Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Το ψήφισμα της Συνόδου των Πρυτάνεων - Οι παραδόσεις, η αποστολή και το κόστος …που πληρώνει η κοινωνία


Επίκληση σε όλες τις δυνάμεις της πανεπιστημιακής κοινότητας να αγωνιστούν από κοινού  «μέσω της ενεργού συμμετοχής τους στα συλλογικά θεσμικά όργανα, και με σεβασμό όλων στις αποφάσεις τους,» «για να διατηρηθεί και να λειτουργήσει σύμφωνα με τις παραδόσεις και την αποστολή του το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο» απευθύνουν οι Πρυτάνεις μεταξύ άλλων μέσα από το ψήφισμα της Συνόδου, και σημειώνουν «σήμερα που οι πρυτανικές Αρχές λειτουργούν υπό τη δαμόκλειο σπάθη της εισαγγελικής παρέμβασης, είναι αδιανόητο να στοχοποιούνται επειδή προσπαθούν να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια σε ακαδημαϊκό και έννομο πλαίσιο, όπως για παράδειγμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης». (οι επισημάνσεις δικές μου) 

Σε ποιες δυνάμεις απευθύνονται; Σε ποια συλλογικά θεσμικά όργανα; Σε ποιες παραδόσεις και σε ποια αποστολή; Να υποθέσω σε όλο αυτό το πλαίσιο που βίωσε η Ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια και σήμερα δυστυχώς πληρώνει πολύ ακριβά; (To άσυλο και το κόστος που πληρώνει σήμερα η κοινωνία).

Είναι μήπως ακόμη μια απεγνωσμένη προσπάθεια για να διατηρήσουν το σάπιο κατεστημένο στο χώρο των Πανεπιστημίων; 
Ευχομαι να κάνω λάθος.

3 σχόλια:

  1. Δεν κανετε λάθος, δυστυχως. Αλλά δεν επρεπε να περιμενετε τιποτα περισσοτερο. "Τον κώλο βαζεις μαγερα, σκατα θα μαγειρεψει"ελεγε η γιαγιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που πληρώνει ακριβά η Ελληνική κοινωνία σήμερα είναι το αποτέλεσμα των προδοτικών ενεργειών μιας χούφτας από Εφιάλτες και της αποδοχής της στάσης του εφησυχασμού που προωθούσαν για διάφορους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς τα Πανεπιστήμιά μας οδηγήθηκαν τόσα χρόνια απλώς και μόνο να εξυπηρετούν τις "αναπτυξιακές" βλέψεις τοπικών αρχόντων και την επαγγελματική αποκατάσταση κάποιων καθηγητών...
    Για αυτούς τους λόγους έκαναν τα στραβά μάτια όλοι και ούτε λίγο ούτε πολύ είχαν αναπτύξει σχέσεις με κάθε είδους τραμπούκους με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ΑΠΘ. Αφού μόνο όταν βγήκαν στους τηλεοπτικούς σταθμούς και στις εφημερίδες, φοιτητές και καθηγητές που χτυπήθηκαν, και μόνο αφού άρχισαν οι εισαγγελείς να ψάχνουν τις καταγγελίες, μόνο τότε εδέησε ο πρύτανης, κύριος Μυλόπουλος, να ξυπνήσει και να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή