Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

H Kαρχηδόνα και … οι υπερασπιστές της

theBestNews      iNews    Ελεύθερη Σκέψη 
Ακουσα τον Γ. Στουρνάρα χθες στην εκπομπή της Έλλης Στάη. Ηταν τόσο εμφανής η προσπάθεια του να υποβαθμίσει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ισως γιατί αυτή αναδεικνύει πλήρως τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος. Ανέτρεξα στο βιογραφικό του. «Ειδικός Σύμβουλος του
Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών», «Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών», «συμμετείχε στο σχεδιασμό της μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής», «εκπροσωπούσε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης», «συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση». «Καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών» (περί εφαρμογής των Νόμων).
Αναζήτησα κείμενα του, τις θέσεις του, ενάντια στα προβλήματα του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου, τις προτάσεις του για την αναβάθμιση της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, τις προτάσεις του και τις ενέργειες του για την ανατροπή του διεφθαρμένου Πανεπιστημιακού κατεστημένου.
Αναζήτησα κείμενα του, την αντίδραση του στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική όλων αυτών των χρόνων που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Βοηθήστε με να τα βρω.
Αν δεν τα βρω θα έχω κάθε δικαίωμα να αποδεχθώ την θέση «H Kαρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί» (H προσδοκώμενη έκρηξη – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 13/1/2013).
Κλεάνθης Θραμπουλίδης
Καθηγητής
Πανεπιστήμιο Πατρών
 

9 σχόλια:

  1. "Και μόνο ότι το σκάνδαλο συνέβη είναι κακό αλλά η προτεινόμενη λύση της κυβέρνησης είναι χειρότερη. Στις 28 Δεκεμβρίου, 71 μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού υπέγραψαν αίτημα ζητώντας να διερευνηθεί ο Παπακωνσταντίνου - και μόνο – λόγω της εμπλοκής του ώστε να αφαιρεθούν τα ονόματα τριών από τους συγγενείς του από τη λίστα.
    Η κατηγορία εναντίον του δεν είναι καθόλου σαφής. Οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι καταθέσεις τους στην Ελβετία ήταν νόμιμες και δηλωμένες. Πιο σημαντικό, ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι μόνο ένας από τους πολλούς που εμπλέκονται. Η μνήμη του Βενιζέλου σχετικά με τη λίστα εξελίσσεται όπως εξελίχθηκε και το σκάνδαλο. Ο ίδιος όχι μόνο απέτυχε να ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με τα ονόματα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, αλλά πήρε επίσης τον κατάλογο μαζί του όταν έφυγε από το υπουργείο.

    Την περασμένη εβδομάδα, δύο μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς εκδιώχθηκαν από το κόμμα τους απαιτώντας μια πιο ολοκληρωμένη έρευνα..."
    Λίστα Lagarde: Η μεγάλη ήττα των ελληνικών θεσμών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Μια υπουργική απόφαση αρκούσε για να αρθούν καταδίκες ατόμων από το ποινικό τους μητρώο με στόχο την πρόσληψη τους σε οργανισμούς του δημοσίου.
    Πρόκειται για μια συνηθισμένη και καθόλα νόμιμη διαδικασία. Ωστόσο γεννά ερωτηματικά το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν φωτογραφικές διατάξεις αλλά και απαλείψεις ποινών που έγιναν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ."
    Το ΠΑΣΟΚ «έσβηνε» τις ποινές για να διοριστούν στο δημόσιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Tη θλίψη του για την ευκολία με την οποία το ελληνικό δημόσιο και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έσπευδαν να πληρώνουν τις συμβάσεις για τα υποβρύχια χωρίς να έχει υλοποιηθεί κανένα από τα αντισταθμιστικά οφέλη εξέφρασε από έδρας ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, στη δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον Ακη Τσοχταζόπουλο.

    «Μου προκαλεί θλίψη ως εισαγγελέα και κυρίως ως έλληνα πολίτη ότι υπάρχει σύμβαση αντισταθμιστικών οφελημάτων για παροχές, υποδομές κλπ και δεν υλοποιήθηκε καμία. Παρόλα αυτά η ελληνική πολιτεία ασθμαίνουσα έσπευδε να πληρώνει τον οποίο προμηθευτή. Δεν ξέρω αν αφορά αυτό τους κατηγορούμενους αλλά θέλω να δείξω πώς δρα διαχρονικά η ελληνική πολιτεία: 300 εκατομμύρια ευρώ ζήτησαν , 500 ζήταγαν τα έπαιρναν από την ασθμαίνουσα πολιτεία», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. " «Κεραυνοί» του εισαγγελέα στη δίκη του Τσοχατζόπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Εδώ είμαι από πατριωτικό καθήκον. Είναι σαν να είμαστε σε πόλεμο και η πατρίδα μου ζήτησε να πάρω τα όπλα. Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ" Γ. Στουρνάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεταφέρω σχόλιο φίλου όπως το παρέλαβα σήμερα
    -« Θα φυγω από αυτή τη φωλια» ειπε ο κορακας…»Βρωμαει, είναι γεματη σκατα»
    -«Τον κωλο σου θα τον παρεις μαζι ή θα τον αφήσεις εδώ;» ειπαν τα άλλα πουλια… (τουρκικό)

    Τι θελω να πω με αυτό; Βεβαιως η Καρχηδονα πρεπει να καταστραφεί, αλλά τι θα βαλουμε στην θέση της??
    Αλλους Ελληνες ;;;;;;;;
    Προτεινω κυβερνηση ΤΟΜΣΕΝ για 200 χρόνια
    For the time being……MERRY XMAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω καθώς έχουμε αποδείξει πως και αυτή τη δύσκολη ώρα δεν έχουμε αξιόπιστη εναλλακτική (αν εξαιρέσω την ΕΛΙΑ :) ). Αυτοί είμαστε.
      Είναι όμως ήδη προδιαγεγραμμένο ότι θα δοκιμάσουμε και την μόνη εναλλακτική πρόταση πριν πάμε στον ΤΟΜΣΕΝ ή δεν ξέρω που. Απλά είναι θέμα χρόνου.
      Και γιαυτό ίσως είναι καλύτερα αυτό να γίνει πριν πάμε ακόμη παρακάτω.
      Καλά Χριστούγεννα!

      Διαγραφή
  6. "Στράφηκε κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, χαρακτηρίζοντας "μη αποδεκτή'' την άρνηση του να προσέλθει στην επιτροπή για το χρέος και τόνισε πως με την επανέναρξη των συνεδριάσεων θα υπάρξουν και οι δέουσες διαδικασίες για να προσέλθει ο Γ. Στουρνάρας προκειμένου να δώσει όσα στοιχεία του ζητηθούν για τα δάνεια του ελληνικού Δημοσίου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι εμφανές ότι τον είχα αδικήσει! Εδώ έβαλε τα στήθη του ακόμη και ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για διπλό νόμισμα, για να σώσει τη χώρα.
    "Stournaras: Bank of Greece had built defense against plans for parallel currency"
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
    Τι σημασία έχει αν δεν έκανε τίποτε ενάντια στα σχέδια των ίδιων για τη διάλυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου όταν μάλιστα αυτοί είχαν μόνο 3%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή