Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008

για την Ιστορία και ίσως για την χαμένη από καιρό αξιοπρέπεια μας10:00 Έναρξη Γενικής Συνέλευσης Τμήματος

10:30 Ζήτησα τον λόγο στα πλαίσια του πρώτου θέματος ‘Ανακοινώσεις’ για ανακοίνωση σχετικά με την Πραγματική υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών.
Η ανακοίνωση ολοκληρώθηκε κάτω από την ασφυκτική πίεση του Προέδρου ο οποίος θεώρησε πως δεν πρέπει να μου δώσει πάνω από 2 λεπτά για το θέμα αυτό.
Παραθέτω το πνεύμα της ανακοίνωσης όπως καταγράφηκε για τα πρακτικά της Γ.Σ.

11:00 Ο Πρόεδρος έφερε στα πλαίσια του θέματος 2 ‘Επί εγγράφων και αιτήσεων’ το έγγραφο αίτημα μου για διάσπαση ακροατηρίων (Συνημμένο). Μου έδωσε 2 λεπτά για να αναφερθώ στο θέμα καθώς αξιολόγησε πως δεν μπορούμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο με το επιχείρημα πως η Γ.Σ έχει σημαντικότερα θέματα να ασχοληθεί και μου αφαίρεσε τον λόγο.
Εντύπωση προκάλεσε η αρνητική τοποθέτηση εκπροσώπων των φοιτητών στην πρόταση της διάσπασης ακροατηρίων. Παρακαλώ πολύ τους φοιτητές που τοποθετήθηκαν αρνητικά στη πρόταση διάσπασης των ακροατηρίων να καταγράψουν και να εκθέσουν τις θέσεις και τα επιχειρήματα τους επώνυμα προς ενημέρωση των φοιτητών που δεν συμμετέχουν στην ΓΣ.

11:50 Ξεκινάει 10λεπτο διάλειμμα (από τον Πρόεδρο) για να εκθέσουν οι φοιτητές τις θέσεις τους επί του θέματος των συγγραμμάτων.
Παρουσίαση θέσεων-προτάσεων από φοιτητές και μέλη ΔΕΠ.

13:00 Τέλος 10λεπτου(?) διαλείμματος

13:45 Ψηφοφορία επί του θέματος.

Η αποτελεσματικότητα ενός οργάνου σε όλο το μεγαλείο της.

Τις θέσεις μου για το θέμα των συγγραμμάτων τις έχω εκφράσει δημόσια και ενυπόγραφα. Παρακαλώ πολύ τα μέλη της Γ.Σ. (φοιτητές και ΔΕΠ και κυρίως τον Πρόεδρο του Τμήματος) να καταγράψουν  και να δημοσιοποιήσουν τις θέσεις που εξέφρασαν στα πλαίσια της Γ.Σ. ώστε να δοθεί η δυνατότητα ενημέρωσης όλων φοιτητών και του προσωπικού του Τμήματος για το τόσο σημαντικό αυτό θέμα. 

Κλεάνθης Θραμπουλίδης

Πηγή: http://seg.ece.upatras.gr/ece/History/14Oct2008/14Oct2008GiaTinIstoria.htm
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου