Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Περί εφαρμογής των Νόμων - Τρομάζω στην ιδέα ενός κράτους όπου ...

Σχόλιο στο ποστ Η ομιλία Στυλιανίδη προς τιμήν του προέδρου του Yale Παρασκευή, Μάι 9 2008

«…καλό θάταν να αρχίσει να βάζει σε κάποια τάξη τα ΔΙΚΑ του πανεπιστήμια.
Και μοναδικός τρόπος να γίνει αυτό ΔΕΝ είναι η παράλληλη ίδρυση στην χώρα ιδιωτικών ΑΕΙ, αλλά η εφαρμογή των νόμων του ΔΙΚΟΥ του υπουργείου. Ολα τα λοιπά είναι “εκ πονηρού”.»
Manos

“η εφαρμογή των νόμων του ΔΙΚΟΥ του υπουργείου.” Θα πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να κατανοήσει ότι η αρμοδιότητα της δεν εξαντλείται με την ψήφιση των διάφορων Νόμων, αλλά το σημαντικότερο έργο της είναι η διασφάλιση της εφαρμογής τους.

«Η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη της και επωμιζόμενη το πολιτικό κόστος νομοθέτησε. Τώρα οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όλοι οι άλλοι. Οι διοικήσεις των ιδρυμάτων, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι παρατάξεις, το φοιτητικό κίνημα.» Στυλιανίδης
 
Τρομάζω στην ιδέα ενός κράτους όπου η Κυβέρνηση θα νομοθετεί και «όλοι οι άλλοι» δηλαδή, οι εκάστοτε διοικήσεις των οργανισμών ή οι θιγόμενοι από τις νομοθετικές πράξεις πολίτες θα αποφασίζουν για την εφαρμογή τους. Βασικές αρχές λειτουργίας ενός κράτους δικαίου. Ποιος θα προστατέψει επιτέλους τους νομοταγείς πολίτες (που αποτελούν και την πλειοψηφία στην περίπτωση αυτή) ή θα δώσουμε και πάλι το μήνυμα πως αυτοί είναι τα κορόιδα στην όλη ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου