Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2007

Οι καταλήψεις και η υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας


Αγαπητέ Συνάδελφε,

Νοιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω, εκ μέρους όλων των συναδέλφων που αγωνίστηκαν σκληρά την προηγούμενη Ακαδημαϊκή χρονιά για να διατηρήσουν σε αξιοπρεπή επίπεδα την εκπαιδευτική διαδικασία, για την ενημέρωση που μας κάνατε  επί του άρθρου 44 παρ. 1 του εσωτερικού κανονισμού (βλέπε τελευταία παράγραφο της πρώτης σελίδας του εγγράφου σας με τίτλο: Δίνονται Πληροφορίες προς το Υπουργείο Παιδείας).

Θα μου επιτρέψετε όμως να εκφράσω την απορία μου γιατί αυτή την τόσο σημαντική ενημέρωση περί του εσωτερικού κανονισμού δεν την κάνατε στα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος όλο εκείνο το χρονικό διάστημα (Μάιος-Ιούνιος 2007) κατά το οποίο το Τμήμα και η Γενική Συνέλευση του αναζητούσε τρόπους χειρισμού του προβλήματος που προέκυψε από τις πρωτοφανείς σε μέγεθος καταλήψεις.

Γιατί την ενημέρωση αυτή δεν την κάνατε όταν με επιστολή μου στις 29 Μαρτίου 2007 ζητούσα την καταγραφή του εκπαιδευτικού έργου αναφέροντας επί λέξη:
“…να υπάρχει για κάθε µάθηµα, όχι µόνο η διαβεβαίωση του διδάσκοντα ότι ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό έργο στο εν λόγω µάθηµα, αλλά αναλυτική λίστα µε τις ηµέρες και ώρες που διεξήχθη το εκπαιδευτικό αυτό έργο.”
ώστε να διαπιστωθεί η ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας; … πλήρες κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου