Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008

Πρόσκληση σε Επετειακή Εκδήλωση .... - και το κλειστό με αλυσίδες Πανεπιστήμιο

Συνάδελφε,

Φαίνεται πως δεν έχετε καταλάβει  τίποτε από όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες. Φαίνεται πως δεν ακούσατε. Δεν ακούτε τη κραυγή αγωνίας των φοιτητών μας, των παιδιών μας. Εκτός και αν εκτιμάτε πως όλος αυτός ο αγώνας, το κλειστό με αλυσίδες Πανεπιστήμιο, όλη αυτή η βία, είναι για να προασπισθεί αυτό που εσείς μας καλείτε να γιορτάσουμε στην επετειακή εκδήλωση.

Φαίνεται πως το «υψηλό αίσθημα ευθύνης» σας ως αντιπροέδρου του Τμήματος δεν συνάδει με μια έκκληση προς τους συνδικαλιστές φοιτητές (που δεν «διαμαρτύρονται δικαίως» και δεν «διεκδικούν ειρηνικά») να ανοίξουν το Τμήμα, να σταματήσουν τις βίαιες διακοπές της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος, να αφήσουν επιτέλους το Πανεπιστήμιο να παίξει το ρόλο που η κοινωνία του έχει αναθέσει και τόση ανάγκη έχει, αλλά τελικά ευτελίζεται στο κάλεσμα για συμμετοχή σε μια επετειακή εκδήλωση που στόχο έχει να εξυμνήσει την υπάρχουσα κατάσταση.   

Ίσως πραγματικά και να πιστεύετε κατά βάθος ότι όλος αυτός ο αγώνας γίνεται για τη διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης και άρα πολύ λογικά και στα πλαίσια του ίδιου αγώνα, μας καλείτε στην επετειακή εκδήλωση. Ίσως ακόμη και να το θεωρείτε ως μια πρώτης τάξεως πρωτοβουλία, η  οποία θα «αποκαταστήσει  τον κοινωνικό ιστό και θα δώσει διεξόδους στην κοινωνία και τη νεολαία».

Με πολύ βαθιά τη συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης μας ως Πανεπιστημιακών δασκάλων για την υπάρχουσα κατάσταση στο εκπαιδευτικό σύστημα, η οποία έχει οδηγήσει τη χώρα στα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών, είμαι σε αναμονή της απάντησης σας στα πλαίσια του διαλόγου που τόσο πιεστικά επιζητεί η φοιτητική κοινότητα.
Κλεάνθης Θραμπουλίδης


Efthymios Housos wrote:

Πρόσκληση σε Επετειακή Εκδήλωση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΣΑΒΒΑΤΟ 13/12/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου