Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Ο λόγος μας ... γίνεται φονικό όπλο

Σίγουρα η κοινωνία περίμενε χρόνια τώρα την αντίδραση των Πανεπιστημιακών δασκάλων στην έκπτωση θεσμών και αξιών. Αντί αυτού, τους βλέπει όλα αυτά τα χρόνια να έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την έκπτωση θεσμών και αξιών μέσα στον Πανεπιστημιακή κοινότητα. Και είναι γνωστό πλέον ότι οι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι όχι μόνο δεν αντιδρούν σε ανάλογα φαινόμενα αλλά ίσως και να έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την έκπτωση θεσμών και αξιών που παρατηρούμε σήμερα στην κοινωνία.
Μήπως τα μέλη ΔΕΠ, και πρωτίστως οι διατελέσαντες σε θέσεις Διοίκησης, είμαστε/είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την έκπτωση θεσμών και αξιών στο χώρο του Πανεπιστημίου; (από όπου και μεταφέρθηκε στην Ελληνική κοινωνία).
Ποια ήταν η αντίδραση στην έκπτωση θεσμών και αξιών αυτών που τα τελευταία χρόνια διαχειρίστηκαν την εξουσία σε διάφορα επίπεδα στον χώρο του Πανεπιστημίου και με τις επιλογές τους βύθισαν το Πανεπιστήμιο στην σημερινή του κρίση; Δεν φέρουν αλήθεια την κύρια ευθύνη για την αναξιοπιστία, τις συναλλαγές, την ανομία, τη μη αποτελεσματική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, την αδιαφάνεια και τη διαφθορά στον χώρο του Πανεπιστημίου;
Ίσως ένας από τους πρωτεργάτες της κίνησης αυτής ο οποίος και διετέλεσε, και αφανώς διατελεί, στην Διοίκηση τα τελευταία χρόνια νοιώσει την ανάγκη να μας εξηγήσει.
Και είναι τυχαίο πως η αντίδραση μας προς την «οικονομική περιθωριοποίηση σημαντικών τμημάτων του λαού μας» εμφανίζεται σήμερα που επιχειρείται η αναβάθμιση του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου και χάνονται κεκτημένα που είναι η κύρια αιτία της σημερινής κατάστασης στον Πανεπιστημιακό χώρο αλλά και την κοινωνία;
Ο λόγος μας είναι το όπλο μας, αλλά όταν αυτός δεν συμβαδίζει με τις πράξεις μας τότε γίνεται φονικό όπλο για την κοινωνία.
Κλεάνθης Θραμπουλίδης

On 25/02/2011 07:55, K.A. Thoma wrote:
Συνάδελφοι,

Επειδή ο λόγος είναι το όπλο μας, θέλοντας να διατρανώσουμε και να μοιραστούμε την αγωνία μας για τις δύσκολες εποχές που περνάμε, σας στέλνουμε το παρακάτω κείμενο ζητώντας, από όσους συμφωνείτε με αυτό, να το προσυπογράψετε. Το κείμενο, με υπογραφές και από χώρους εκτός Πανεπιστημίου Πατρών, θα σταλεί στον Τύπο για δημοσίευση.

Σας παρακαλούμε, προκειμένου να προστεθεί η υπογραφή όσων το θέλουν, να επικοινωνήσετε με email σε διάστημα μιας εβδομάδας, με τους

Βασίλη Αναστασόπουλο: vassilis@physics.upatras.gr
Ρόη Θωμά:
phaethon@physics.upatras.gr

δίνοντας εκτός από το όνομά σας και την ιδιότητά σας.

Με εκτίμηση
οι υπογράφοντες το επισυναπτόμενο κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου