το συμφέρον του το επέβαλε να καταπατά και το Σύνταγμα.

Αναζητώ την υγιή επιχειρηματολογία με βάση την οποία μπορεί κανείς να επικαλείται τα εκλογικά

αποτελέσματα όταν αυτά βασίζονται σε παραπλάνηση του εκλογικού σώματος, σε υποσχέσεις και γενικά σε μια πορεία για την χώρα την οποία οι εκλεγμένοι δεν ακολουθούν όταν αναλαμβάνουν την εξουσία.

Αναζητώ την υγιή επιχειρηματολογία με βάση την οποία μπορεί κανείς να υπερασπίζεται μια Κυβέρνηση που παρουσιάζει ως αναμόρφωση του Πανεπιστημιακού τοπίου το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».
Αναζήτησα (π.χ. H Kαρχηδόνα και … οι υπερασπιστές της, H Kαρχηδόνα … οι υπερασπιστές της, και ...οι “Δάσκαλοι”) και περιμένω ακόμη κείμενα και θέσεις (όχι σημερινά) αυτών που «σώζουν» σήμερα τη χώρα. Αναζητώ τις αντιδράσεις τους πριν την εκδήλωση της κρίσης στην ακολουθούμενη οικονομική (και όχι μόνο) πολιτική όλων αυτών των χρόνων που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. 

Δώστε μου τα υγιή επιχειρήματα … που θα μπορούν να στηρίξουν μια, έστω και μικρή, ελπίδα.

Πηγή

  

4 σχόλια:

  1. “Η κατάσταση είναι σοβαρή. Ο χρόνος του παιχνιδιού έχει λήξει. Το βιοτικό μας επίπεδο θα μειωθεί πάρα πολύ, αλλά τα παιδιά μας θα ζήσουν καλύτερες ημέρες. Πρέπει να πολεμήσουμε. Όλοι μαζί, χωρίς καμία εξαίρεση. Θα υπάρξουν θύματα. Θα κάνουμε λάθη. Είναι όμως απαραίτητο” (W. Churchill).

    “Το ψέμα αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των ανεπαρκών και ανίκανων πολιτικών, ενώ ακούγεται συνήθως ευχάριστα μόνο από ανώριμους, μη συνειδητοποιημένους Πολίτες. Η αλήθεια βέβαια σπάνια είναι αρεστή – αποδεικνύεται όμως πάντοτε σωτήρια.

    Στα πλαίσια αυτά, εάν υπάρχει κάτι χειρότερο από μία ανίκανη κυβέρνηση που λέει ψέματα και δεν τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, είναι μία αντιπολίτευση, η οποία είναι δογματικά αντίθετη με τα πάντα, προτάσσοντας το κομματικό του εθνικού συμφέροντος - αιθεροβατώντας επί πλέον και παραπλανώντας τους Πολίτες”.
    ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έπρεπε να είχε ήδη αυτοκτονήσει αν είχε ...

    Δεν είμαι αυτός που θα υπερασπιστεί το Σύριζα. Αλλά αν είχε ο Πάγκαλος στοιχειώδη αξιοπρέπεια και συναίσθηση των ευθυνών του θα έπρεπε να είχε ήδη αυτοκτονήσει για τις χιλιάδες αυτοκτονίες σε αυτή τη χώρα. Αυτοκτονίες που είναι συνέπεια των πολιτικών των Κυβερνήσεων στις οποίες είχε πρωταγωνιστικό ρόλο (αντιπρόεδρος). Και προφανώς δεν θέλει να αποδεχθεί ότι τα ποσοστά του Σύριζα αλλά και της ΧΑ δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα της κατάστασης που αυτοί οδήγησαν την χώρα αλλά και του αδιεξόδου στο οποίο οδήγησαν την σημερινή κοινωνία.
    Αποφασισμένος να αυτοκτονήσει ο Πάγκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Η πανεπιστημιακή κοινότητα συνήθισε επί μεγάλο διάστημα να ανέχεται και να συμβιώνει με την ανομία, την ασυδοσία και την αλητεία. Μοιρολατρικά αποδεχόταν να διαλύονται όργανα, να παρακωλύονται συστηματικά οι διαδικασίες, να προπηλακίζονται καθηγητές, να ασκείται βία από οικτρές μειοψηφίες που καταρράκωναν ατιμωρητί, με θράσος και προπέτεια κάθε έννοια ακαδημαϊκής λειτουργίας. Ηταν, και είναι εν πολλοίς, η καθημερινότητα που βιώνουμε...."
    Β. Κιντή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "... έγκυρες πηγές προεξοφλούν ότι η κυβέρνηση θα εγκαταλείψει πολύ σύντομα τα φληναφήματα («όχι άλλα μέτρα») και θα λάβει όλα τα επώδυνα μέτρα που θα ζητήσει η τρόικα. ..."
    http://www.sofokleous10.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=235433&catid=&Itemid=73

    ΑπάντησηΔιαγραφή