Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Οι Επτά Πληγές* του Φαραώ

«Ο Θεός πληροφόρησε το Μωυσή για τις πληγές που θα έπλητταν τους Αιγυπτίους. Έτσι, άρχισε μια σειρά από δέκα πληγές οι οποίες επήλθαν στο Φαραώ και το λαό του. Παρά το ισχυρό πλήγμα που επέφερε σταδιακά η κάθε πληγή, η καρδιά του Φαραώ δεν ανταποκρινόταν και γινόταν πιο σκληρή από το πείσμα και την ισχυρογνωμοσύνη.» Πηγή: ProNews

Ο λαός ξεσηκώθηκε.
Tελικά, ο Φαραώ αποφάσισε να συγκαλέσει το ιερατείο να πάρει συλλογική απόφαση … και να βαφτίσουν  τις επτά πληγές σε επτά “ευλογίες” … και ο λαός προσκυνούσε και ευχαριστούσε το Θεό που του έστειλε τον Φαραώ και τις “ευλογίες”.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Κλεάνθης Θραμπουλίδης
Καθηγητής

* Μια “σύγχρονη” μορφή των πληγών … κατά άλλους “ευλογιών”

1.    Συντονιστής της τριμελούς εισηγητικής επιτροπής ορίζεται ο επιβλέπων καθηγητής της Διδακτορικής διατριβής του υποψήφιου που “το Τμήμα θέλει” να προταθεί για τη θέση. Tο oti Συντονιστής είναι συν-συγγραφέας στα 2/3 τω δημοσιεύσεων σε περιοδικά στις οποίες εμφανίζεται ως συν-συγγραφέας ο υποψήφιος μας είναι ευτυχές γιατί ο Συντονιστής θα συντάξει πολύ εύκολα το εισηγητικό σημείωμα αφού θα βγάλει όλους τους άλλους εκτός θέματος με το καλημέρα.
2.    Δεν δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους να δώσουν διάλεξη στο Τμήμα ώστε να τους γνωρίσουν τα μέλη του Τμήματος και οι εκλέκτορες, παρότι κάποιοι από αυτούς το ζητούν. Αυτόν που “το Τμήμα θέλει” τον ξέρουμε.
3.    Τα δύο (2) από τα μέλη του εκλεκτορικού σώματος που είναι και τα μόνα που έχουν ακριβώς το γνωστικό αντικείμενο της θέσης τα ορίζεις αναπληρωματικά σε σειρά 4η και 6η, ώστε να είναι σίγουρο πως θα είναι εκτός διαδικασίας εκλογής.
4.    Στα εσωτερικά μέλη του εκλεκτορικού σώματος δεν περιλαμβάνεις καθηγητές του Τμήματος που διδάσκουν το γνωστικό αντικείμενο, κάποιοι από αυτούς σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αντίθετα περιλαμβάνεις καθηγητές με γνωστικά αντικείμενα αμφιλεγόμενης  συνάφειας με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης ώστε να μπορείς να τους πείσεις για το τι θέλει το Τμήμα. Στα μέλη του τμήματος απαγορεύεις (όχι εσύ … ο Νόμος!) να μιλήσουν στην κοινή συνεδρίαση συνέλευσης και εκλεκτορικού.
5.    Η ημερομηνία λήξης υποβολών είναι 20/06/2018 και κάνεις τη συγκρότηση του εκλεκτορικού σώματος 13 μήνες μετά, παρότι ο σχετικός Νόμος ορίζει έντονη υπόδειξη 10 ημερών (όχι μηνών) και αυτό παρότι οι εκπαιδευτικές ανάγκες του Τμήματος είναι τεράστιες.
6.    Για τους άλλους υποψηφίους δεν εμφανίζεις στο εισηγητικό σημείωμα το σύνολο των εργασιών που αυτοί έχουν καταθέσει στο ΑΠΕΛΛΑ.
7.    Αναβάλεις την προγραμματισμένη συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος μόλις τρείς (3) μέρες πριν από την αναγγελθείσα ημερομηνία διεξαγωγής της με το επιχείρημα πως πρέπει να αντικαταστήσεις το έκτο (6ο) και τελευταίο μέλος από τα αναπληρωματικά μέλη του Μητρώου εξωτερικών μελών. Τι θα κάνουν οι υποψήφιοι από το εξωτερικό;  Έχασαν ένα εισιτήριο. Θα ρισκάρουν και δεύτερο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου