Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Οι αυριανές Πρυτανικές εκλογές

Αγαπητέ Συνάδελφε,

Κατάφερα μέχρι σήμερα να κρατηθώ μακριά από αυτή την Πρυτανική εκλογή. Δεν είναι του χαρακτήρα μου και το γνωρίζετε πολύ καλά. Η πρώτη μου παρέμβαση (Αναζητείται (πλ)ήθος) έγινε σε πολύ δύσκολες εποχές και ομολογώ πως πλήρωσα το κόστος της. Ήταν η εποχή που ο δημόσιος διάλογος στο Cyberspace επιτρεπόταν στο Πανεπιστήμιο αλλά με ένα ιδιόμορφο τότε καθεστώς. Μετά υπήρξε μια απόφαση της Συγκλήτου που απαγόρευσε και αυτό (Η πρόσβαση στην λίστα ανακοινώσεων του Πανεπιστημίου).

Σήμερα δεν άντεξα όμως στην «απεγνωσμένη αναζήτηση» σας για Δημόσιο διάλογο. «Από παντού δυσκολίες……… αλλά ακόμα και τώρα ζητάμε δημόσια να γίνει αυτή η συνάντηση.» Ευτυχώς όμως σήμερα, με μια άλλη απόφαση, με την οποία δεν ξέρω αν συμφωνείτε, αυτός ο Δημόσιος διάλογος τον οποίο τόσο αποζητάτε μπορεί να γίνει καθώς η φυσική μου παρουσία στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου είναι αδύνατη.

Την συστηματική εφαρμογή των διακηρύξεών σας (αυτών πριν την πρώτη συμμετοχή σας στην Πρυτανική αρχή) είχα την τύχη να την διαπιστώσω στην πράξη καθώς όπως ενθυμίστε συμμετείχα ενεργά στην ομάδα των μελών ΔΕΠ που τότε ονομαζόταν «Πρωτοβουλία». Θα μπορούσα να απαριθμήσω ένα μεγάλο αριθμό εγγράφων που κατέθεσα στην Διοίκηση επιδιώκοντας την εφαρμογή αυτών των διακηρύξεων αλλά και των Νόμων της Ελληνικής Πολιτείας, επιδιώκοντας … την λειτουργία του Πανεπιστημίου. Η μόνη απόκριση που έλαβα ήταν η σύσταση μιας ΕΔΕ. Χαρακτηρίστηκα αναφέρω τα παρακάτω:


Οι στιγμές που ζήσαμε και οι επιλογές που κάνατε είχαν ιστορική σημασία για το Πανεπιστήμιο Πατρών και δυστυχώς και για την χώρα. (Απολογισμός πεπραγμένων της Πρυτανικής Αρχής - και τα ρεκόρ Γκίνες)

Όσο για την ανάγκη σεβασμού στις αποφάσεις των διοικητικών οργάνων είτε αυτές μας αρέσουν είτε όχι σας υπενθυμίζω τις επανειλημμένες εκκλήσεις μου για εφαρμογή των Νόμων. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω την ανοικτή επιστολή μου Περί εφαρμογής των Νόμων.
Σήμερα 5 χρόνια μετά μου δώσατε την απάντηση σας.

Θα συμφωνήσω μαζί σας πως οι στιγμές που ζούμε και οι επιλογές που θα κάνουμε έχουν ιστορική σημασία για το Πανεπιστήμιο Πατρών και όχι μόνο. Δυστυχώς όμως η Πανεπιστημιακή κοινότητα έχει επιβεβαιώσει στο παρελθόν τους φόβους του εκλεκτού συναδέλφου Χαράλαμπου Μουτσόπουλου «Ποιος θα κερδίσει; Πολύ φοβάμαι, αυτοί που θα υποσχεθούν τα περισσότερα στους ψηφοφόρους. Έτσι δεν συμβαίνει πάντα;» (Δημοκρατικές διαδικασίες» και πρυτανικές εκλογές)

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σας πως ο βίος και η πολιτεία των ανθρώπων σε τελευταία ανάλυση είναι στην κοινή θέα. Για μένα όμως το ερώτημα είναι τι αποζητά μέσα από αυτή την εκλογική διαδικασία το εκλογικό σώμα.

Κλεάνθης Θραμπουλίδης

1 σχόλιο:

  1. "Με βαρύτατες καταγγελίες, για ανίερες μεθοδεύσεις, απροκάλυπτο ευτελισμό θεσμών και επιβολή μιας απολύτως απαξιωμένης εκλογικής διαδικασίας στις πρόσφατες πρυτανικές εκλογές, ο Παναγιώτης Μέγας, Καθηγητής Ορθοπαιδικής, παραιτήθηκε από μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πατρών. ..."
    Παραίτηση-βόμβα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή