Παρασκευή, 26 Μαΐου 2006

Αναζητείται (πλ)ήθος

Από την μια μεριά (υποψηφίων ) αναζητείται πλήθος καθώς μόνο αυτό μπορεί πλέον να ικανοποιήσει τις εκάστοτε φιλοδοξίες για "την σωτηρία του Πανεπιστημίου".

Από την άλλη μεριά (ψηφοφόρων) είναι σχεδόν σίγουρο(;) ότι δεν αναζητείται ήθος καθώς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό δεν μπορεί να εγγυηθεί την επίτευξη των επιδιώξεων των ψηφοφόρων.
 

Σίγουρα δύσκολες εποχές για αυτό που ονομάζεται “ήθος” και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην διαμόρφωση των στόχων της πανεπιστημιακής κοινότητας για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
 

Όσο για αυτό που ονομάζεται «Ακαδημαϊκό ήθος» τι να πω; Δόθηκαν ή επιχειρήθηκε να δοθούν ορισμένοι ενδιαφέροντες ορισμοί του όρου χθες στην ενημέρωση που έκαναν τα υποψήφια Πρυτανικά σχήματα στο ΑΑ.
 

Ένα δεν μπορώ να δεχθώ, καθώς αυτό υποτιμά την νοημοσύνη μας. Πως το ακαδημαϊκό ήθος του καθενός μας διαμορφώνεται από τα λεγόμενα του στα πλαίσια μιας ημερίδας και δεν προσδιορίζεται καθοριστικά από τις καθημερινές ενέργειες (πρακτικές) του και την ιστορία του στο ίδρυμα αυτό.

Κλεάνθης Θραμπουλίδης 

Πηγή   Σχετικό 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου