Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2007

Αφήστε το να "σαπίσει¨

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το laptop σας στην συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος σας; H  απάντηση από το άρθρο «Μια … αριστερή χώρα» του Αλέξη Παπαχελά από τη Καθημερινή της Κυριακής.
 

“«Αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα γιατί βασικά είμαστε μια αριστερή χώρα». Παλιότερα νόμιζα πως ήταν η πρόφαση που αναζητούσαν οι πολιτικοί μας όταν, είτε από έλλειψη πολιτικού θάρρους είτε από αδυναμία σχεδιασμού, δεν ήθελαν να τολμήσουν τις λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις». Με τον καιρό κατάλαβα πως είναι μια βαθιά ριζωμένη αντίληψη σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κυβερνώντος κόμματος.”
 

Τώρα ποιοί είναι οι «πολιτικοί μας» και πιο είναι το «Κυβερνών κόμμα» …
 

Και όμως έχουν εν έτη 2007 το θράσος να το πούνε και ίσως και να προσπαθήσουν να το επιβάλουν. Είναι ποινικό αδίκημα σου λέει. Το είπε και η Νομική υπηρεσία του Up. Μόνο που με τέτοιες νομικές υπηρεσίες και γνωματεύσεις που θυμίζουν άλλες εποχές φαίνεται πως το Up θα γίνει Down και αυτό που γράφει ο Παπαχελάς μας αξίζει.
 

“δύσκολα μπορείς να «σπάσεις αβγά» σε αυτή τη χώρα. Τι κάνεις λοιπόν; Αφήνεις το δημόσιο πανεπιστήμιο να «σαπίσει» και σοβαρά ιδιωτικά πανεπιστήμια να ανοίξουν.” Και ρωτάω για ακόμη μια φορά. Έχει αυτή η ΓΣ να κρύψει κάτι από τους φοιτητές της, την Ελληνική κοινωνία;
 

Και τρομάζει στην ιδέα της καταγραφής της συνεδρίασης. Τρομάζει στην ιδέα πως μπορεί να καταγράφονται αυτά που λέγονται, αυτά που γίνονται εκεί μέσα. Και σοφίζεται ένα σωρό επιχειρήματα για να την αποτρέψει. Φαίνεται πως έχει. Το έχει αποδείξει στο παρελθόν, το πολύ πρόσφατο.
 

Τα κάθε είδους Ζωνιανά τρομάζουν στην ιδέα αυτή. Και δεν είναι φυσικά οι απλοί   πολίτες των Ζωνιανών. Αυτό είναι γνωστό. Είναι οι Νονοί και φυσικά και οι επίδοξοι Νονοί.
 

Καλημέρα

1 σχόλιο: