Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Hacking ή Re-engineering?

Όταν πριν δέκα χρόνια (Ιανουάριος 2002) δημοσιοποιούσα στους συναδέλφους ένα κείμενο με τίτλο «Τμήμα ΗΜ&ΤΥ» : Hacking ή Re-engineering» , υποστήριζα μεταξύ άλλων

«δημιουργούμε την εντύπωση ότι δεν έχουμε αντιληφθεί την πραγματικά δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Φαίνεται πως ούτε και αυτή η δημοσιοποίηση του προβλήματος από τα ΜΜΕ μας έχει αγγίξει

«εξακολουθούμε να εμμένουμε στην προσπάθεια μας να «πουλήσουμε» ένα σύστημα που κατά γενική ομολογία δεν ικανοποιεί τους χρήστες του

και τους καλούσα «να συμμετέχουμε στο re-engineering του συστήματος ή τουλάχιστο να μην το εμποδίζουμε.» Όλα αυτά βέβαια ισχύουν για την χώρα.

Σημείωνα δε μεταξύ άλλων

«Η θεωρία του Engineering αντιμετωπίζει τα legacy systems με την εκτίμηση του
κόστους που θα απαιτηθεί για το re-engineering αλλά και του ρίσκου που εισάγεταιαπό μια τέτοια προσπάθεια. Η εγκατάλειψη του συστήματος και η ανάπτυξη ενός νέου εξ αρχής, μπορεί να εκτιμηθεί σαν πιο αποτελεσματική προσέγγιση

Το re-engineering βέβαια προϋποθέτει σχέδιο, στόχο και ικανό και αποτελεσματικό φορέα υλοποίησης. Εγώ δεν βλέπω ούτε σχέδιο (εκτός αυτού που μας επιβάλουν οι τροικανοί), ούτε στόχο από τους Κυβερνόντες (εκτός από την διασφάλιση της επόμενης δόσης). Οσο για τον φορέα υλοποίησης προσωπικά δεν εμπιστεύομαι ούτε τον παρόντα ούτε την εφεδρεία. Και αυτό απλά κρίνοντας το έργο τους μέχρι σήμερα.  

Το re-engineering δεν θα το αναθέσεις ποτέ σε αυτούς που απέδειξαν την ανικανότητα τους στο χτίσιμο του συστήματος και φυσικά δεν μπορεί να επιβληθεί όσο υπάρχουν ακόμη βολεμένοι. Και οι βολεμένοι είναι αυτοί που ελέγχουν, ακόμη και σήμερα, την κατάσταση.

Συνεχίζουμε το Hacking στην χώρα, στην Δημοσία εκπαίδευση (σχέδιο Αθηνά) και φυσικά και στην ΕΡΤ.


ΥΓ
Στο «αποφασίζουμε και διατάζουμε» της Κυβέρνησης αντιτάσσεται ο φασισμός των συνδικαλιστικών ενώσεων με την φίμωση της έκφρασης της άλλης άποψης. Και αυτό το έχουμε ζήσει πολλά χρόνια τώρα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. 


Πηγή: http://db.tt/R9B6gRMa

 
 

2 σχόλια:

  1. «Από αύριο ξεκινάω πόλεμο κατά του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, του άθλιου Καλφαγιάννη, που καταδικάστηκε για απάτη, έναντι της ΕΡΤ, διότι τσέπωνε παράνομα επίδομα για τη δήθεν άνεργη ανάπηρη κόρη του. Τόσο άθλιος, τόσο ξεδιάντροπος που χρησιμοποίησε ακόμη και την κόρη του για να τσεπώσει μερικές χιλιάδες ευρώ. Αυτός ο «κύριος» δεν πρέπει απλώς να φύγει, με τον κανόνα περί επίορκων δημοσίων υπαλλήλων. Πρέπει να μπει φυλακή. Από δω και πέρα, με όποιο προσωπικό κόστος θα είμαι πάντοτε δυνατά απέναντί του!!!»
    Αυτά δήλωνε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού τον περασμένο Δεκέμβριο.
    Αν από τότε μέχρι χθες δεν κατάφερε να πατάξει την διαφθορά, τα σχόλια περιττεύουν για το πώς «λειτουργεί» αυτό το κράτος.
    Και πήγαινε εσύ, ο απλός πολίτης, να αναφέρεις στην Διοικητική ιεραρχία την ανομία και την διαφθορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κύριε πρωθυπουργέ,
    Διάβασα με ιδιαίτερη προσήλωση το άρθρο σας στην εφημερίδα «Καθημερινή» και αναρωτήθηκα: Γιατί ξαφνικά γίνατε τόσο σκληρός με τα ίδια τα «παιδιά σας» στα οποία εδώ κι ένα χρόνο παραδώσατε, εν λευκώ, την ΕΡΤ;
    Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ: «Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι»;
    Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε εκείνους που βολέψατε είτε εσείς ο ίδιος, είτε οι συνοδοιπόροι και εταίροι σας στην κυβέρνηση. Αναφέρεστε, προφανώς, στους 30 – αργόμισθους στην πλειοψηφία τους – ειδικούς συμβούλους και Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, που διορίσατε στην ΕΡΤ, από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων σας.
    Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον κουμπάρο σας κ. Γιώργο Αντωνίου, τον οποίο διορίσατε με μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ το μήνα.
    Υποθέτω ότι αναφέρεστε, επίσης, στον κουμπάρο του διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Γιώργου Μουρούτη, τον κ. Μενέλαο Σεβαστιάδη, ο οποίος επίσης λαμβάνει 3.500 ευρώ το μήνα.
    Υποθέτω ότι αναφέρεστε ακόμη ...." Ψέματα και αλήθειες: Mια απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή