Παρασκευή 26 Μαΐου 2006

Αναζητείται (πλ)ήθος

Από την μια μεριά (υποψηφίων ) αναζητείται πλήθος καθώς μόνο αυτό μπορεί πλέον να ικανοποιήσει τις εκάστοτε φιλοδοξίες για "την σωτηρία του Πανεπιστημίου".

Από την άλλη μεριά (ψηφοφόρων) είναι σχεδόν σίγουρο(;) ότι δεν αναζητείται ήθος καθώς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό δεν μπορεί να εγγυηθεί την επίτευξη των επιδιώξεων των ψηφοφόρων.
 

Σίγουρα δύσκολες εποχές για αυτό που ονομάζεται “ήθος” και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην διαμόρφωση των στόχων της πανεπιστημιακής κοινότητας για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
 

Όσο για αυτό που ονομάζεται «Ακαδημαϊκό ήθος» τι να πω; Δόθηκαν ή επιχειρήθηκε να δοθούν ορισμένοι ενδιαφέροντες ορισμοί του όρου χθες στην ενημέρωση που έκαναν τα υποψήφια Πρυτανικά σχήματα στο ΑΑ.
 

Ένα δεν μπορώ να δεχθώ, καθώς αυτό υποτιμά την νοημοσύνη μας. Πως το ακαδημαϊκό ήθος του καθενός μας διαμορφώνεται από τα λεγόμενα του στα πλαίσια μιας ημερίδας και δεν προσδιορίζεται καθοριστικά από τις καθημερινές ενέργειες (πρακτικές) του και την ιστορία του στο ίδρυμα αυτό.

Κλεάνθης Θραμπουλίδης 

Πηγή   Σχετικό 


1 σχόλιο:

  1. απόσπασμα από πρόταση συναδέλφου που ουδέποτε έγινε αποδεκτή
    " Επίσης θα πρέπει να μπεί ως προτεραιότητα στον ορισμό των διοικήσεων των Πανεπιστημίων ως απαραίτητο προσόν η πρότερη θητεία και κάπου αλλού από το Πανεπιστήμιο στο οποίο έχουν σπουδάσει, καθως επίσης και η αναγνώριση του έργου τους διεθνώς - διότι διαφορετικά έχουμε το ελληνικό παράδοξο την εξουσία στα πανεπιστήμια να την ασκούν αυτοί με τα ασθενέστερα βιογραφικά (που έχουν χρόνο για ίντριγκες) οι οποίοι καταπιέζουν και παρεμποδίζουν τους συναδέλφους τους που έχουν σοβαρό έργο. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή