Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

H Kαρχηδόνα … οι υπερασπιστές της, και ...οι “Δάσκαλοι”



ONLINE-PRESS   NewsNow           iNews    Λόγια Σταράτα
 
Συνέχεια του  H Kαρχηδόνα και … οι υπερασπιστές της
Χρόνια τώρα, ένας μικρός αριθμός Πανεπιστημιακών διαμαρτυρόμασταν δημόσια και αντιδρούσαμε για τις πρακτικές που υιοθετούσαν και εφάρμοζαν στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων των μελών ΔΕΠ (και ΠΟΣΔΕΠ) και στις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών. Οι πρακτικές αυτές οδηγούσαν σε αποφάσεις που όχι μόνο απέτρεπαν κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του Δημόσιου Πανεπιστήμιου αλλά και το υποβάθμιζαν. Τα βάζαμε με τους φοιτητές μας, τα βάζαμε με τους συναδέλφους μας.
Οι “δάσκαλοι” όμως είναι άλλοι. Τους είδε και τους “θαύμασε” η Ελληνική κοινωνία προχθές στην
συνεδρίαση της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Έδωσαν μαθήματα. Επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά ότι εξακολουθούν να κάνουν πολύ καλά αυτό που έμαθαν, αυτό που τους ανέδειξε, αυτό που έκαναν χρόνια τώρα. Αυτό που “πέρασαν” με τον τρόπο τους στην Ελληνική κοινωνία και την διέλυσαν.  Και είναι αυτό ακριβώς που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Μόνο που σήμερα το κάνουν για “να την σώσουν”.

Τι λοιπόν υπεξήχθει;

αρκεί τελικά να έχεις … χιούμορ.

βέβαια αυτά τα άτυπα, τα ξεχασμένα, ψηφιακά αντίγραφα τα πληρώνει πολύ ακριβά σήμερα η κοινωνία. Και αυτό φαίνεται πως τους διαφεύγει. Ακόμη και σήμερα.

Κλεάνθης Θραμπουλίδης

14 σχόλια:

  1. "Αγαπα το κελλί σου, τρωγε το φαί σου και διαβαζε πολύ"
    Ηταν οι συμβουλες του Κομματος στους πολιτικους κρατούμενους..Το ιδιο πρεπει να κανουμε και εμεις , υπήκοοι της Εθνικής (και Σοσιαλιστικής ) εκάστοτε κυβερνησεως..
    Βεβαιως το πολύ διαβασμα δεν ωφελησε κανεναν...Μακαριοι οι πτωχοί τω πνεύματι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. " Λυπηρό πραγματικά!

    Διάβασα το προηγούμενο σχόλιό σας και το άρθρο του Γιανναρά.
    Αν και συμφωνώ στα βασικά και ιδιαίτερα με το : " ... βάναυσες ταπεινώσεις, εξευτελισμό και διεθνή διασυρμό του ελληνικού ονόματος, εκβιαστικά γκανγκστερικά διλήμματα: ή υπογράφουμε «Mνημόνια» δουλοκτητικής απανθρωπίας ή βυθιζόμαστε στον λιμό και στη ζούγκλα. Yστερα από όλα αυτά το να διαφημίζεται η έναρξη εκταμίευσης της «δόσης» σαν πολιτική επιτυχία των κυβερνώντων είναι ή παραλογισμός ή φτηνή, χυδαία κουτοπονηριά."

    Αλλά και παρακάτω :

    "Δεν ζούμε συγκυριακή κρίση, ζούμε βαθιά παρακμή. Γι' αυτό και, παρ' όλα τα εξόφθαλμα δεδομένα του αυτεξευτελισμού μας, η έναρξη εκταμίευσης της «δόσης» πυροδότησε συγχορδία «αισιόδοξων» ιαχών: «Γυρίζουμε σελίδα», «η κατάσταση αρχίζει και εξομαλύνεται», «η χώρα ξανακερδίζει τη διεθνή εμπιστοσύνη», «οι καταθέσεις επιστρέφουν στις Tράπεζες».
    Mια τέτοια παιδαριώδης προπαγάνδα «ρίχνει νερό στον μύλο» της δήθεν αριστερής αντιπολίτευσης, τρέφει τον μηδενιστικό αμοραλισμό της. O λόγος του πραγματισμού, των επαληθευόμενων από όλους πιστοποιήσεων, εγκαταλείπεται στη μονοπωλιακή εκμετάλλευσή του από καριερίστες δημαγωγούς που δεν πιστεύουν σε τίποτα, δεν δεσμεύονται από τίμια έγνοια για τις σχέσεις κοινωνίας της ζωής, χλευάζουν κάθε «νόημα» βίου άλλο από τον Iστορικό Yλισμό.
    Aκόμα κι αν γινόταν να κατακλυστεί η χώρα με «δόσεις» τρισεκατομμυρίων ευρώ, η ζωή μας δεν θα πάψει να είναι το ίδιο μίζερη, ανυπόφορα πνιγμένη στην αδικία, στον διωγμό της ποιότητας. Eνα κράτος αντίπαλο του πολίτη, παρανοϊκό στη δυσλειτουργία του, παρασιτικό στη στελέχωσή του, θα μας βασανίζει σαδιστικά. Στα σχολειά θα στραπατσάρονται οι ψυχές των παιδιών μας, στα νοσοκομεία θα εξευτελίζεται η ανθρωπιά μας, στα γήπεδα θα εξηλιθιώνονται οι μάζες. Tο πρόβλημά μας είναι πολιτικό, όχι οικονομικό. (εδώ θα κάνω την απαραίτητη διόρθωση στον κ. Γιανναρά: το πρόβλημά μας είναι κατ'εξοχήν ηθικό και μετά πολιτικοοικονομικό).
    Eλπίδα ανάκαμψης υπάρχει: Aν σαρωθεί ολόκληρο το σημερινό κομματικό σύστημα από μία καθολική έκρηξη κοινωνικής αξιοπρέπειας, ανυποχώρητων απαιτήσεων ποιότητας. «H Kαρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί»" .

    Συμφωνώ αλλά δεν καταλαβαίνω το εξής σημείο:"Mια τέτοια παιδαριώδης προπαγάνδα «ρίχνει νερό στον μύλο» της δήθεν αριστερής αντιπολίτευσης, τρέφει τον μηδενιστικό αμοραλισμό της ". Πώς συνδέει ο Γιανναράς την παιδαριώδη προπαγάνδα της κυβερνητικής συμμαχίας με το νερό στο μύλο της αριστερής αντιπολίτευσης? Είναι αυτοί ισχυρισμοί της αριστερής αντιπολίτευσης? Πού και πότε παρουσιάστηκαν? Είναι ενδιαφέρον.

    Επίσης ενδιαφέρον είναι και το εξής άλλο: οι θέσεις του Γιανναρά σε πολλά σημεία συμπίπτουν με τις θέσεις της αριστεράς αντιπολίτευσης αλλά αυτό είναι κατά τη γνώμη μου μόνο θετικό:
    " Nα συνεχίζονται αυτές οι πρακτικές της εξαπάτησης με δεδομένη την καταστροφή του οικονομικού, θεσμικού, κοινωνικού ιστού της χώρας, είναι εξωφρενικός παραλογισμός. Nαι, άρχισε επιτέλους να εκταμιεύεται η «δόση» που θα ανακόψει την πορεία της Eλλάδας προς το χάος (αλλά και την απειλή του «ντόμινο» συγκατάρρευσης των οικονομιών της Eυρωζώνης). ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "... Aρχισε η δόση ύστερα από βάναυσες ταπεινώσεις, εξευτελισμό και διεθνή διασυρμό του ελληνικού ονόματος, εκβιαστικά γκανγκστερικά διλήμματα: ή υπογράφουμε «Mνημόνια» δουλοκτητικής απανθρωπίας ή βυθιζόμαστε στον λιμό και στη ζούγκλα. Yστερα από όλα αυτά το να διαφημίζεται η έναρξη εκταμίευσης της «δόσης» σαν πολιτική επιτυχία των κυβερνώντων είναι ή παραλογισμός ή φτηνή, χυδαία κουτοπονηριά.
    Aν επαινέθηκε από τους εκβιαστές η κυβέρνηση (και η γερμανική Handelsblatt ανακήρυξε τον κ. Σαμαρά «ευρωπαίο πολιτικό της χρονιάς 2012») πρέπει να οφείλεται στη σύγκριση με τη δυσκολία που τους δημιουργούσε το χαμηλό διανοητικό επίπεδο, η χονδροειδής ανικανότητα ή οι ψευτοπαλικαρισμοί προγενέστερων πρωθυπουργικών αναστημάτων. Mε τον κ. Σαμαρά το «ναι σε όλα» φαίνεται ότι λειτούργησε αβίαστα, πρόθυμα, με ευήνιο ραγιαδισμό. Θα υπήρξαν παζαρέματα, αλλά όχι διαπραγμάτευση, γκρίνιες για ποσοτικό μετριασμό των απαιτήσεων που πρόβαλαν οι δανειστές, αλλά όχι εναλλακτική πολιτική αντιπρόταση, όχι σχεδιασμός μεταρρυθμιστικής τομής ασύγκριτα γονιμότερης από το κρετινικό, ισοπεδωτικό «κούρεμα» εισοδημάτων που βυθίζει σε ακαταδάμαστη ύφεση την οικονομία."

    Λέω θετικό γιατί η πεποίθησή μου μετά από χρόνια παρατήρησης των εξελίξεων στην Ελλάδα είναι πώς η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να είναι εγκλωβισμένη σε παλιά στεγανά (εθνικούς διχασμούς κλπ) και με αυτό τον τρόπο αυτοεξουδετερώνεται! Αυτό προς αγαλλίαση των όποιων ισχυρών της ΕΕ, ΔΝΤ κλπ οι οποίοι με ευγνωμοσύνη παρακολουθούν την αποσύνθεσή της. Οι διαφορές πολιτικές τοποθετήσεις δεν παραμένουν τέτοιες αλλά διεισδύουν με φανατισμό στην βαθύτερη δομή της ελληνικής κοινωνίας και την κατακρεουργούν απονεκρώνοντας ζωτικούς μηχανισμούς, ακρωτηριάζουν τα μέλη της και όπως αποδεικνύει η λυπηρή επανάληψη των λαθών στην ιστορία της την καθιστούν ζωντανή-νεκρή,έτσι ώστε να είναι ανίκανη να αυτουπερασπιστεί όταν χρειάζεται, όπως ακριβώς στην τωρινή πραγματικότητα όπου η χώρα διασύρεται με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο σε όλη την υφήλιο, θύμα ομαδικού βιασμού με θεατές τους βιαστές της αλλά και τα ίδια τα παιδιά της!

    Λυπηρό και βαθύτατα τραγικό. Ειδικά για μας που ζούμε εδώ τον περίγελό της και βιώνουμε τον εξευτελισμό της στην καθημερινότητά μας από τα ξένα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη αλλά και τα πολιτικά κόμματα. Αριστερά και δεξιά!

    Ξανά συμφωνώ απόλυτα με το σημείο: " Eλπίδα ανάκαμψης υπάρχει: Aν σαρωθεί ολόκληρο το σημερινό κομματικό σύστημα από μία καθολική έκρηξη κοινωνικής αξιοπρέπειας..." Οντως υπάρχει θέμα χαμένης αξιοπρέπειας το οποίο διαπιστώνει κάθε επισκέπτης από την στιγμή που πατάει το πόδι του στο .....αεροδρόμιο και αυτό διαπίστωνα με στενοχώρια κάθε χρονιά εδώ και 20 χρόνια. Αριστερά, δεξιά, κεντρώοι - όλο το πολιτικό φάσμα έχει χάσει από τα μάτια του το στόχο, την αγάπη για την πατρίδα του.
    Στην Ολλανδία όλοι οι πολιτικοί αριστεροί, σοσιαλδημοκράτες, δεξιοί βάζουν πρώτα το συμφέρον της πατρίδας τους και μετά το κομματικό συμφέρον.
    Το κόμμα υπάρχει μόνο όταν υπάρχει πατρίδα. Στην Ελλάδα ανάποδα.
    Ποιός μίλησε για πατριωτισμό;

    Met vriendelijke groet,

    ********"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "(...) by the corrupt mafia elite-vouleftes to loose the millions of kickbacks.
    Nothing can be done in Greece when you have the minister of defence carrying the most secrets of our country in his pocket (house) !!! No wonder the Turks are not worrying about our defence.
    When i was working for the USA army i could not take out even what i was writing during the day. My writings were been locked every day although the material was mostly academic. When i heard it the other day in our parliament i was consumed by desperation and sadness that this type of treasonous acts were committed casually.
    Filika
    *******"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ο κ. Διώτης κατέθεσε στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής οκτώ e-mails της αλληλογραφίας που, όπως υποστήριξε, είχε στις 7 Ιουλίου του 2011 με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τότε υπουργό Περιβάλλοντος.

    Σημειώνεται ότι αυτή η ηλεκτρονική αλληλογραφία που εμφανίζεται να γίνεται μεταξύ των δύο ανδρών είναι μία μέρα πριν την αντιγραφή, από τον κ. Διώτη του επίμαχου usb με τη λίστα Λαγκάρντ.

    Από τα e-mails φέρεται να προκύπτει ότι: - Ο κ. Διώτης εμφανίζεται να συνεργάζεται για την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ με τον τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα.

    - Ο κ. Μπίκας φαίνεται, με βάσει την ηλεκτρονική αλληλογραφία να έχει ενεργό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και να έχει ενημερώσει και τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Τι λένε τα e- mails: ..."

    Διώτης : Ήξεραν ΕΥΠ και Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υποδειγματική συνεδρίαση … όπως …Υποδειγματική διακυβέρνηση
    «Υποδειγματική η συνεδρίαση, ανέφερε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης.
    …η εικόνα της απογευματινής συνεδρίασης θύμιζε «εκκλησία την ώρα που ο παπάς έλεγε το ευαγγέλιο»

    Αμφιβάλει κανείς;

    Εξάλλου υποδειγματική ήταν και η διακυβέρνηση της χώρας τόσα χρόνια καθώς απουσίαζαν από αυτή οι δύο βουλευτές που οδήγησαν στην «συνεδρίαση της ντροπής», … έτσι οι "παπάδες έλεγαν ανενόχλητοι το ευαγγέλιο"

    «Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι την αποκλειστική ευθύνη για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην επιτροπή την φέρουν τα κόμματα, καθώς θα πρέπει να προτείνονται, όπως είπε, σοβαροί άνθρωποι.»

    Και ερωτώ. Την αποκλειστική ευθύνη για τα προβλήματα που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση δεν την φέρουν τα κόμματα που κυβέρνησαν;

    Πότε στο παρελθόν τους συνέστησε/επέβαλε να προτείνουν σοβαρούς ανθρώπους; …σαν και αυτούς, υποθέτω, που έφεραν τη χώρα στην σημερινή της θέση;

    Μήπως λοιπόν πρέπει και εμείς να τα "αποβάλουμε" γιατί οδήγησαν τη χώρα στην ντροπή;

    ΥΓ
    Να υποθέσω πως ο «παπάς» ήταν ο Βενιζέλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βενιζέλος, βασικός συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των TORM1,

    " «Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπήρξε βασικός συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των TORM1, δεν δικαιούται, πλέον, να σιωπά. Είναι, άλλωστε, ο ίδιος που -το 2010- αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου, για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους. Για παράδειγμα: Δέσμευσε το Δημόσιο να καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά σε τακτές ημερομηνίες, χωρίς, όμως, να δεσμεύσει την κατασκευάστρια εταιρία, για αντίστοιχη πρόοδο των εργασιών. Και χωρίς να προβλέψει εγγυητικές επιστολές, καλής εκτέλεσης ή έγκαιρης παράδοσης. Οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, ως υπουργοί Εθνικής Άμυνας, με τις δύο αυτές συμβάσεις, πέτυχαν το ακατόρθωτο. Να έχουμε πληρώσει πάνω από δύο δισ. ευρώ, αλλά -αντί των οκτώ- να έχουμε παραλάβει, μετά από 12 χρόνια, μόνο ένα υποβρύχιο. Και αυτό με προβλήματα, τα οποία διορθώθηκαν εκ των υστέρων. Η Νέα Δημοκρατία, όπως ήταν φυσικό, ούτε ψήφισε την κύρωση της σύμβασης Βενιζέλου, ούτε την υλοποίησε από τον Νοέμβριο του 2011, μέχρι σήμερα». Γιάννης Μιχελάκης 2012 ΤΑ ΝΕΑ 21/10/2013 http://www.tanea.gr/news/politics/article/5048875/o-syriza-kalei-th-nd-na-parei-thesh-sthn-protash-eksetastikhs-gia-ta-ypobryxia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Τα θερμά μου συγχαρητήρια, κ. αντιπρόεδρε της κυβέρνησης. Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπήρξε πολιτικός που να κατάφερε να μεταφέρει τόσες πολλές ζημιές από τους ώμους των τραπεζιτών στους ώμους των φτωχότερων και πιο αδύναμων πολιτών.
    Συγχαρητήρια και για την αίσθηση χιούμορ που έχετε να αυτοαποκαλείσθε ακόμα… σοσιαλιστής». κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Είναι υποχρέωση μου να υπερασπίζομαι την Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο κύριος Βενιζέλος» - See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/141089#sthash.U2Eyoc5i.dpuf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Αθήνα τραβάει το αυτί της Λευκωσίας
    "Aπό τα χρόνια της χούντας, όταν ο δικτάτωρ Ιωαννίδης ετοίμαζε το πραξικόπημα κατά του Προέδρου Μακαρίου, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε να εκδώσει ρηματική διακοίνωση προς το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ιούλιος του 2014, ο νυν ΥΠΕΞ Β. Βενιζέλος το κατάφερε: με ρηματική διακοίνωση επιχείρησε να βάλει στη θέση της μια ευρωβουλευτή! Την Ελένη Θεοχάρους. (...)
    Σε συγκυρία ρευστότητας συνόρων και αποσχιστικών τάσεων, στη Μέση Ανατολή και στη Μαύρη Θάλασσα, με την Τουρκία αναμένουσα το μεγάλο κουρδικό κράτος, ο Ελληνας επικεφαλής της διπλωματίας θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά προσεκτικός και σίγουρα να μη μετατρέπει τα εσωτερικά του προβλήματα σε εξωτερική πολιτική."

    http://www.kathimerini.gr/775293/opinion/epikairothta/politikh/h-a8hna-travaei-to-ayti-ths-leykwsias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Η Δημόσια Διοίκηση διαθέτει 23.142(!) αρμοδιότητες, εκ των οποίων οι 10.765 είναι επιτελικές, οι 9.816 υποστηρικτικές, οι 988 παροχής υπηρεσιών και οι 1.563 ελεγκτικές. Πώς καθορίστηκαν αυτές οι αρμοδιότητες; Φυσικά με ρυθμιστικές διατάξεις! Από το 1975 μέχρι το 2005 εκδόθηκαν από το τέρας της Δημόσιας Διοίκησης 171.500 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου! Ιδού η παραγωγή αναλυτικά:
    *3.430 Νόμοι
    *20.580 Προεδρικά Διατάγματα
    *114.905 Υπουργικές Αποφάσεις
    *24.010 Αποφάσεις Περιφερειών
    *8.575 Αποφάσεις Νομαρχιών
    Από τις παραπάνω πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι υπουργικές αποφάσεις καλύπτουν το 67%, ποσοστό που σημαίνει ότι το κοινοβουλευτικό μας σύστημα νομοθετεί κατά κόρον –και αυτό στο πλαίσιο ενός πελατειακού συστήματος γεμάτου διαφθορά. Ακόμα, το ποσοστό αυτό είναι ενδεικτικό μιας μορφής παρανομοθεσίας, με ελάχιστο σεβασμό προς τον πολίτη και το κράτος δικαίου."
    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
    Παρόλα αυτά έχουν ακόμη το θράσος να γιορταζουν τις επετείους αυτών που κατέστρεψαν τη χώρα!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. «Εγώ, που έχω βάλει πλάτη για να μείνει όρθια η χώρα, δεν διανοούμαι ότι θα ηγηθεί άλλος του εγχειρήματος της συμπαράταξης»
    http://www.epikaira.gr/article/pote-idruei-to-neo-komma-o-g-papandreoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ... δεν ήθελε να προχωρήσει σε περικοπές στο Δημόσιο
    "Ας μην ξεχνάμε ότι ο σοσιαλδημοκράτης κ. Άσμουσεν, τότε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΤ, συνόδευε τον χριστιανοδημοκράτη Β. Σόιμπλε όταν εκείνος πρότεινε στον κ. Βενιζέλο «φιλική έξοδο» της Ελλάδας από το ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2011 στο υπόγειο-μπαρ στη Βαρσοβία.
    Είχε προηγηθεί η απόφαση της τότε κυβέρνησης να διώξει την τρόικα από την Αθήνα, επιθυμώντας να πάει σε πολιτική διαπραγμάτευση γιατί δεν ήθελε να προχωρήσει σε περικοπές στο Δημόσιο."
    http://www.euro2day.gr/specials/dr_money/article/1290402/mplofarei-h-k-merkel-me-ton-syriza.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή