Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία, η ιδιοτέλεια, και ... τα παράκεντρα εξουσίας


"(...) είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε τον αγώνα μας για (...) Διαφάνεια, αξιοκρατία, συλλογικότητα, αναγνώριση της εργασίας και αποκεντρωτικό σύστημα αποφάσεων που θα ακυρώνει έμπρακτα τα όποια παράκεντρα εξουσίας ..."

Να υποθέσω πως η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία, η ιδιοτέλεια, η μη αναγνώριση της εργασίας, το συγκεντρωτικό σύστημα αποφάσεων και τα παράκεντρα εξουσίας (αν είναι δυνατόν! ... στην Δημοκρατική και Προοδευτική! Ελληνική κοινωνία;) χαρακτηρίζουν το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο;

Και αναρωτιέμαι ...

μήπως τελικά είχαν δίκαιο οι ελάχιστοι εκείνοι, που τόσα χρόνια αντιδρούσαν σε όλη αυτή τη σαπίλα
Χαίρομαι πολύ που βρίσκω συνοδοιπόρους ... έστω και την έσχατη αυτή στιγμή για την χώρα

Κλεάνθης Θραμπουλίδης

-------- Original Message --------
Subject:
[ANNOUNCEMENTS] Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ εργαζόμενων στο Πανεπιστήμιο Πάτρας
Date:
Wed, 13 Jun 2012 11:32:26 +0300
From:
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Πανεπιστημιακών
To:
announcements

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Στην αίθουσα των συνεδριάσεων του συλλόγου των μελών ΔΕΠ συναντήθηκαν, σήμερα, Τρίτη, 12-06-2012, μερικές δεκάδες φίλοι/φίλες και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να ανταλλάξουν απόψεις για τις πολιτικές εξελίξεις που αποτυπώθηκαν στο εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μάη κι αυτό που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιούνη. Όλοι/λες οι παριστάμενοι/ες τόνισαν ότι, αυτές οι εξελίξεις αυξάνουν την υποχρέωση όσων στήριξαν και στηρίζουν το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν ακόμη πιο ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του πλέγματος αξιών που θα σηματοδοτήσει μια νέα ημέρα για το Πανεπιστήμιο και την κοινωνία: Διαφάνεια, αξιοκρατία, συλλογικότητα, αναγνώριση της εργασίας και αποκεντρωτικό σύστημα αποφάσεων που θα ακυρώνει έμπρακτα τα όποια παράκεντρα εξουσίας και θα βασίζεται στις προτάσεις και την ενεργό συμμετοχή των ίδιων των εργαζόμενων. Κι αυτό ανεξάρτητα από το αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει στην αντιπολίτευση ή, πράγμα που ευχόμαστε, αυξήσει την επιρροή του τόσο, ώστε να σχηματίσει την «κυβέρνηση της αριστεράς», για την οποία έχει δεσμευτεί.
Σε κάθε περίπτωση, φίλοι/φίλες και τα μέλη και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Πάτρας είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε τον αγώνα μας για την κατίσχυση των αξιών που προαναφέρθηκαν: Δουλεύοντας οι ίδιοι με πιο οργανωμένο τρόπο, συνεχίζοντας την ενεργό συμμετοχή μας στα δημοκρατικά πανεπιστημιακά και συνδικαλιστικά μας όργανα, καλώντας τους/τις συναδέλφους-συναγωνιστές/στριες, χωρίς κομματικές ή άλλες διακρίσεις, σε ανοιχτές συνελεύσεις για την ευρύτερη δυνατή ανταλλαγή απόψεων, τη διαμόρφωση κοινών προτάσεων και τον συντονισμό της δράσης μας. Με αυτά τα μέσα απέτρεψε η αριστερά την εφαρμογή του νόμου 4009, με τον οποίο η «ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» των κομμάτων των μνημονίων στράφηκε κατά του δημόσιου και αυτοδιοικούμενου Πανεπιστημίου και ολόκληρης της κοινωνίας. Χωρίς τη συντονισμένη δράση όλων όσων εμπνέονται από τα οράματα της αριστεράς είναι αδύνατο να χτιστεί η κοινωνία δικαίου και το δημόσιο πανεπιστήμιο που ονειρευόμαστε ως οργανικό μέρος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου