Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Η σύγκρουση για την "αξιοποίηση"

Για χρόνια τώρα, οι Πολιτικοί μας εξέτρεφαν τους συνδικαλιστές αυτούς και τους χρησιμοποιούσαν για να κάνουν τις "δουλειές" τους και ποτέ δεν ήλθαν σε σύγκρουση μαζί τους για να εκσυγχρονίσουν την επιχείρηση και να την κάνουν πιο αποδοτική για την κοινωνία. Μάλιστα πολλοί από αυτούς, στήριζαν τους συνδικαλιστές στις όποιες προσπάθειες έγιναν προς την κατεύθυνση αυτή (δες Αθανασόπουλος εδώ).
Δεν ήλθαν και δεν έρχονται, ακόμη και σήμερα, σε σύγκρουση μαζί τους, για να αλλάξουν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας με τρόπο που θα επιτρέψει στην επιχείρηση να αυξήσει την αποδοτικότητα της προς την Ελληνική κοινωνία.
 
Έρχονται όμως σε σύγκρουση μαζί τους για να την "αξιοποιήσουν" .... οι ιδιώτες επενδυτές!
 
Δεν ήλθαν και δεν έρχονται, ακόμη και σήμερα, σε σύγκρουση με τους συνδικαλιστές φοιτητές, για να αλλάξουν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας με τρόπο που θα επιτρέψει στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο να αυξήσει την ανταποδοτικότητα του στην Ελληνική κοινωνία.
 
Είναι λυπηρό να βλέπεις τους συνδικαλιστές να διοικούν στην ουσία τις μονάδες παραγωγής όπως είναι λυπηρό να βλέπεις τους συνδικαλιστές με τις από αυτούς εκλεγμένες διοικήσεις να διοικούν τα Πανεπιστήμια. 
 
Και κάτι τελευταίο, δεν τους εξουσιοδότησε κανείς να ξεπουλάνε τη Δημόσια περιουσία.
 
Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη
Κλεάνθης

On 14/4/2011 9:59 πμ, *********** wrote:
    Αυτό το σύστημα εξέθρεψε η κυβερνώσα παράταξη. Σκέφτομαι, όμως, με πικρία μήπως αυτοί εκεί στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποτελούν το τελευταίο ανάχωμά μας στη λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η παράταξη που την εξέθρεψε. Ας συμμαχήσουμε μια φορά και με τον διάβολο. Δεν μας έμεινε τίποτε άλλο. Με το "διαίρει και βασίλευε" ξεπάστρεψαν τους φορτηγατζήδες χωρίς να ανοίξει το επάγγελμά τους, με τις διορισμένες διοικήσεις και τις επενδύσεις σε (...)[δομη]μένα ομόλογα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, από κοντά και οι λοιποί, διέλυσαν τα ασφαλιστικά Ταμεία δηώνοντας τις εισφορές του λαού, ξεπάτωσαν τους δημοσίους υπαλλήλους που οι ίδιοι χάιδευαν, στέλνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία, αλλά σχεδιάζουν fast track για να φέρουν οι αλλοδαποί μεγιστάνες τα λεφτά τους, έδωσαν € 110 δισ. στις τράπεζες αντί να επιβάλουν στους μετόχους τους να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους, ανέχονται τις τράπεζες να μη χρηματοδοτούν το παραμικρό, χρηματοδοτούν το (....) με € 95 εκ. έχοντας δαπανήσει από τον ιδρώτα μας άλλα τόσα για να τέρπονται (...) στην Αθήνα, κλείνουν νοσοκομεία, στρατόπεδα, δεν αφήνουν τα πολεμικά αεροσκάφη μας να πετάνε στο Αιγαίο για λόγους οικονομίας στα καύσιμα, δεν διαθέτουν κονδύλια για να κινούνται τα περιπολικά και οι μοτοσυκλέτες της ΕΛ.ΑΣ., δεν.. , δεν ....., δεν ,,,,,, και στο βάθος από τη μία ο Μαντέλης με ποινή 3 ετών με αναστολή και ο Καρατζαφύρερ που πρότεινε στη Βουλή νόμο για να μην τεθεί σε αργία ο Ψωμιάδης.
   (....)
    Α, και κάτι άλλο: δες και τα κονδύλια με τα οποία επιδαψιλεύει τους υπαλλήλους του υπουργείου της ακόμη και σήμερα η υφυπουργός επί των λαθρομεταναστών κ. Ντολάρα. Γι' αυτό και είμαι με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου.
    Καλημέρα και με υγεία.  
  

5 σχόλια:

 1. " ...κατά τη θητεία του κ. Καρτάλη το κόστος των αθλητικών υποδομών για τους Αγώνες του 2004 εκτινάχθηκε σε δυσθεώρητα ύψη, πέρα από κάθε προϋπολογιστική εκτίμηση, ενώ δημιουργήθηκε πλήθος μόνιμων αθλητικών υποδομών υψηλού κόστους, που ελάχιστα πρόσφεραν στα χρόνια μετά τους Αγώνες στα δημόσια οικονομικά ή την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας..."
  Ο αποτυχών βουλευτής Κ. Καρτάλης αναλαμβάνει τη ΔΕΗ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα απο πολύ νωρίς πήρε λάθος κατεύθυνση με τις ευλογίες των κομμάτων..... βολευόντουσαν ...... μεγάλη συζήτηση...... όσοι ανακατεύτηκαν έχουν κάνει την 'καλή' τους, το ίδιο όμως δεν συνέβη και με τους συνδικαλιστές των φοιτητικών παρατάξεων??? απο εκεί δεν ξεπηδούν μετά οι βουλευτές και όλοι αυτοί που κατέχουν κυβερνητικές θέσεις???, άρα οι νέοι τί πρέπει να κάνουν ??? να συνδικαλιστούν για να βρουν δουλειά στο μέλλον??? Όσο για την ΔΕΗ...... η διοίκηση της δεν μπορεί να γίνει απο την Αθήνα..... πόσες φορές ήρθνα στον χώρο παραγωγής οι διευθύνοντες σύμβουλοι??? να μείνουν μερικές ημέρες, όχι να έρθουν για 2 ώρες που έχουν σκιστεί όλοι οι υπάλληλοι και κυρίως οι 8μηνίτες να καθαρίσουν-να βάψουν-να πλύνουν και να φύγους χαρούμενοι γιατί στους ΑΗΣ επικρατεί τάξη...... ήρθε η Μπιρμπίλη να κλείσει την μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαίδας και οι γελοίοι έκαναν πάρτυ, μετά κατάλαβαν........ και άλλα πολλά που εμείς τα ζούμε στην επαρχία Εορδαίας, εσείς ούτε καν τα φαντάζεσται.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για εργάσιμη ημέρα, καθώς προληπτικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε από την Παρασκευή τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου αυτό το Σαββατοκύριακο «λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών». "
  Αποφασίστηκε και διατάχθηκε επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ

  όπως ακριβώς κάνουν και για να αποτρεψουν τις παραγραφές των αδικημάτων των πολιτικών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μεταφέρω το παρακάτω απόσπασμα θέσης καθηγητή Πολυτεχνικής σχολής
  "Μεταρρυθμίσεις, όπως λέμε Ξεπούλημα
  Η κυβέρνηση (....) έχει πάρει εντολή να ξεπουλήσει τα κερδοφόρα περιουσιακά στοιχεία του έθνους. Για να περάσει το εγχείρημα στον καθεύδοντα ελληνικό λαό το μετονόμασε “μεταρρύθμιση” ακολουθώντας την επιτυχημένη τακτική της αλλοίωσης των εννοιών που είναι απαραίτητη προϋπόθεση της εξουσιαστικής προπαγάνδας. Μετά το ξεπούλημα των τραπεζών, των νερών, των λιμανιών και των αεροδρομίων ήλθε η σειρά της ενέργειας, δηλαδή της ΔΕΗ για να ακολουθήσει σε λίγο και το ξεπούλημα των πανεπιστημίων.

  Το χειρότερο είναι ότι η αντιπολίτευση αντί να αναλάβει το καθήκον να ξεσηκώσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, που είναι και ο μοναδικός ιδιοκτήτης του τόπου, ανέθεσε την αντίσταση, ενάντια αυτής της πολιτικής, στους συνδικαλιστές εργατοπατέρες. Μία κάστα ανθρώπων που παραδοσιακά αγωνίζονται για συντεχνιακά συμφέροντα αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο, χωρίς να χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τον λαό αυτό που υφίσταται τις συνέπειες.

  Αυτή την ταξική αντιπαλότητα εκμεταλλεύεται σήμερα η κυβερνητική προπαγάνδα που έστειλε τα δημοσιογραφικά της παπαγαλάκια να αναδείξουν τα προβλήματα των γερόντων και των ασθενών από την διακοπή του ρεύματος καθώς και τις ζημιές που θα υποστούν οι επαγγελματίες κρεοπώλες, ζαχαροπλάστες, εστιάτορες. Ανέδειξαν ακόμη και τα προβλήματα υγείας των δοντιών που δεν θα δουλεύουν οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες. Έβγαλαν και τους γόνους των κατ’ επάγγελμα πολιτικών οικογενειών να ομιλήσουν για τις “κοινωνικές ευθύνες” των απεργών. ΣΙΚ.

  Πως όμως να αντιδράσει ένας λαός που για να βρει δουλεία έπρεπε να ψηφίσει τον τοπικό Πάγκαλο που στο τέλος του είπε ότι “μαζί τα φάγαμε”; Πώς να αντιδράσει ένας λαός που επιδοτείτο για προϊόντα που δεν παρήγαγε, ή όταν τα παρήγαγε τα πέταγε στις χωματερές; Στον κάμπο της Πτολεμαϊδας φυτεύουν ακόμη καρυδιές ανά ένα μέτρο για να πάρουν έξτρα επιδότηση από την ΔΕΗ με τη συγκατάθεση της δικαιοσύνης. Πώς να αντιδράσει ένας λαός που επιδοτήθηκε για να εγκαταλείψει τις παραγωγικές του δραστηριότητες; Στα νησιά έκοψαν τα ψαροκάικα ενώ στην ενδοχώρα ξεπάτωσαν τα αμπέλια τους. Πώς να αντιδράσει ένας λαός που του έβαλαν όλα τα παιδιά στην ανώτατη εκπαίδευση, καταργώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας, φυσικής επιλογής και κατανομής λειτουργιών, ενώ συγχρόνως μείωσαν τις δαπάνες για την παιδεία και έκλεισαν τις μισές Σχολές; Πώς να αντιδράσει ένας λαός που το μόνο πράγμα που του εμπνέουν για την προσωπική του ολοκλήρωση είναι το life style και το ποδόσφαιρο;

  Υπάρχει έλλειμμα κοινωνικής συνοχής και ο καθένας αγωνίζεται για τον εαυτό του ή το πολύ και για την συντεχνία του. Είναι μεγάλη η ευθύνη της Αριστεράς που αν και είναι ο υποτιθέμενος φορέας του οράματος της κοινοκτημοσύνης απέρριψε όλες τις αξίες που απαιτούνται για την λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος όπως είναι η εθνική αυτογνωσία, η αίσθηση του κοινού συμφέροντος, η αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων μεταξύ των ανθρώπων, η αλληλεγγύη, η αυτοθυσία, η δικαιοσύνη και η ελευθερία. Συμπλέει με τη νέα τάξη πραγμάτων στο θέμα του εθνομηδενισμού και της καταστροφής της κοινωνικής ταυτότητας και συνοχής χωρίς τα οποία χάνεται και η έννοια της εθνικής συνείδησης του πολίτη ως κατόχου της εθνικής περιουσίας. Έχουμε το παράλογο να ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται την εθνική περιουσία όταν δεν αποδέχονται την έννοια του έθνους που εκ φύσεως αποτελείται από διαφορετικές τάξεις και αναδεικνύουν τις ταξικές διαφορές χωρίς να έχουν προτείνει τρόπους εξάλειψης της κοινωνικής αδικίας άλλους από την κατάργηση των τάξεων επιβάλλοντας την δικτατορία του κόμματος.
  (....)"

  ΑπάντησηΔιαγραφή